10 otázok pre duševný rozvoj #2

Asi pred mesiacom som na blog postla článok, ktorý sa venoval duševnému rozvoju. Ak ste ho ešte nečítali a máte záujem, kliknite sem. Boli naň príjemné odozvy a hlavne to bolo niečo nové, o čom som predtým nepísala. Tak som si povedala, že pre vás (a možno hlavne pre seba) napíšem druhé pokračovanie, pretože zoznam otázok je ešte dlhý a určite vystačí aj na tretie vydanie. ;) Bez zbytočných rečí teda poďte na to a budem rada, ak mi na dané otázky odpoviete aj vy v komentároch. :)

1. Čo musím v sebe vyliečiť?
  Hneď prvá otázka dá trochu zabrať. Ako prvá možná odpoveď mi napadlo vyliečiť sa zo straty blízkeho, no na druhej strane si myslím, že z takého niečoho sa človek nikdy celkom nespamätá. Preto volím inú odpoveď, a to vyliečiť v sebe strach z kontaktu s ľuďmi. Som neuveriteľný introvert a je mi tak dobre. No život si proste vyžaduje situácie, keď kontakt s ľuďmi treba, nedá sa mu vyhnúť a večne pred nimi utekať. Aby ste pochytili skutočný obraz, predstavte si, že ani na kolokviu v škole nedokážem vystúpiť bez toho, aby sa mi netriasol hlas, ruky, kolená a aby som nelapala po dychu. No mám pocit, že práve vysoká škola a kopec podobných situácií (ústne kolokviá, skúšky či hodina rétoriky) mi v tomto môžu pomôcť, takže sa to určite trošku zlepšuje. Skrátka to treba trénovať. :)


2. Ako chcem, aby môj život vyzeral o tri roky?
  O tri roky už, dúfam, budem mať bakalára a s troškou šťastia aj nejakú tú prácu. Momentálne je toto pre mňa ten najväčší cieľ, no mám aj kopu ďalších. Veľmi rada by som mala svoje vlastné bývaníčko. Určite chcem navštíviť nejaké nové krajiny a zažiť kopec pozitivity. A mať stále pri sebe všetkých svojich milovaných.
x
3. Čo ma robí ozaj živou?
  Ozaj živou ma robí slnko a teplo. Za slnečných dní som proste novým človekom. Niekedy sa pristihnem pri tom, že iba čumím z okna a usmievam sa, zatiaľ čo sa mi tvár kúpe v slnečných lúčoch. Pre mňa sú také dni na nezaplatenie a doslova sa mi vtedy ľahšie dýcha. Hlasujem za to, aby sa obloha už nikdy nezamračila. :D
x
4. Čo na sebe najviac milujem?
   Nie som si celkom istá, z akej perspektívy chápať túto otázku, tak sa vyjadrím k fyzičnu aj duchovnu. Čo sa týka môjho tela, mám veľmi rada svoje ruky, oči, zuby, pery a vlasy. V psychickej stránke by sa toho našlo ešte viac. Som výborný poslucháč. Som veľmi liberálna a otvorená, môžete za mnou prísť naozaj s hocičím. Som neuveriteľne empatická, čo však niekedy býva na škodu, lebo na seba často beriem nešťastie iných. Som ten typ človeka, čo si rieši vlastné veci a do iných sa nestará; prečo by som to aj robila? Som slušná, ohľaduplná a až prehnane zodpovedná.

5. Čo ma napĺňa po všetkých ohľadoch (telo, myseľ, duša)?
  Aby som sa neopakovala, namiesto slnka a príjemného počasia tu odpoviem, že šťastie. Keď sme šťastní, skrátka sa cítime dobre, pozitívne a optimisticky. Preto sa obklopujem príjemnými ľuďmi, nevyhľadávam drámu, žijem si svoj blogerský, študentský, sladký a zaľúbený život a to mi stačí. Vo veciach si udržiavam balans. Problémy sa snažím riešiť čo najskôr. A keď cítim, že na mňa lezie depka, robím všetky svoje obľúbené činnosti, aby som si zdvihla náladu.
x
6. Aké dobrodružstvá by som rada skúsila?
  Najvytúženejšie dobrodružstvo je pre mňa precestovať čo najviac krajín. Nie je nič lepšie ako investovať peniaze do zážitkov a krásnych spomienok. Okrem toho by som ale rada vyskúšala bungee jumping alebo skok z lietadla, o ktorom sa s maminou bavíme už roky. Zatiaľ sme však nenabrali odvahu (teda, hlavne ja, mamina by išla okamžite... :D).
 
7. Ak by som si mala zarábať tým, čo ma skutočne baví, čo by to bolo?
  Jednoznačne blogovanie alebo instagramovanie. Odjakživa som rada písala a ako môžete vidieť, baví ma to dodnes. Milujem tú slobodu vyjadriť svoje myšlienky a zároveň po sebe kdesi v internetovej sfére zanechať stopu. Maličkú, ale predsa. Čo sa týka Instagramu, milujem budovanie svojej malej farebnej fotogalérie, kde sa snažím publikovať čo najkrajšie zábery, nakoľko sa k nim niekedy sama vraciam, listujem si jednotlivými príspevkami a pripomínam si, aký je život fajn. Preto v mojom feede nenájdete depresívne posty, i keď netvrdím, že zlú náladu nemávam - práve naopak. Akurát si svojím profilom vždy chcem pripomínať práve tie pekné stránky života. :)

8. Za čo si musím odpustiť?
  Odpustiť by som si mala za to, že boli chvíle, keď som sa snažila potlačiť to, kým som. Do dnešného dňa som na seba za to nahnevaná, ale odvtedy už ubehol nejaký čas a myslím, že to konečne treba hodiť za hlavu. Teda, nie hodiť za hlavu, ale vysporiadať sa s tým. Čo bolo, bolo. Dôležité je, že mám pocit, že práve teraz som na dobrej ceste a som spokojná s tým, aký mám k sebe postoj.
x
9. Čo by som spravila, keby som sa tak nebála zlyhania?
  Asi by som cestovala. Pokojne aj sama. No nakoľko by sa to u mňa rovnalo neprekonateľnému anxiety attacku, asi sa do toho púšťať nebudem. :D Aspoň v najbližšej budúcnosti, kým sa aspoň ako-tak nevysporiadam s mojou introvertnou stránkou. A možno by som zapracovala aj na tom, aby som rozbehla svoj vlastný biznis. Nejako sa totiž nevidím pracovať kdesi v kancelárii s 50 kolegami. No netuším, ako sa tieto veci robia, ako celý mechanizmus funguje a zdá sa mi, že sama by som na to tiež nestačila. A hlavne, či by som to dokázala s tak jemnou dušičkou utiahnuť.
x
10. Čo je momentálne môj najväčší cieľ? 
  Môj aktuálny najväčší cieľ je asi dokončiť bakalára, ako som už spomínala vyššie. Nie som si istá, či je môj odbor na 100% to pravé orechové pre mňa, ale baví ma to a chcela by som tie tri roky zvládnuť. :) Už len preto, aby som dokázala sama sebe, že na to mám a ten mini titul získam. :D

Ako by ste na tieto otázky odpovedali vy? :)

S.

Komentáre

  1. I followed you, I hope you will follow me back to support my blog! :)

    beautyakworld.blogspot.ba

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Skvělý článek! :) Přeji ať se ti vyplní škola i práce. :))

    LIFESTYLE AND BEAUTY

    OdpovedaťOdstrániť
  3. To je skvělý článek. Jsou to těžké, ale tak důležité otázky v našich životech. Pro mě hodně znamená otázka číslo 1,3, 4,5,7,8... no jak to čtu, tak asi všechny různou intenzitou :) Moc ráda čtu články s podobným tématem a jsem ráda, že jsem ho u tebe našla :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Přesně tak.. není lepší investice než do cestování a sbírání dobrodružných zážitků :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tyjo některé otázky jsou fakt hodně na zamyšlení :) každopádně v tom, co bych chtěla dělat a to, že nejlepší je investovat do zážitků se naprosto shodneme :)

    Maris Novotná

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Skvělý článek :) Přeji aby se ti vše splnilo ;)

    SmileThess

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Krásny článok!
    Na niektoré otázky mám veľmi podobné odpovede - chcela by som čo najviac precestovať svet, veľa o tom písať na blog (a nie len o tom) a zbaviť sa strachu, ktorý ma často prenasleduje. O tom slnku som pred chvíľou písala na blog tiež :D že človek je hneď taký bezstarostnejší.
    A tvoj instafeed je teraz úplne krásny! Balzam pre oči, really :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Super článok a krásne obrázky :))
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Super článok! Prajem ti aby sa ti splnili tvoje sny, aby si dokončila bakalára (mňa teraz máta diplomka :D), aby si precestovala čo najviac krajín (toto chcem aj ja!), aby si si zriadila to svoje bývaníčko ale hlavne, aby si robila to čo ťa baví! :) Držím palce!

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Moc hezké odpovědi, s tím cestováním to mám stejně ale teď to momentálně nejde no

    OdpovedaťOdstrániť
  11. beautiful blog! I really like how you write
    and what you give photos. wonderful!
    I have a question, you will agree to follow for follow?
    I like to be in touch with inspirational blogs.
    Greetings from Poland!
    ayuna-chan.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky