Epilátor Philips Satinelle

V článku o marcových obľúbencoch som vám pár vetičkami spomenula epilátor Satinelle od značky Phillips a pýtala som sa, či by ste náhodou nechceli o ňom aj samostatný článok. Ohlasy boli pozitívne, takže tu je. :) Po epilátore som naozaj veľmi dlho túžila. Vždy to bolo akosi zastrčené v zadných šuflíkoch môjho mozgu, že by som to chcela vyskúšať. Hrozne som sa ale obávala bolesti a toho, že si nejaký drahý strojček kúpim a potom mi bude stáť v skrini, lebo ho nebudem môcť používať. Túto dilemu cez Vianoce vyriešila teta, ktorá mi epilátor darovala. Sprvu som bola naozaj veľmi bojazlivá a prvé použitie musel na sebe aplikovať ocino. :D A čo som naň povedala ja, keď som sa konečne osmelila? Dozviete sa v pokračovaní článku. ;)

  Moja predstava bola taká, že veľmi problematické bude podpazušie a epilácia nôh bude v pohode. Počula som, že kopec ľudí to presne takto má, tak som si myslela, že to bude aj môj prípad. Omyl. :D Z nejakého dôvodu mi omnoho menší problém robí epilácia podpazušia a práve tu strojček najčastejšie používam. Je to síce niekedy boj, lebo si určite viete predstaviť, že to nie je ľahko dostupné miesto, ale dá sa to poriešiť. Naopak, použitie epilátora na nohy mi robí obrovský problém. Neviem, čím je to spôsobené, ale prináša to fakt veeeľmi nepríjemné šklbanie až bolesť. Samozrejme, aj pod pazuchami také čosi cítiť, no zďaleka to nie je tak intenzívne. Tam mi to fakt problém vôbec nerobí, no pri nohách gigantický. Skúšala som to viackrát, ale napokon som to vzdala, lebo predsa nebudem tak veľmi trpieť za takú blbosť. :D Príležitostne ho však používam na stehná, no prioritne na podpazušie.
  Sada obsahuje samotný strojček, nabíjačku s káblom, ktorý musíte zastoknúť do epilátora, a malú kefku na vyberanie chĺpkov. Kábel je dostatočne dlhý, takže nie ste veľmi obmedzovaní čo sa týka miesta alebo polohy pri epilácii. S kefkou sa pracuje veľmi dobre a spoľahlivo chĺpky povyberá zo strojčeka. Inak, epilačná hlavica sa dá odňať a môžete ju prečistiť samostatne (aj vodou), ak chcete. A samotný epilátor? Osobne mi veľmi dobre sedí v ruke. Ako vidíte na fotke, má trochu zahnutý tvar a vďaka tomu sa s ním lepšie manipuluje. Odporúča sa chĺpky epilovať v 90° uhle, no zachytí ich aj v menšom. Má dva rýchlostné stupne a priznám sa, že ten vyšší som ešte neskúšala, no myslím, že menší bohate stačí. Jediná vec, čo mi na epilátore prakticky prekáža, je dosť veľký hluk. Podľa mňa je to veľké mínus, pretože práve kvôli tomu si ho napríklad so sebou neberiem na intrák, lebo by celý spadol. :D Dobre, teraz zveličujem, ale určite nie je z tých tichších.
  A výsledky? Už na úvod vám poviem, že sľubované 4 týždne hladkej pokožky nehrozia. Spočiatku treba epiláciu opakovať tak 2-3x do týždňa. Časom však začnú rásť tenšie a jemnejšie chĺpky, takže už to nie je treba robiť tak často. No raz za týždeň určite. Za mňa je to fajn. Keď si to porovnám s klasickým holením každý deň/ každé dva dni, raz za týždeň je výhra. Inak, keby ste sa reálne zamýšľali nad kúpou, cena tohto epilátora sa pohybuje okolo 30€. :)

Epilujete/ depilujete?

S.

Komentáre

  1. Odpovede
    1. Hej, chápem... :D ale zas ja neznášam aj klasické holenie nôh, to mi príde tiež nekonečné... :D

      Odstrániť
  2. I love the post:)
    Have a nice day, dear!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já jsem si na 200% jistá, že i kdybych ho měla, byl by hozený někde vzadu v šuplíku. :-D Obdivuju tě, že jsi to vůbec zkusila, i když chudák ocino. :-D Já asi zůstanu i nadále u žiletek.
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Já ho používala celkem dlouho, ale pak si ho zabavila ségra :D :) Takže jsem zase u klasického holení. Též my dělaly větší problém nohy, škubalo to a bolelo to :D. Každý máme práh bolesti jinde.

    TheWayByA

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To som rada, že nie som sama. :D Ale zase každému vyhovuje/ nevyhovuje niečo iné, to je normálne. :)

      Odstrániť
  5. Takýto podobný epilátor mám už veľmi dlho možno aj 10 rokov a stale funguje tiež je to philips a vyzera skoro rovnako. Ja som snim veľmi spokojná čo sa nôh týka tiež ma to zo začiatku bolelo ale v navode bolo napísane že treba to mieto kade pôjde strojček smerom hore, pred ním prstami trochu naťahovať kožu (teda klzať smerom pred ním prstami) a ono to potom vôbec neboli. No a podpazušie? to som nikdy sním neskúšala holiť veď to musí byť ukrutnejšia boleť ako nohy:-/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Super, vďaka za tip, niekedy to vyskúšam. :) Inak ako hovorím, pre mňa sú pazuchy omnoho viac v pohode. Prvý raz to určite bolelo, ale odvtedy to už skoro necítim. ;)

      Odstrániť
  6. Ja si tech epilatoru strasne bojim, mi to prijde hodne bolestive. I kdyz zkusenost z vosky mam taky ne na jednicku, tam alespon to delam sama.

    http://www.thegown.cz

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky