Introvert introvertovi

Som introvert.
  Mám rada samotu, svoj priestor, ticho, pokoj a svoj vlastný svet. Na Zemi je hromada ľudí, ktorí čosi takéto nedokážu pochopiť, lebo sú od prírody pravým opakom. No potom sú tu tí druhí. Takí ako ja. Moji súkmeňovci, ktorí sa vyznačujú láskou ku knihám, filmom, hudbe a rozjímaniu. Tí, čo neobľubujú byť stredobodom pozornosti. Čo ľutujú, že sa vybrali na párty plnú hluku a ľudských telesných schránok. A čo si hľadajú kamarátov tak, že nehľadajú. Jednoducho počkajú, kým si ich nejaký extrovert adoptuje. Ste to vy? Čítajte ďalej! ;)
  Dnes mám pre vás trochu netradičný článok, kde vám chcem predstaviť zopár tipov pre introverta, ako byť ešte väčší introvert. Ja som v tomto preborník, to mi verte, preto už mám pár fintičiek odskúšaných. Rozhodla som sa však s nimi podeliť, lebo viem, že dnešný svet môže byť pre krehkú introvertnú dušinku veľmi mätúci a tak trochu too much. :)

1. Cestovanie vlakom
  Cestovanie vlakom (no v podstate akýmkoľvek dopravným prostriedkom) môže byť pre introverta ťažké. Nakoľko sa medzi Brnom a Levicami presúvam skoro výhradne po koľajniciach, mám odtiaľ najviac skúseností. Môj tip číslo jeden znie, že si sadnite do prvého kupéčka/ na prvé miesto pri dverách, ktoré je voľné. Ľudia zväčša tak skoro nezastanú a idú sa pozrieť, či nie je výhodnejšie miesto niekde ďalej. A to je predsa maximálne výhodná situácia pre niekoho, kto nebaží po spoločnosti druhých! 
h
2. Mobilová komunikácia
  Každý introvert zrejme vie, aké nepríjemné je niekam telefonovať. Na popredných priečkach môjho rebríčku je objednanie sa u doktora (s ktorým si však veľmi nepomôžete, bohužiaľ), ale aj taký prieskum trhu či telefonát s mobilným operátorom môže byť tŕňom v oku. Riešenie? Skrátka cudzie čísla nedvíhajte. Ja to tak zväčša robím už roky a ak náhodou volá niekto známy, len o tom netuším, lebo nedvíham, nájde si aj iný spôsob, ako sa mi ozvať. :D A čo sa týka situácie, keď sa iniciatívy chopíte vy - jednoducho pošlite sms správu! Rýchle, výstižné, praktické a nikto vám neukrojí z vášho drahocenného času nepodstatnými rečami! BTW, máte aj vy problém prerušiť druhého človeka v toku reči a rozhovor ukončiť? Ja vždy, lebo som na to príliš hanblivá!
h
3. Prednášky
  K prednáškam vám poviem jedno - sadajte si dopredu. Áno, áno, vyučujúci (aj všetci ostatní) si vás pravdepodobne zapíšu ako korunovaného šprta, ale aspoň tam nebude plnka. Nebudú sa na vás tisnúť cudzí ľudia a budete mať priestor na vybudovanie pevnosti zo svojich pakšamentov (zošity, peračníky, fľaše s vodou, notebook atď.). Ak je však pre vás predstava prvej lavice príliš strašidelná, sadnite si do druhej. Môžem potvrdiť, že druhá je fakt výborná. 
d
4. Výťahy
  Jestvuje len málo horších scenárov, ako cestovať s niekým neznámym vo výťahu. Však viete. Stiesnený priestor, trápne ticho, poprípade hlúpe nezmyselné small talk otázky, ako napríklad: ,,Na ktoré idete?" alebo ,,Dnes je vonku pekne, však?". Och, zimomriavky cringu. Preto je mojím životným cieľom sa takýmto situáciám vyhýbať. Keď vidíte, že niekto čaká na výťah, choďte pešo. Alebo ak bývate na 50. poschodí, skryte sa a počkajte, kým daná osoba odíde. Hotofka.
d
5. Brnenie/ pevnosť/ štít
  Ešte raz sa vrátim k dopravným prostriedkom. Konkrétne k MHD, pretože tam zväčša býva najvyššia pravdepodobnosť, že bude plnka. A ako sa čo najviac vyhnúť kontatu s cudzím (v lete, bohužiaľ, spravidla spoteným) telom? Noste na chrbte ruksak alebo objemnú kabelku na pleci. Áno, viem, že práve v MHD by sa mali takéto doplnky skladať dolu, aby bolo viac miesta, ale takmer nikdy to nerobím. :D Radšej mám svoje osobné brnenie. A ešte jeden tip: ak chcete viac osobného priestoru, postavte pred seba kufor. Odskúšané, zaručené.
d
6. Pred skúškou
  Ak už študujete na výške, nikdy, ale naozaj nikdy netrávte čas pred skúškou so skupinkou, čo si horlivo opakuje a overuje fakty. Radšej sa stiahnite do najvzdialenejšieho kúta alebo sa zamknite na vecku, to je jedno. Ale nebuďte v ich blízkosti, lebo títo mudrlanti dokážu rozhádzať aj toho najmúdrejšieho študenta, až nebude vedieť, ako sa volá. A hlavne im neodpovedajte, ak sa na niečo spýtajú vás, lebo sa vás budú pýtať do konca života. Ew.
x

Verím, že ste sa pri dnešnom článku aspoň párkrát pousmiali ako ja, keď som ho písala. ;) Netreba ho brať vážne, je to taký môj sarkastický pohľad na moju uzavretú povahu, pričom viem, že to, čo vám v týchto bodoch odporúčam, je šibnuté. :D A že by som v každej situácii mala robiť pravý opak, aby som sa trošku zocelila, bola smelšia a nedokázala ma až tak rozhodiť prítomnosť ostaných ľudí. Tak pevne verím, že sa navzájom pochopíme. :)

S.

Komentáre

  1. Jemineee to som čisto jaa :D Neskutočne som sa smiala hlavne pri bodoch vlak, výťah a mobil, ktoré už robím :D A je to vážne svätá pravda! Ja milujem mať čas pre seba, cestovať sama, nebaviť sa so spolucestujúcimi a proste užívať si svoj priestor. A pobavila ma aj veta, že počkať si kým si nás extrovert adoptuje :D True story opäť :D Perfektný článok!

    Lumi z Recenzie-Kozmetiky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som tak rada, keď mi niekto povie, že to má rovnako, aspoň si nepripadám ako mimozemšťan. :D

      Odstrániť
  2. Joj :D to je tak skvelý článok :D cudzie čísla nedvíham taktiež už roky a hoci mi aj volá cudzie číslo a odhodlám sa ho dvihnúť, rozbúši sa mi srdce a pomaly dostávam infarkt :D každopádne mám práve rada extrovertov a povahy ako ja veľmi nemusím, lebo ma nútia byť zhovorčivá a kamarátska :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. To jsou super tipy! S tím vlakem musím souhlasit, taky to tak podobně praktikuji, lidi vždycky jdou prostě dozadu :D já jsem taky spíš introvert, ale teď na vysoké jsem se celkem dost otrkala :)
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Skvelý článok! ♥ Ja som asi niečo medzi. Na jednej strane mám rada pozornosť aj spoločnosť, no väčšinou som aj tak najradšej sama so sebou, prípadne extrémne úzkym okruhom ľudí a riešim také "problémy", že idem radšej sama autom ako s ľuďmi v MHD, psa venčím najradšej skoro ráno a neskoro večer, keď vonku ešte/už veľmi nikto nie je a neznáme čísla? Haha, nikdy! :D A tiež sa radšej nechám niekym "adoptovať", ako by som mala sama nadviazať kontakt, to si krásne napísala :D

    C a n d y G r a n t

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Moc pěkný článek! Já jsem teda spíš extrovert a potřebuju být mezi lidma. Sem tam ale chci být aj sama, tak si ten prostor prostě nějak udělam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Moc pěkně napsaný článek. Kdysi jsem byla hodně introvert ale teď to mám jak kdy. Většinou jsem teda extrovert ale najdou se i takové chvilky, kdy si nejraději zalezu do kouta a jsem sama :).

    TheBlondieTale

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Super článok! Určite budem sledovať ďalej!:)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky