Dovolenkový new in

Vždy, keď niekam cestujem, musím si odtiaľ niečo priniesť. Nezáleží na tom, či je to mušlička z pláže, pohľadnica alebo tričko. A hlavne to zákonite nemusí byť nič typu I ❤ NY. :D Tieto veci sa mi dosť hnusia, príde mi to strašne otrepané a nevkusné. Také suveníry nerada dostávam a ešte neradšej dávam (v skutočnosti myslím, že som nikdy v živote nič také nikomu nekúpila). :D Nemusí tam byť ani názov mesta alebo krajiny, kde som danú vec kúpila. Vlastne to môže byť čosi úplne obyčajné, čosi, čo by som asi kúpila aj u nás na Slovensku. Ide však o to, že sa mi s danou kúpou viaže nejaká spomienka, nejaký čas, nejaké miesto a to je pre mňa na tom to exotické a krásne. :)

  V dnešnom článku by som vám rada ukázala, čo mi naši doniesli z dovolenky v Grécku, kam som tento rok prvýkrát v živote necestovala s nimi, a tiež to, čo som pokúpila na výlete v Berlíne. Tak poďme na to!

  Priznám sa, že v Berlíne sme toho zas až toľko nekupovali. Zastavili sme sa v Lushi, kde by som si skutočne rada povyberala všakovakú kozmetiku, ale nakoľko sme boli limitovaní obmedzeniami Ryanairu týkajúcimi sa tekutín, vzala som si namiesto toho 2 bomby do kúpeľa. Dlho-predlho som tam stála a premýšľala, ktoré chcem, dokonca som zotročila aj milú slečnu predavačku, nech mi prezradí jej favs. :D Napokon som odišla s klasickou Intergalactic, ktorá na vode vytvára neprekonateľný efekt, je plná trblietok a krásne vonia. Mala som ju už 2x a asi ju budem kupovať stále dookola. Čo sa týka druhej bomby, nechala som si poradiť a dala na slová slečny, čo mi pomáhala s výberom. Chcela som od nej vedieť, ktorá ďalšia bomba je príjemná na pohľad. Odpovedala, že podľa nej je to Secret Arts, ktorá je tiež plná trblietok, ale vodu sfarbí na kompletne čiernu farbu a to proste znelo zaujímavo. :) 

  Ďalšou zastávkou bol Primark, nakoľko sa do tohto reťazca nemám veľmi ako dostať, no z času na čas by som rada. Robia podľa mňa krásne veci a ešte krajšie bytové doplnky, no tam som radšej nešla, inak by som tam nechala aj život. :D Každopádne tam bolo tak trilión ľudí a veľmi ma to tam nebavilo, tak som si vzala jedno tričko s motívom Chrabromilu z Harryho Pottera. Biele tričká milujem asi najviac a HP tematiku tiež, tak som neváhala. Neviem, či je nemecká klientela vzrastovo väčšia alebo to bolo len strihom daného trička, no vzala som si XS a sedí mi ako naše S-M. 

  Posledným darčekom z Berlína boli pohľadnice, ktoré však plánujem rozdať milovaným. :) Z výletov nosím oveľa radšej pohľadnice ako magnetky a inak tomu nebolo ani teraz. Na tieto konkrétne sme natrafili len tak, v obyčajnej trafike, ale úplne som sa do nich zaľúbila. Mám rada, keď sú moderné, nápadité, nielen fotka najznámejšej pamiatky v meste a trápny nápis lacným fontom ako zo starého Wordu. Preto som bola z týchto kreslených unesená. :)
  Naši mi z Rodosu priniesli niekoľko vecí. Kúpili mi peňaženku s pierkami, ktorá má vnútri mnoho priehradiek a miesta na karty. Hneď som si ju aj brala na cestu do Berlína a poslúžila výborne, nakoľko som v nej mala uložené aj forinty na budapeštianske letisko. Dostala som aj záložku do knihy a poviem vám, že týchto už mám z Grécka zodesať a stále nemám dosť. :D Sú skrátka nádherné, pevné a praktické, takže ma to veľmi potešilo. Mamina si tam kúpila slnečné okuliare, ktoré sa jej však napokon až tak nepáčili a podarovala ich mne, lebo mne sa teda páčili veľmi. :D No a poslednou vecou, ktorá ma asi potešila najviac, bolo prírodné mydlo s vôňou kaktusu. Je objemné, prenádherne vonia a normálne je mi škoda umývať si s ním ruky, tak ho zatiaľ šetrím. Naši vraveli, že teraz v Grécku takéto prírodné produkty ponúkali na každom kroku a je to super, takto by sa mali preorientovať všade. :)

Nosíte si z dovoleniek darčeky? :)

S.

Komentáre

  1. Krásné věci sis pořídila, mě se moc líbí to tričko a peněženka :) z dovolené si nosím dárky pokaždé, je to taková nutnost :)
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To jsou super dárečky :) Já mám raději magnetky, ale ty pohlednice malované jsou vážně krásné! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nádherné věcičky. Já si zase z každé dovolené musím přivézt magnetku. To mýdlo s vůní kaktusu se mi moc líbí.
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Odkiaľ vieš, že predavačka v Lushi bola skutočne "slečna"? To ste sa stihli porozprávať aj o jej rodinnom stave? A keby aj bola "slečna", pre zákazníka je predávajúci vždy pán/pani. Mimochodom, už len z princípu, keď ide o predavača muža, tiež ho automaticky nazveš "pán predavač", tak prečo by sa v prípade ženy predavačky mal zdôrazňovať jej rodinný stav? Okrem toho, spojenie "slečna predavačka" som ešte ani nepočula, vždy sa používa "pani predavačka". Možno je tento komentár trochu od veci, ale akosi mi nedalo nenapísať to.

    Veronika

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Veronika, mrzí ma, že ťa to tak popudilo, ale oslovením slečna som nenarážala na rodinný stav, ako si to ty pochopila. Je to jednoducho môj štýl písania, vyjadrovania a toto slovo používam pre označenie neznámych žien medzi priateľmi a blízkymi stále. :) Za blízkych považujem aj svojich čitateľov, ale ty budeš zrejme nová a asi na to nie si zvyknutá. Každopádne si myslím, že sú na svete aj lepšie témy, nad ktorými by sme sa mohli vzrušovať, ako že som slečnu titulovala ,,statusom slečna". :)

      Odstrániť
  5. Moc krásné věci! :) Ještě z nich vyzařuje taková ta letní atmosféra :)

    LITTLE THINGS FOR EM

    OdpovedaťOdstrániť
  6. No tak tie pohľadnice sú nádherné! Ja si rada nosím domov práve fotky a pohľadnice, iné suveníry až tak často nenakupujem. A ak aj áno, tak väčšinou ten názov/symbol krajiny či mesta obsahuje. Alebo nosím domov niečo typické, napríklad z Poľska krowky. :) Och, nesmiem zabudnúť pochváliť ani Gryffindor tričko, hneď by som jedno také brala! Super článok.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky