Jesenný food diary

Môj viac-menej samostatný život na výške sa v oblasti stravovania vyvíja presne tým smerom, aký som predpokladala. Vyváraniu v intrákovej kuchynke sa celkom úspešne vyhýbam a obedy mi poskytujú hlavne menzy a moja posadnutosť zeleninovými šalátmi. Aby som bola úprimná, zeleniny som už v Brne pojedla na tony. Pre lenivú osobu totiž nie je ničoho lepšieho, než si nakrájať šalát, paradajky, pridať za lyžicu kukurice, olivového oleja a trochu gréckych bylín a hotovo. Chutné, zdravé a ešte aj rýchle. Ako som predpokladala, food diary články sa teda obmedzili na sezónny súhrn a práve taký jeden vám teraz prinášam. ;)
  Určite vás zaujme, že je priam prepchatý fotkami koláčov a sladkého, ktoré má od zdravých jedál z predošlých článkov na míle ďaleko. :D A je to tak. Pretože som toho názoru, že človek proste potrebuje k životu sladké. Na nervy, na oslavu, k filmu, po obede, ku kávičke... No furt. Máte to aj vy tak? 

Jesenne ladená mňamka s gréckym jogurtom, čučoriedkami a slivkami. Na intráku moje raňajky vyzerajú skôr ako musli s mliekom, no toto býva príjemná zmena. ;)
Pozor, pozor, mám tu horúci tip na príjemný podnik. Tí z vás, ktorí bývajú v Bratiske či jej okolí (alebo si chcú spraviť výlet), zbystrite pozornosť. S kámenom sme objavili kaviareň U Guľky v blízkosti Bratislavského hradu, ktorá je síce maličká, ale veľmi útulná a príjemná. A čo je najlepšie, majú tam tie najvynikajúcejšie koláče, aké si viete predstaviť! Výber je široký a garantujem vám, že si nebudete vedieť zvoliť správnu možnosť! Jednoducho nebíčko v papuľke, aj keď túto frázu neznášam, musím uznať, že lepšie sa to nazvať nedá. :)
Na moje októbrové narodky mi mamina upiekla milovaný carrotcake a ja som nemohla byť šťastnejšia. Veď uznajte.
 A máme tu ďalší tip na podnik, tento raz vegánsku reštauráciu Forky's v Brne. Ukázala mi ju kamoška, no je to instantná láska. Chodíme tam na denné menu, čo je vždy nejaká ultra zdravá vec, navyše za fajn cenu. Ich jedlá nielenže skvele (instagramovo) vyzerajú, ale aj úžasne chutia. Pre vegetariánov/ vegánov druhý domov, pre nás ostatných, bežných všežravcov, príjemná zmena a rozšírenie obzorov. :)
Jesenné koláče so slivkami a škoricou sú všetko.
Gaštanové rezy boli mojím druhým vyžiadaným koláčom počas môjho narodeninového víkendu a poviem vám, že toto je môj úplne najobľúbenejší zákusok vôbec. :)

Máte aj vy tak pozitívny prístup k sladkému? :D

S.

Komentáre

  1. Takto robiť človeku chute :D Počas tehotenstva som požrala viac koláčov ako za celý život. V chladničke mám ešte poslednú kocku nanukového rezu, hneď poň utekám po tomto článku. :D

    NITA
    NEW POST

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mhmmm...jedla vyzerajú úžasne a určite tak aj chutia!

    Ann´s Life

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já teda sladké moc nemusím, ale když vidím ty parádní fotky, hned bych něco ochutnala. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mňam! Všetko vyzerá tak úžasne a chutne :)

    FRENCHSTYLE

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky