Botanická záhrada Masarykovej univerzity

Keď sme sa s frajerom v júni sťahovali z internátu, za druhé miesto brnenského bývania sme si vybrali ďalší internát. :D Chceli sme na leto niečo lacnejšie, a tak sme neváhali. Presunuli sme sa trošku bližšie k centru, no mne až na konci júla naplno došlo, že aj bližšie k mojej obľúbenej botanickej záhrade. Je od nás 2 zastávky električkou (Konečného náměstí, linka 11, 12, 3, 25, 26, keby niekoho zaujímalo), ale v pohode tam za 10 minút prejdem aj pešo. Jedného dňa, keď som mala voľno v robote, som si povedala, že predsa trávim leto v tak krásnom meste, takže nebudem sedieť na izbe. Hútala som, kam by som sa asi mohla vybrať a potom som sa plesla po čele. Botanická! Leží mi pod nosom a ešte som tam tento rok nebola. Pobalila som teda knihu, vodu a foťák, moje 3 letné essentials, a utekala. No poviem vám, knihu som pokojne mohla nechať doma. Všetok čas, čo mi zostával do zavretia záhrady, som strávila kochaním sa prírodou. :)

Zaručene najviac ma dostal krík s kvitnúcimi fialovkastými kvetmi, ktorý sa veľmi ponášal na orgován (ak je to nejaký špeciálny druh, pokojne ma informujte v komentároch :D). Bol totiž celý obsypaný motýľmi - vidlochvostami aj babôčkami a mnohými inými, ktoré neviem pomenovať. Bolo to úplne ako v rozprávke a skoro som sa od neho nepohla. :)
V botanickej, ktorá je mimochodom zadarmo a je v lete otvorená do piatej poobede, sa nachádzajú 2 väčšie jazierka - jedno vpredu, druhé úplne vzadu. To predné ozvláštňuje aj fontánka v tvare žaby.
Spomínaná babôčka, asi môj najobľúbenejší motýľ zo všetkých. :)
Ako vidíte, nežijú tam len motýle. ;)
Páči sa mi, že po celej záhrade sú lavičky a milé zákutia vhodné na oddych, rozjímanie či čítanie. Ako som už spomínala v úvode, ja som sa k čítaniu skoro nedostala, ale predsa len som pár stránok prevrátila. :) Škoda len, že je záhrada z každej strany orámovaná cestou a predsa len sa ten ruch k vám nejako prederie. :/
Prosím, povedzte mi, že aj vám prídu chlpaté čmeliaky žlté od peľu tak veľmi rozkošné. :D
Navštevujete botanické záhrady? Boli ste niekedy v tejto, ktorá patrí Prírodovedeckej fakulte Masarykovej univerzity v Brne? Máte radi takéto fotočlánky? :)

S.

Komentáre

  1. Botanická zahrada vypadá krásně! Taky je v Praze máme. Prozatím vím o dvou. Jedna patří přímo k pražské zoo a ta druhá nejspíše ke Karlově Univerzitě, kam jsem hodně chodila se školou o hodinách biologie :D :) Moc hezké fotky!

    TheWayByA

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To je krása! Ja som aj v našej bratislavskej bola len prvý raz toto leto a aj to si budem musieť zopakovať, pretože začalo pršať a okrem skleníkov sme si nestihli pozrieť nič.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jednoznačne choď! :) Za mňa je botanická záhrada väčší zážitok ako ZOO a hlavne je tam nádherný pokoj.

      Odstrániť
  3. Tak tam to vyzerá nádherne :) V botanickej záhrade som bola jedine v zoo, no vždy som chcela navštíviť aj takúto :) Krásne fotky

    FRENCHSTYLE

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Moc pěkné fotky! A měla bych tam taky někdy zavítat :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Nádhera! Botanické zahrady mám moc ráda, vznikají tam super fotky :)
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky