Brigáda v S. Oliverovi

Čo sa týka mojich pracovných skúseností, až tak veľa ich na rováši nemám. 2 roky som pracovala pre portál Želania.sk, ktorý však jedného dňa zanikol a obnova zatiaľ nevyzerá v dohľade. Bola som z toho dosť smutná a sklamaná, pretože som tú prácu milovala. Písala som tam články na rôzne témy a nakoľko môžete môj blog čítať už 8 rokov (19. augusta mal narodky, yay!), vidíte, že to skrátka milujem. :) Pridávala som tam zaujímavé a esteticky príjemné produkty, ktoré si ľudia pridávali do svojich wishlistov a mohli si ich aj zakúpiť. Mala som vo všetkom relatívnu slobodu a komunikácia so šéfmi bola v pohode. Navyše to bola brigáda online, takže som to mohla robiť po škole, ráno, večer, hocikedy. Išlo len o to, aby som si splnila deadliny. Za mňa teda úplne ideálna práca, ale ako som písala vyššie, trvala, bohužiaľ, len 2 roky.

  Okrem toho som mala pár blogových a instagramových spoluprác, ktoré však boli jednorázové a bol to fajn zárobok, ale nič stále. A takto človek proste nemôže fungovať. Jeden deň to totiž môže byť a ten druhý nemusí.

  S príchodom na výšku som si začala uvedomovať, že by som si mala nájsť niečo nové, lebo hoci ma rodičia a starí rodičia finančne podporujú, predsa len ich to stojí nemalé peniaze a chcela by som to nejako zastrešiť aj sama. Preto som sa začala obzerať po brigádach v Brne a povedala som si, že po prvom ročníku univerzity sa do toho naplno vrhnem. V tejto veci mi prišla v ústrety kamoška, ktorá od jari brigádovala v S. Oliverovi a navrhla mi, aby som sa k nim pripojila. Znelo to super, tak som neváhala a koncom júna tam zašla so životopisom. :)

  Už od prvého momentu, ako som tam prišla, som bola fakt prekvapená tým, aké milé ženy tam pracujú. Všetky boli maximálne ústretové, nápomocné, milé, usmievavé a starostlivé. Od prvého dňa ma trpezlivo usmerňovali, ukazovali mi, ako to tam chodí. Čakala som všeličo, ale toto zrovna nie. :D Nemyslela som si, že môže byť niekde tak príjemný kolektív. Dá sa s nimi pokecať, dá sa s nimi zasmiať. Aj vďaka nim považujem túto prácu za veľmi fajn skúsenosť. Určite chápete, že mladá baba medzi mladými babami a oblečením je skrátka win win. :D

  Veľmi sa mi pozdáva aj platové ohodnotenie. Ako som totiž hľadala letné brigády na rôznych portáloch, skoro všade som nachádzala nižšie ceny za hodinu, ako mám ja teraz. Zdá sa, že je to teda ľahký nadpriemer a to je pre študentku výhodný stav. :) Príde mi, že v Oliverovi je veľmi dobre postarané nielen o zákazníka, ale aj zamestnanca. Cítim, že ich prístup je skutočne profesionálny a v tomto ohľade je to určite moja najlepšia pracovná skúsenosť. A to je skrátka super. Tiež je skvelé, že zmeny si môžem rozvrhnúť, ako chcem ja. Cez prázdniny mi to bolo vlastne úplne jedno, mala som kopec voľného času. Avšak od septembra to bude veľmi výhodné, nakoľko mi začína škola a v brigáde by som chcela pokračovať aj popri nej, hoci to už určite bude menej časté.

  Moja náplň práce je úplná klasika. Starám sa o pekný vzhľad predajne, upravujem stojany s oblečením, odnášam nepadnúce oblečenie z kabínok, vybaľujem novú kolekciu a večer upratujem. Ale čo je najdôležitejšie, radím zákazníkom s výberom. Niekedy len hľadáme správne číslo, niekedy vymýšľame celý outfit, skúšame, čo sa hodí na akú príležitosť a kombinujeme. Pri kabínkach riešime, či daný kúsok sadol, či ho mám vymeniť alebo hľadať nejaký úplne iný. Veď viete, zákazník je vždy na prvom mieste. ;)

  Keď už sme pri tých zákazníkoch... :D Ľudia sú rôzni a vy, čo máte podobnú prácu ako ja, kde sa s nimi neustále stretávate, mi určite dáte za pravdu. Niektorí sa vám ani neodzdravia, niektorí sa dovalia zachmúrení, ale po vašom ,,Dobrý deň!" a milom úsmeve sa rozžiaria, niektorí rozžiarení už prídu. Zažila som mnoho takých, čo mi len odsekli, že oni pomoc nepotrebujú, za čím sa dalo ľahko čítať, že nestoja ani len o moju prítomnosť (no, takých mám najradšej a vždy si v hlave pomyslím svoje... :D). Iní však radu ochotne prijmú, hoci sa niekedy boja osloviť vás prví alebo s niečím za vami prísť. Jedni sa hrajú na neviemkoho, druhí sú veľmi úctiví a donekonečna vám ďakujú, keď im nájdete ich vysnívaný kúsok (a aj v prípade, že nenájdete) a ochotne ich sprevádzate po obchode. Osobne sa mi vždy páčia reakcie Slovákov, keď ich oslovím a zistia, že aj ja som Slovenka. :D Vždy sú najprv prekvapení a potom príjemne pobavení, že ich obsluhuje niekto ,,od nás". No nedávno som mala aj milú príhodu so staršou pani, Češkou, ktorú som obsluhovala, a z ničoho nič mi pochválila slovenčinu, ktorá sa jej zdala ,,krásná a opravdu hodně čistá". :) Takéto stretnutia vždy zahrejú pri srdci.

  Aby som to overall zhrnula - táto práca je niečo nové, čo som doteraz nikdy v živote nezažila. Byť totiž v priamom kontakte s ľuďmi je diametrálne odlišné od písania článkov cez internet. Prirodzene. Na situácie stretu s nimi vás väčšinou ani nikto nedokáže pripraviť a zároveň musíte byť pripravení na všetko. Priznám sa, že pre mňa ako ťažkého introverta boli začiatky veľmi ťažké, lebo sa mi neľahko oslovuje cudzích ľudí, nedokážem nezáväzne konverzovať a byť v rozhovore pohotová. Jedna vec je ale istá - tréning je ten najlepší liek a po 2 mesiacoch, čo tam robím, vidím na sebe zmeny. Všetko ide ľahko alebo aspoň ľahšie ako predtým. Netuším, dokedy tam budem brigádovať a čo ma tam ešte čaká, ale už teraz viem, že som za tú prácu vďačná a naozaj sa mi páči. :)

Aké máte skúsenosti s brigádami?

S.

Komentáre

  1. To je krásná brigáda! To by se mi taky líbilo :) já chodím na brigádu v létě, během školy to nestíhám, pracuji na trhu, je to celkem náročné, ale zas za ty peníze to stojí :) máš pravdu lidi jsou různí, někdo přijde k pokladně usměvavý, někdo je hned naštvaný, nikomu se zkrátka nezavděčíme :)
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť
  2. O podobné brigádě jsem uvažovala také, ale asi by mě to úplně nebavilo :D Dělala jsem například v tanečním studiu za barem, což obnášelo hlavně dělání kafí pro maminky, co se přišly podívat na své tančící ratolesti :D Někdy mi rozum stál nad tím, co ti lidé dokázali vyplodit, ale tu práci jsem měla celkem ráda :)

    TheWayByA

    OdpovedaťOdstrániť
  3. To je super! :) Ja mám tiež minimálny počet brigád za sebou a až minulý rok som našla niečo stabilnejšie a snáď aj dlhodobejšie. Niekedy bolo mojím snom brigádovať v zare, na čom sa dnes s informáciami odtiaľ, ktoré mám, dosť zabávam. Tvoj prípad v S. Oliver znie však naozaj dobre, držím ďalej palce :) A naozaj nemám rada, keď zákazníci/čky nechávajú oblečenie pohádzané v kabínkach. To je taký problém to odniesť niekam naspäť? ..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A kde brigáduješ? Alebo aspoň v akom odvetví, ak ti nerobí problém prezradiť to. :)

      Odstrániť
    2. v jazykovke učím školákov angličtinu :)

      Odstrániť
  4. Ja pracuji uz dlouho, vlastne od svych 16 moznq 15 chodim na brigády, drive to bylo pres letni prázdniny, ale ted to bude rok, co pracuji "celoročně" takze tomu vlastně nerikam brigada, ale práce :D skrz skolu je to docela náročné a nejspis budu nucena srazit nějaké smeny tím, ze hodlam maturovat. Jinak dělám recepční v hotelu a moc me to baví. Predtim jsem dělala operatorku a asistentku reditele ve firmě :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Téda, ty máš ale kopec skúseností! To je super, to sa vždy hodí. ;)

      Odstrániť
  5. Já jsem zkoušela brigády ve fabrikách a pak rovnou v projekční kanceláři, kde jsem teď a vlastně už pracuji v oboru, který studuji. Vždycky jsem si ale chtěla zkusit pracovat v obchodě s oblečením, tak třeba mi to ještě vyjde!


    Little Dreamer

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Já brigádičila už někde od šestnácti a vždycky jsem kvůli tomu měla hrozný mekty, jelikož mě k tomu rodiče hrozně nutili. Když se na to podívám zpětně, jsem neskutečně ráda, kolik mi to dalo zkušeností.

    Dokonalý tabu

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Pracovat s lidma je někdy opravdu šíleným způsobem vyčerpávající..občas se najdou lidé, co dokážou pokazit den a to nesnáším, měla jsem podobnou brigádu jako ty, jenom ne s oblečeniim :D

    OdpovedaťOdstrániť
  8. To ma teší, že sa ti tam práca páčila. :) Super je že si aj narazila na milé kolegyne to je tiež niekedy výhra mať ! :D Čo sa týka s prácou s ľuďmi mala som tu možnosť si to vyskúšať jedno leto a poviem to na rovinu, že nie som typ, ktorý by to dlho vydržal. :D Obdivujem všetkých ktorí to zvládajú a dávajú to každý deň! :D
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Fu, tak o práci pre Želania by som ti mohla rozprávať! :D :( Inak super, že máš aj takúto skúsenosť... ja som na prácu v obchode vždy strašne nadávala ale keď sa tak zamyslím, má to niečo do seba :) Nech sa ti tam čo najviac darí! ♥

    C a n d y G r a n t

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky