Netradičné parížske zastávky

Počas nášho parížskeho dobrodružstva sa nám snáď každý deň potvrdilo, že najčarovnejšie miesta nájdete vtedy, keď ich nehľadáte. Naša dovolenka trvala týždeň, preto sme mali hromadu času obehať najznámejšie parížske zastávky (o ktorých som už písala tu, ak by si ich niekto chcel zrekapitulovať ;), no okrem toho sme sa do sýtosti pokochali aj miestami, o ktorých vám povie len veľmi málo turistických sprievodcov. O niektorých z nich sme sa dozvedeli po siahodlhom pátraní na Pintereste, ale iné sme našli len tak pri náhodnej prechádzke mestom. Ak plánujete v blízkej i ďalekej budúcnosti navštíviť Paríž, určite sa inšpirujte týmto článkom a vyberte sa k nejakej z týchto zastávok. Verte mi, nebudete to ľutovať. :)

  Marí sa mi, že hneď v prvý deň našej turistickej pochôdzky sme sa z ničoho nič ocitli v Kráľovskom paláci -  Le Palais Royal. Bol práve čas obeda, tak sme sa zvalili na lavičku na nádvorí paláca, v parku Jardin du Palais-Royal, a spokojne sa kŕmili. :) Ako môžete vidieť na fotkách, v parku to už v auguste vyzeralo veľmi jesenne a som hrozne zvedavá, ako to tam asi vyzerá práve teraz.
  Samotný Kráľovský palác nás tiež ohromil svojou veľkoleposťou. Je to rozsiahly historický komplex ležiaci severne od Louvru, takže môžete jeho návštevu spojiť s ďalšou turistickou atrakciou. :) Môžete tam obdivovať nápaditú architektúru, alebo si jednoducho doniesť knižku a relaxovať, pretože je tam skutočný pokoj. Nachádzala sa tam aj plocha posiata valcami rôznych výšok s bielymi a čiernymi prúžkami, ktorá lákala stovky Instagrammerov. Tí odvážnejší sa vyškriabali až na tie najvyššie valce a lovili zábery pre svoje dokonale upravené Insta feedy. To ich pózovanie bolo v celku vtipné, ale na druhej strane sme ich úplne chápali. Veď #DoItForTheGramBish. :D
  V záhradách Kráľovského paláca (a nielen tam, v podstate toto nájdete v celom Paríži), sa nám nehorázne zapáčili fontány obkolesené stoličkami. Síce boli vždy obsadené bez šance uvoľnenia počas najbližších pár hodín, no aspoň na ne bol pekný pohľad. Predstavte si, že takto trávite svoj voľný čas. Vezmete kamošku alebo knihu do parku a s nohami vyloženými na múriku fontány len tak rozjímate. Láska.
  Túto zastávku nám poradil Pinterest ako jedno z najviac Insta miest Paríža. Pokiaľ ste fanúšikom farebných feedov, Rue Crémieux je miesto ako stvorené pre vás.  Je to v podstate krátka ulička plná pestrofarebných domov. Keď sme prišli na miesto, ostali sme vyvalení, koľko ľudí už horlivo stískalo spúšť na foťákoch. Bolo veľmi ťažké spraviť tam nejakú peknú fotku bez toho, aby ste mali v zábere minimálne 3 cudzie osoby. Dosť to uličke ubralo na pútavosti, preto sme sa tam ani veľmi nezdržali, no každopádne je to milé spestrenie celého výletu. :)
  Náhodné prechádzky prinášajú aj neobyčajne obyčajné výhľady. :)
  Pri našich potulkách po Montmartri, kam sme sa šli prioritne kochať Sacre-Coeur a La Maison Rose (mohli ste vidieť v tomto článku), sme natrafili na ďalší zaujímavý spot. Zaujalo nás, čo si to tam ten hlúčik ľudí tak horlivo fotí, spomalili sme a zbadali bronzovú sochu muža vystupujúceho z múra. Le Passe-Muraille alebo Ten, Ktorý Prechádza Stenami, je socha inšpirovaná knihou istého Marcela Aymé, ktorý napísal rovnomenný príbeh o mužovi so schopnosťou chodiť skrz múry. Na konci knihy muž zostáva uväznený v stene a práve tento výjav zobrazuje daná socha. Jeho ľavá ruka je inej farby ako zvyšok tela práve kvôli turistom, ktorí sa pri ňom fotia ťahajúc muža za ruku, aby mu pomohli zostúpiť dole.
  Z tejto fotky toho určite veľa vyčítať neviete, ale poviem vám, že sa jedná o jednu z najoddychovejších (ak nie úplne najoddychovejšiu) zastávku v Paríži! Po brehoch Seiny sú totiž vytvorené relaxačné zóny na sedenie, ležanie, hranie či obyčajné chillovanie. My sme mali šťastie na široké drevené dvojležadlá, kam sme sa zvalili a vyše hodiny len kvasili. :) Slniečko na nás krásne svietilo, pozorovali sme lode preháňajúce sa nám priamo pod nosom a dokonca tam bola verejná wifi, takže sa dalo aj surfovať po nete. Príjemný podvečer ukončil až náš hlad, inak by sme tam nepochybne boli ostali dodnes... :D Inak, ak som vás dostatočne navnadila, toto miesto nájdete niekde medzi mostami Pont de l'Alma, Pont des Invalides a Mostom Alexandra III (celé sme to našli v podstate veľmi náhodne prechádzkou po brehu Seiny, takže si už veľmi nepamätáme presné súradnice). Určite sa oplatí hlavne na jar a v lete. :)
Svojka pri Seine.
  Ak milujete historickú architektúru, medzi inými je Paríž skvelé mesto na ukojenie vašich vášní. Na každom kroku totiž stretať takéto skvosty. Ich monumentálnosť vám doslova vyrazí dych. :)
  Mojím posledným tipom na zaujímavú uličku v Montmartre je Villa Léandre. Na jej začiatku vás uvíta dopravná značka slepej ulice s vyobrazením ukrižovaného Ježiša, o ktorej sme fakt nevedeli, čo si myslieť, ale bolo to veľmi zaujímavé. :D Samotná ulička je po oboch stranách lemovaná krásnymi domčekmi v radovej zástavbe, pričom každý z nich je úplne iný. Všetky sú bohato obrastené kríkmi, stromami či kvetinovými záhonmi a keď sú rozkvitnuté, celé to pôsobí ešte rozprávkovejšie. Rozhodne je to jeden z mnohých Insta spotov, kde zoženiete dokonalé fotky (preto je tam často plnka, lebo očividne už o tomto mieste Instagrammeri vedia).

Boli ste niekto v Paríži? Máte tiež nejaké extra tipy na zaujímavé a hlavne netradičné parížske zastávky? ;)

S.

Komentáre

  1. Hezká místa a moc pěkné fotky :) v Paříži jsem bohužel nikdy nebyla.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. V Paříži jsem byla již několikrát a po foto uličce a té poslední jsem neměla ani tušení. Ostatní místa znám, zvlášť ta chill zóna u Seiny je boží :) Moc krásná místa. Určitě se tam chystám znovu, tak si to dám na svůj seznam :D

    thewaybya.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jéj, super, že relax zónu tiež niekto pozná. :)

      Odstrániť
  3. Krásné fotky ♥ Takové zastávky by se mi taky líbily :)
    Petra | www.mygoldenmind.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  4. V Paříži jsem byla letos v létě a některá místa jako ty jsme navštívili, ale koukám, že hodně pěkných míst jsme neprošli. Tak snad příště až tam zas jednou poletíme, tak na ně zavítáme. Hezky si to ale sepsala :)
    Inspiration by Linda

    OdpovedaťOdstrániť
  5. V Paríži som bola už niekoľkokrát a je úžasný :) Dala si sem skvelé tipy a niektoré som nepoznala ani ja :) Mňa zaujali tie krásne farebné domčeky!
    FRENCHSTYLE

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ježiš, ta architektura je asghksgsgfldkg. (Jsem teď maniak do budov, naučil mě to můj divnej kámoš.)


    Prolhaná Mrcha

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Wow, amazing and so nice photos, lovely!
    You have amazing blog dear, and I really like it.
    Maybe follow for follow? I'd love it.
    Let me to know on my blog. Hope you will visit me.
    Maleficent

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Veď presne tak ako sa hovorí, že najkrajšie veci sa stanu neplánovane, tak je to aj s miestami, že tie najkrajšie sa ukážu, keď ich nečakáš! :) Ja keď som bola v Paríži, tak som išla ako na poznávací zájazd so školou, takže nie nezvyčajné som nemala šancu vidieť, pretože sme mali všetko naplánované, ale aj napriek tomu som si toto mesto zamilovala! Najviac sa mi však páčil Montmartre.♥

    LILY OF THE VALLEY

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To verím, na školských výletoch to býva o inom... Montmartre najviac očaril aj mňa. :)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky