Brnenská priehrada

Už v predošlom článku som vám medzi mojimi #currentfavourites spomenula toto čarovné miesto - Brnenskú priehradu. Nebola som tam veľakrát, ale vždy ma to miesto očarilo. Prvý raz som tam vytiahla frajera a bolo to snáď ešte niekedy vo februári/ začiatkom marca, lebo sme boli naobliekaní ako cibuľky a voda bola zamrznutá. Nebudem klamať, vtedy tam bolo dosť pochmúrne, lebo bolo pod mrakom a fučalo ako divné, no povedala som si, že keď bude teplejšie, ešte sa tam vrátim. Koncom apríla som sa tam teda odviezla električkou (áno, skutočne je tam zastávka - č. 1, Přístaviště, keby mal niekto záujem :D) s cieľom, že sa aspoň v peknom prostredí trochu poučím. No akonáhle som sa tam dostala, ostala som totálne vyvalená, ako prenádherne to tam vyzerá. Určite už tušíte, že učenie šlo akurát tak dokelu a ja som nasávala tú krásu, čo sa predo mnou objavila. :)

  Viete, nikdy som nebola prototyp prírodného človeka, čo by miloval túry, výstupy na vrcholy hôr a prechádzky po lese. Dokázala som oceniť tú krásu, hej, ale nevyhľadávala som to. Jediný styk s prírodou, ktorý som si užívala 110%-ne, bola pláž a more. :D

  Ale odkedy žijem v Brne, častejšie chodím na prechádzky do parkov. Častejšie som vonku na vzduchu a prechádzky okolo priehrady si tiež veľmi rýchlo našli cestu k môjmu srdcu. Nedokážem vám ani opísať, ako príjemne mi tam bolo. Najradšej tam chodím sama, keď je frajer v robote a kamaráti v škole, ale nechápte ma zle, aj s nimi je to tam úchvatné. ;) Myslím však na to, že osamote tam najlepšie dokážem precítiť to ticho a pokoj, ktoré tam vládnu. Som tam iba so svojimi myšlienkami a štebotom vtákov. Niekedy však nemyslím vôbec na nič a jednoducho si užívam zvuky prírody navôkol, slnečné lúče na mojom tele a kľud.
  Dôvodom, prečo som si priehradu tak obľúbila, možno bude aj fakt, že tam ešte nezačala sezóna. Vždy som tam zatiaľ bola v pracovnom čase počas pracovných dní, takže som tam stretla len pár študentov, ktorí mali práve voľno (alebo ani nie? :D), dôchodcov so psami a mamičiek s kočíkmi. Počula som, že v letnom období je to veľmi obľúbené miesto rekreácie, nakoľko sa vo vode dá aj kúpať.

  Pri priehrade je mnoho stánkov s občerstvením, reštaurácie, kaviarne... Nájdete tam aj mega moderné detské ihriská, tenisový kurt, ak sa nemýlim, lavičky so stolmi na piknik a medzi iným aj takéto krásne vecká. Vedľa tohto WC domčeka sa nachádzal rovnaký, len v červenej farbe, ktorý slúži ako prezliekareň pre plavcov. Podľa môjho skromného úsudku je to teda naozaj moderný komplex, ktorý fakt ponúka mnoho spôsobov oddychu, navyše neskutočne príjemného. Ale predsa len, stovky ľudí dokážu atmosféru dosť kvalitne pokaziť. :/ Brňáci, neviete, ako veľmi napráskané je to tam v lete?
  No uznajte, dokonalé miesto na rozjímanie. :)
Chodíte radi k vode? Máte takéto priehrady/ jazerá niekde blízko pri mieste bydliska? :)

S.

Komentáre

  1. Člověk by ani nevěřil, co za krásy Brno může skrývat, byla jsem v něm zatím jen 2x a přehradu nenavštívila, tak snad někdy jindy :) Ty WCka vypadají skvěle! :D

    TheWayByA

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Brněnskou přehradu máme od bydliště asi 40 km a přiznám se, že jsem tam nikdy nebyla. A to jezdíme okolo prakticky každý týden, když jedeme do kina směr Brno. Člověk má krásná místa prakticky u nosu a stejně raději jezdíme stovky kilometrů daleko :-)
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite by si sa tam mala pozrieť, je to úplná oáza. :) Nebudeš ľutovať!

      Odstrániť
  3. Já na přehradě jednou akorát tak plula parníkem, ale to je tak všechno :D ale je to moc pěkné místo :)

    Maris Novotná

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite raz choď aj na prechádzku. ;) Na ten parník by som aj ja veru šla. :)

      Odstrániť
  4. Nikdy jsem na této přehradě nebyla, ale vypadá to nádherně. Úplně si představuju udělat si tam někde piknik s přáteli, to by bylo tak skvělé! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Krásne fotky :-) Ja bývam v malom mestečku a máme tu tri rybníky/priehrady, kde chodíme s manželom vypnúť :-)

    Suesanqa

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Vyzerá to krásne! Ja trávim veľmi rada čas takto v prírode, s ľuďmi, ktorých mám rada alebo aj sama. Ale je pravda, že učiť sa dokážem len vnútri, izolovaná od sveta, pretože ma vonku príliš veľa vecí rozptyľuje :D

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky