Letný food diary

Keď si tak spätne prezerám svoje food diary články, zakaždým mi príde veľmi ľúto, že takéto gastro momenty netrvajú dlhšie. :D Je to síce chvíľková radosť, ale zase radosť z dobrého jedla vždy bude moja obľúbená. ;) Inak všetky jedlá, ktoré uvidíte v dnešnom článku, sú moje topky za poslednú dobu a poväčšine sa mi k nim viaže nejaká historka alebo príjemná udalosť. Napríklad pekné rande s milým alebo rodinný obed v reštike, čo v našej famílii nepodnikáme často. O to viac si potom tieto momenty vážim. A tiež mi vtedy omnoho viac chutí! Máte to tiež tak? ;)

Dlho, predlo som túžila po tom, aby som vyskúšala red velvet cake a na jednom rande s drahým som po ňom konečne chmatla. Nevedela som, čo čakať, ale každopádne predčil očakávania. Milujem koláče, ktoré nie sú príliš sladké, príliš suché ani príliš vlhké. Tak akurát. A red velvet taký je. Určite som ho nemala naposledy. :)
S maminou sme si raz spravili mother-daughter dník a šli na obed do reštiky u nás v LV. Mamina si objednala takúto super panenku v kuriatkovo-šalotkovej omáčke so zemiakovými plackami...
...a ja kuracie prsia, panenku a sviečkovicu na grile s pečenými zemiakmi. A boli sme veľmi milo prekvapené, nakoľko po reštauráciách veľmi nechodíme. Samozrejme, v dobrom. :)
Za obedom sme si ešte nechali miesto na dezert. U mňa to bolo gaštanové pyré obaľované v kokose, ktoré je síce hrozne sýte, ale milujem ho. Samotné alebo v koláčoch. Čo vy, tiež ho máte radi? ;)
V záhradke nám konečne začali dozrievať plodiny a s maminou sme sa najviac tešili z jahôd a kalerábov, ktoré zvykneme jesť len tak. Ako olovrant a ja po novom aj ako hlavné jedlo na obed. :D
Že som prepadla smoothiečkám som už na blogu neraz písala. Ale po novom sa púšťam do smoothie bowls, lebo ma baví to aranžovanie a hrajkanie sa s ,,hladinou". Konkrétne v tejto ružovej miske sa nachádza kombo banánu, čučoriedok, jablka, jahôd a chia semienok s mandľami. :)
Grilovačková sezóna v plnom prúde. :) Grilujete? Čo máte najradšej? Ja rozhodne hermelín, halloumi, šampiňóny a cukinu.
Hlavne, keď je vonku veľmi teplo, nemám až takú chuť papať. V takých chvíľach to riešim maximálne ľahkými jedlami. Ako môžete vidieť na fotke hore, niekedy je mojím hlavným jedlom dňa nasekaná zelenina, humus a vajcia. Milujem!
Takto sme hodovali na rodinnom obede v Žiari nad Hronom (reštaurácia Emporio, odporúčam všetkými desiatimi!). Bolo nás 5 a každý si objednal úplnú bombu. :D Ja som napríklad mala kuracie prsia s hermelínom na špenáte a bataty v cestíčku. To bolo najkrajšie nebo v papuľke.
Jahodová sezóna už aj skončila a nestihli sme si ju užiť na maximum, ale posnažili sme sa, koľko sa dalo. Vy ste mali jahôd dosť? ;)

Čo dobrého ste nedávno papali? :)

S.

Komentáre

  1. No tak teď mám díky tvému článku hlad jak vlk a nevím, co bych si dala dřív. Všechno vypadá krásně. Jahod jsem si užila hrozně moc, kaštanové pyré miluju a vlastně všechno co jsi sem dala, bych snědla :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mňam! Všetko vyzerá tak chutne :) Ja som naposledy jedla jahodový cheesecake, ktorý bol fantastický :)

    FRENCHSTYLE

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mother-daughter dník <3 Musíš mi potom povedať, kde ste boli, vyzerá to fajnovsky

    OdpovedaťOdstrániť
  4. mňam, to všetko vyzerá tak super! red-velvet cake som ešte nikdy nemala a mojím snom je ho raz spraviť doma. ale keďže moje kulinárske schopnosti sú také, že mi akosi nikdy korpus nenarastie tak, aby som ho mohla poriadne prekrojiť, tak to vidím dosť chabo. :D a jahôd som mala pomenej, ale vynahradilo mi to množstvo marhúľ, ktoré som skonzumovala :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. No mňam, všechno vypadá super! Já teď přes léto miluju různé saláty a lehčí jídla :)
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Vyzerá to fantasticky! Hneď som dostala chuť .. :(

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Hneď ako som pozrela na ten nádherná red velvet cake, dostala som naň neskutočnú chuť! <3 A rovnaký "úchyl" som na smoothie bowls aj ja :D
    WOLF CHILD

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Wow ! Tak to sú aké mňamky! Veľmi pekné fotky ;)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky