6 tipov na pútavé seriály #2

Netuším, čomu vďačím za toto rozhodnutie, ale v poslednom čase som si konečne pozrela niekoľko seriálov, ktoré som mala v hľadáčiku už pekelne dlho. A slovným spojením ,,pekelne dlho" myslím, že napríklad Houdiniho som chcela vidieť už 3 roky. :D Seriály sú pomerne špecifické a určite nesadnú každému, no mne sa táto šestica skutočne veľmi zapáčila. Preto som sa rozhodla povedať vám o nich pár slov a možno pár z vás inšpirovať pri novembrových voľných chvíľkach. Lebo ničnerobenie pri seriáli je skutočne prvotriedny relax. ;)
 

HOUDINI
   Houdini v podstate nie je seriálom v pravom slova zmysle. Je to dvojdielny televízny film natočený, ako už iste tušíte, podľa života slávneho iluzionistu Harryho Houdiniho. Sleduje jeho detstvo a to, ako sa odrazilo na psychike jeho dospelého ja, vzťah s rodinou aj manželkou Bess. Popri osobnom živote však nazeráme pod povrch jeho magických trikov. Medzi iným vo filme nájdete slávny ponor dole hlavou do nádoby plnej vody, zatiaľ čo je Houdini kompletne zviazaný a istený okolo členkov, zmiznutie niekoľkotonového slona pred zrakmi publika alebo skok z mosta v zajatí kovu. Všetko sú to legendárne udalosti, ktorých svedkami boli tisíce ľudí, preto film nepochybne zaujme tiež. Ja osobne som bola najprv trochu rozhodená zaujímavým strihom a hudbou, ale pozerať sa na to určite dalo. Navyše, Adriena Brodyho v úlohe Houdiniho som úplne zbožňovala (a nielen pre scény hore bez). :)

BIG LITTLE LIES
  Big Little Lies je miniséria so siedmimi epizódami televíznej stanice HBO, kde nájdeme herecké hviezdy ako Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Shailene Woodley a Zoe Kravitz. Dámy hrajú role, v akých som ich ja osobne doteraz nevidela a hoci sa to sprvu zdá zvláštne, veľmi rýchlo si na ne zvyknete a zamilujete si každú. Seriál sa už v prvej epizóde otvára retrospektívou. Dozvedáme sa, že na školskej akcii bol ktosi zavraždený. Až do poslednej epizódy ale netušíme, kto to bol a hlavne, kto ho zabil. Postupne zisťujeme, aké majú obyvatelia malého mestečka medzi sebou vzťahy a všetky slučky napokon vedú k tragédii, ktorá však mnohých oslobodí. Na tento seriál som čítala rôzne recenzie - niektorým sa nehorázne páči, iní ho zatracujú, lebo je vraj nudný a málo dynamický. Tu sa ukazuje, aké je všetko individuálne, pretože mňa doslova priklincoval k obrazovke a čumela som naň so zatajeným dychom. Musím však povedať, že keď sa všetko vysvetlilo, plesla som si po čele, lebo to bolo maximálne logické. :D 

GIRLBOSS
  Girlboss je netflixovský seriál s jedinou sériou, pretože ho stopli pre malú sledovanosť. Ja si však myslím, že je to príjemná oddychovka na každý deň. Jasné, že sa tam neriešia nejaké extrémne díp šity, ale babské publikum to určite aspoň trochu zaujme. Seriál je voľne natočený na motívy rovnomennej autobiografie Sophie Amorusso, ktorá sa doslova z ničoho vypracovala na úspešnú biznismenku a hlavu internetového obchodu s oblečením Nasty Gal. Seriál vyzdvihuje babskú silu, húževnatosť, ambicióznosť a šikovnosť, takže pre slečny, čo potrebujú trochu nakopnúť, je ako stvorený. ;)

 
THE BIG BANG THEORY
  Nepochybne najznámejší seriál z dnešného článku nesie meno The Big Bang Theory. Je to celosvetová senzácia už niekoľký rok po sebe, ale stále dokáže pobaviť. Je to jeden z mála sitkomov, na ktoré sa dá aj po rokoch pozerať a nemáte chuť mávnuť rukou, že už je z toho bezduchá blbosť. Postavy sa aj v 11. sérii vyvíjajú a síce sa stane, že jedna časť je slabšia než druhá, myslím, že to diváka neodrádza. V centre pozornosti sú štyria geniálni vedci, ktorí dokážu riešiť kilometrové rovnice, ale keď príde na medziľudské vzťahy, sú dosť stratení. A tu prichádza priestor pre komické situácie. :) Každá epizódka má 20 minút, takže je TBBT ideálnou oddychovkou po ťažkom dni.


 OMG WE'RE COMING OVER
  OMG We're Coming Over je miniseriál talentovanej Kate a jej partnera Joeyho, ktorý nájdete na Youtube pod profilom Mr Kate. Dvojica sa špecializuje na bytové make-overs. Ja ako človek neuveriteľne zbláznený do dekorácií a bytového dizajnu ich prerábky zbožňujem. Vždy prídu s úžasnými modernými nápadmi a izbu zmenia na nepoznanie. Kate dokáže napríklad na blšom trhu nájsť úplné skvosty a Joey zasa skonštruuje čokoľvek im napadne. A finálny výsledok je zakaždým ako z časopisu. Pričom samotné epizódy sú skutočne kvalitne natočené, takže je na to o to väčšia radosť pozerať. ;)


VINYL
  Posledný seriál dnešného článku bol na mojom zozname tiež pekne dlho. Keď som ho začala pozerať, našla som tam v podstate všetko, čo som si aj myslela, že nájdem. :D Uvádza vás do prostredia nahrávacej spoločnosti v 70. rokoch, takže o retro outfity a interiérové vybavenie nie je núdza. Atmosféra je skutočne autentická. Sledujeme výhry a prehry šéfa spoločnosti Richieho, ktorý je tak trochu fucked up, no nesúcitíte s ním, lebo si za všetko môže sám. Popri jeho životnej ceste sa stretávame s kopou zvučných mien hudobného sveta, napríklad Led Zeppelin či David Bowie. Musím povedať, že seriál sa mi najviac páči hlavne pre DOKONALÝ soundtrack. Presne ten punk-funk-disko-rock'n'rollový náboj z minulého storočia milujem najviac zo všetkých hudobných žánrov sveta. Som teda možno trošku zaujatá a ostatné aspekty seriálu sú pre mňa na druhej koľaji, no myslím, že ak vás čo i len trochu láka tento retro hudobný svet, kde sa mimochodom na scenári podieľa aj Mick Jagger, choďte do toho. ;) 

Poznáte nejaký z týchto seriálov? Máte nejaké vlastné tipy? :)

S.

Komentáre

  1. Nejvíc mne zaujal Big Little Lies, ani to není tak dlouhé, možná na to kouknu :)

    Little Dreamer

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Teorii naprosto miluju a sleduju jí pořád :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nejvíce mě zaujal OMG we're coming over! To si rozhodně musím pustit. Miluju předělávání bytu a ták :)

    www.thewaybya.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ďakujem za typy! :) ;)

    www.annslifea.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Zaujalo mě Big Little Lies, tak třeba někdy mrknu, už jsem o seriálu slyšela, ale ještě jsem se k němu nedostala :) Hlavně že furt dokola koukám na PLL a Awkward :D
    Petra | www.mygoldenmind.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Nesledujem ani jeden z týchto seriálov, ale určite mi typy padnú vhod:) Väčšina mojich fav seriálov skončila, takže momentálne nemám čo pozerať:)

    Saja Frey Blog

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Okrem Big bang theory nepoznám ani jeden, no píšem si ich na zoznam a keď najbližšie opäť niečo dopozeráme a nebudeme vedieť nájsť nič nové aspoň mám tipy :)

    NITA
    NEW POST

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Před týdnem jsem článek tohoto typu taky vydala. Se zmíněných neznám žádný seriál. Teda kromě Teorie velkého třesku - ale to mě nikdy moc nezaujalo :D

    MagicBeautyLife

    OdpovedaťOdstrániť
  9. TBBT milujem zo všetkých seriálov najviac. Už som všetky série videla snáď aj 8-krát :-D
    A samozrejme mi nechýba ani tričko so Sheldonom a Leonardom :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Big little liars mám ráda, jinak zajímavý výběr, akorát Big bang theory ráda nemám :D

    SmileThess

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som TBBT tiež najprv vôbec nemala rada, ale dala som tomu druhú šancu a úplne to zbožňujem. :D

      Odstrániť
  11. Poznám len TBBT a Big Little Lies, takže určite sa na ďalšie pozriem!
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Z týchto seriálov pár poznám, no nevidela som ešte ani jeden. Moje current favs sú Lucifer, Outlander, Supergirl, a stále dávam šnacu aj Inhumans, ale tí nesiahajú až tak vysoko :)
    Caroline

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Ani jeden z těchto seriálů jsem nikdy neviděla, ale děkuji za tvé tipy :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Z týchto návrhov poznám iba TBBT a z celého srdca to milujem. Odporúčam pozrieť si seriál Skins. Ak sa nájdu ľudia ale takých poznáš odporúčam. Dá sa pri tom aj zasmiať, brať to vážne a keď si obľúbiš postavy aj si poplačeš. Pôvodné postava po dvoch sériach síce odídu, ale nové su celom lepšie. Taktiež odporúčam Riverdale. Je to teraz taký nový hit v seriáloch ale tak či tak odporúčam.

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Big little lies je skvělý seriál, ale je škoda, že není víc dílů :) Big bang theory je super seriál, viděla jsem pár dílů v televizi a s přítelem občas koukáme na youtube na nejvtipnější scény.

    somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky