Ránečko

Nikdy, ale naozaj nikdy v mojom živote som nebola ranné vtáča. A s určitosťou viem, že ani nikdy nebudem, hoci by som chcela. Zobúdzať sa skoro, začať deň a veľa toho stihnúť, je pre mňa sen. Skoré vstávanie ma unavuje, pretože takmer každú noc mám problémy so zaspávaním. Často sa mi teda stáva, že nemám dostatok spánku a keď môžem, rada to trošku dobehnem ráno. 
  Táto časť dňa nikdy nebola moja obľúbená. Bola totiž spojená so vstávaním do školy a to je pre bežné dieťa skrátka frustrujúce. :D No odkedy som na výške, nie je to také tragické (nakoľko mám prevažnú väčšinu predmetov popoludní až podvečer). Práve počas posledných pár mesiacov som sa naučila dať ránam šancu. A čuduj sa svete, začala som ich mať naozaj rada. Vytvorila som si totiž svoj príjemný mini rituál, ktorý mi pomáha dobre sa naladiť už na začiatku dňa a v jeho priebehu v tom pokračovať. Tak mi napadlo, že by to mohla byť pekná téma pre pozitívny, uvoľnený článok, ktorý dúfam, že sa vám zapáči. Čítajte teda ďalej, aby ste odhalili moje tipy. ;)

  Hneď prvý bod tohto článku asi nebude to najlepšie, čo ráno môžete urobiť, no nemôžem si pomôcť. Po mobile siaham hneď, ako sa zobudím, aby som zistila, koľko je hodín. Väčšinou tú správu chvíľu spracovávam, polihujem a keď usúdim, že som pripravená čeliť novému dňu, vyskočím a otváram okno a žalúzie. Robím to takto už roky rokúce a budem to tak robiť až do smrti. Čerstvý vzduch je predsa nesmierne dôležitý. Potom sa zavŕtam späť pod periny a znovu beriem do ruky mobil, na ktorom už štartujem Instagram. Táto sociálna sieť je moja závislosť a ráno bez neho si nedokážem predstaviť. Je to bezodná studnica inšpirácie, ktorou sa rada dopujem s príchodom nového dňa. Pozriem, čo tam nového, skontrolujem svoje najobľúbenejšie účty a na záver sa venujem svojmu vlastnému (nájdete ma tam pod menom sabi.lipovska ;)). Väčšinou pridávam fotky ráno/ doobeda (podľa toho, kedy sa zobudím), čo je dlhodobo vybudovaný zvyk. :)
   Ak som práve doma v Leviciach, skoro vždy po ukončení instagramovania sa síce ťažko navlečiem do športového úboru a zacvičím si. Používam pri tom stále mobilnú appku, o ktorej som vám už písala tu. Potom, prirodzene, skočím do sprchy, umyjem si zuby a aby som dosiahla vrchol sviežosti, na pleť si nanesiem masku. Najnovšie tiež používam sérum na riasy Balea, ktorému síce až tak nedôverujem, ale uvidíme, čo to spraví. :D
  Po cvičení a sprche som už ready na raňajky, ktoré najčastejšie majú podobu ovocného smoothie. K tomu si ešte napustím poriadne veľký pohár vody a ten sa snažím poctivo a hlavne pravidelne dopĺňať po celý zvyšok dňa. Vyvoňaná, ponaťahovaná a čulá si potom sadám k počítaču a riešim e-maily, blog, úlohy do školy či nejaké to učenie. Niekedy idem do mesta, upratujem, čítam si a pod. Je pravda, že toto všetko je už akýmsi stereotypom, no poviem vám, že mi to teda vôbec neprekáža, práve naopak. Každé ráno sa na to teším. :) 
x
  Čo sa týka rán, ktoré trávim na internáte v Brne, vyzerajú síce trošku ináč, no principiálne sú rovnaké. Okno, žalúzie, Instagram, očista a zdravé raňajky musia byť, akurát to cvičenie vždy závisí od toho, či spolubývajúca ide alebo nejde ráno do školy. V našej malej izbe by sa totiž cvičiť nedalo, keby som tam nebola sama, a po pravde by mi to ani nebolo príjemné. Mohli by ste namietať, že by som to mohla vyriešiť ranným behom alebo návštevou fitka, no beh neznášam a fitko sa mi nechce platiť, keď cvičenie s vlastnou váhou doma je zadarmo a baví ma najviac. ;) Navyše, súkromie je na nezaplatenie. Každopádne sa ale snažím cvičenie dodržiavať čo najčastejšie. Pohyb je, či chceme, či nie, dôležitý, a telo sa v dobrej kondícii samo skrátka neudrží. 
x
  Ako ste mali možnosť zistiť, moje tipy na príjemné ráno nie sú žiadna veda, ale naozaj mi pomáhajú mať dobrý štart do dňa. A to je poriadne dôležité, hoci je jasné, že nie vždy sa dá mať taký super program. Druhá vec je, že čo vyhovuje mne, nemusí zákonite vám, takže odporúčam nájsť to, čo robí šťastných vás a pracovať na tom. Možno sa aj z vás napokon stane milovník ránečiek. :)

P.S.: Čo hovoríte na nový vzhľad blogu? :)

S.

Komentáre

  1. Mňam smoothie! Vždy som si ho chcela urobiť, lenže som veľmi lazy a nechce sa mi ísť do obchodu kúpiť si nejaké ovocie. :D

    Ann´s Life

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Odkedy som V ČR, tak som smoothie nemala. :-D aaaa, musím to napraviť. :D
    moje rána sú čistá katastrofa. Nevstanem aj keby bomby padali. :D Našťastie pracujem na tri smeny, takže ranné smeny mám každý tretí týždeň a nemusím vstávať celý mesiac. No poviem ti, že to vstávanie je hrozné a normálne som vďačná zato, že pracujem práve takto, kedy si môžem inokedy pospať. :-)
    Ledyms Blog

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Super článek. Ani já nejsem ranní ptáče, takže rozumím o čem mluvíš. Já jak mám ted školu jen pár dní v týdnu tím, že jsem v posledním ročnííku na VŠ, tak se můžu vyspat a kolikrát se vyhrabu z postele až po desáté, spíš kolikrát jedenácté, s tím, že teda zase pracuju klidně do půlnoci. Ale štvalo mě to, že takhle zabiju půl dne, tak jsem si dala režim, že mám nastavené tři budíky po určitým časovým intervalu. Pak také odtáhnu žaluzky, otevřu okno. Já jsem si zase dala pravidlo, že na mobil sahám až po snídani a sprše, ptž se na něm časro zaseknu a už od rána nasávám spoustu informací, kterýma jsem zahlcená přes den až až. A pomáhá mi ráno i studená sprcha a vidina chutné snídaně :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja som tiež nikdy nebola prototyp ranného vtáčaťa, no v poslednom čase sa aj cez víkendy prebúdzam okolo ôsmej, cez prázdniny som bola dokonca hore už od siedmej každý deň. Neviem, čo sa so mnou deje, no vyhovuje mi to dosť. Stihnem tak toho oveľa viac a jediné, čo ma desí je, že na vysokej budem mať väčšinu vyučovania poobede/podvečer. Pretože tak dokážem prvú polovicu dňa ľahko zabiť ničnerobením a pripravovaním sa na odchod z domu do školy :D
    Inak design je úplne krásny! Takéto farby mám rada ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ze mě asi nikdy nebude ranní ptáče. Pokud nemusím, tak nevstávám a ráda si pospím. Jinak mobil beru do ruky taky jako první. Hned musím zjistit, co je nového. Potom teprve nastává očista a snídaně. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tiež som kedysi vyspávala, ale práca to zmenila a každý deň som hore svieža od pol 6 :) mám dlhý deň, naučila som sa spánkové cykly a takto mi to vyhovuje :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Nový vzhled blogu je super! Takový svěží a jarní :) Já mám ráno podobné, proudím se a sahám po mobilu, kde projedu novinky. Pak se zvedám, jdu do koupelny, kde udělám ranní rutinu a pak hurá na snídani. tu si musím v klidu vychutnat :)

    TheWayByA

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Smoothie milujem tiež! :) cvičím tiež ráno a doma :)

    ORLLING

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ja ráno tiež ako prvé siaham po telefóne a Instagram je mojou závislosťou. Hlavne v poslednej dobe, keď je to asi jediná vec, ktorú z blogoživota najlepšie stíham popri mimču :D inak máš krásny nový dizajn, možno som opozdená, no skôr som ho nezaregistrovala :D



    NITA
    NEW POST

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dizajn je ešte pomerne čerstvý, takže nie si opozdená. :D A vďaka. :)

      Odstrániť
  10. Dizajn je naozaj krásny!! ♥
    A takéto rána... ach ♥

    Candy | C a n d y G r a n t

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky