Júlový food diary

Nedávno som si pri plánovaní článkov povedala, že by som asi mala s formátom #fooddiary skončiť a fotky jedla začať začleňovať do random postov. Prišlo mi to ako fajn nápad, ktorý viem, že praktizujú mnohé blogerky. No potom som si uvedomila, že mne sa povedzme za mesiac vo foťáku nahromadí toľko obrázkov, kde figuruje jedlo, že by som dokázala ten random post vyskladať iba z nich. Tým pádom by sme mali na svete ďalší food diary. :D Preto padlo finálne rozhodnutie, že dobre, tento formát ostáva. Možno nebude tak častý ako predtým, možno sa objaví len sporadicky a niečo zase publikujem aj v randomoch. Ale kompletne ho opustiť neplánujem. :) Každopádne by som bola veľmi rada, keby ste mi aj vy v komentároch dali vedieť, či vás takéto články bavia, inšpirujú alebo len máte radi oddychovky. Blog predsa píšem najmä pre vás a nechcela by som publikovať niečo, čo vám lezie hore krkom. ;)

Ak som niekedy nafotila pekné fotky jedla, táto mi príde zázračne nádherná. :D Fakt je moja all-time-favourite a to ani nehovorím o tom, ako skvele chutilo samotné jedlo! Tu som si spravila smoothie jogurt - do smoothiemakra som nahádzala jahody, čučoriedky, banán a 3 hrste orechov. Tipujem, že práve vďaka orechom hmota poriadne zhustla a fakt z nej bol prírodný jogurt. Vyskúšajte, či sa to stane aj vám alebo sa u mňa stala chyba v matrixe. :D Hore som už len dozdobila hladinu jahodami, čučoriedkami a sladkým hriechom na dobré ráno. ;)
Na začínajúcom lete najviac milujem, že sú jahody a keď sú jahody, je aj smotanovo-piškótovo-jahodová torta. Viete, ja sladké fakt môžem a milujem hádam každý koláč na svete, aj tie mega drahé a komplikované, ale aj po 20 rokoch môjho života ma vždy dostane do kolien obyčajná nepečená piškótová torta. :)
Čerstvé domáce ovocie proste k letu patrí. Keď nám napríklad babka alebo sused donesie za misku broskýň, treba sa do nich rýchlo pustiť, lebo sa začnú kaziť. Ale je to veľmi milá povinnosť, ktorú často riešim ovocnou smootiebowl. Tu konkrétne pozostávala z broskýň, jablka a čučoriedok. Navrch som pridala domáci marhuľový lekvár a chia semienka. :)
Melóny k letu neodmysliteľne patria a sú to najlepšie, na čom si pochutiť počas horúceho dňa!
Raz nám s maminou napadlo, že by sme si dali plnenú papriku. Starký nám ju zvykol variť celkom často, no doma sme ju nikdy neskúšali. Tak sa mamina odhodlala a bola fakt výborná! Máte radi takéto jedlo?
Mám pocit, že dnešný článok je celý prepchatý smoothies, ale nemôžem si pomôcť. :D Nimi som sa napchávala väčšinu júla. Na tejto fotke mám melónové smoothie, ktoré by som brala každé ráno namiesto klasických raňajok.
Máte radi buchty s javorovým sirupom a pekanovými orechmi? Majú ich snáď v každom supermarkete a ja sa priznám, že sú na mňa fakt príliš sladké. No niekedy ma premohne chuť a kúpim si ju na olovrant ku káve. :)
Niekedy v strede júla sme s maminou pri nákupe v Kauflande natrafili na šalátovú zmes s jedlými kvetmi. Vždy sme to chceli skúsiť, tak sme ju kúpili. Šalátové listy boli klasika, naozaj chutné a fajn, akurát tie kvety nám prišli dobré len na fotku. Nemajú totiž vôbec žiadnu chuť.
Ďalšie z radu smoothiebowls, tentokrát višňová. 
Po ohromne dlhej dobe som si konečne spravila ovsenú kašu. Najradšej ju mám spravenú v plnotučnom mlieku so štipkou trstinového cukru a ovocím, ideálne broskyňami, navrchu. :)

Čo bolo najlepšie jedlo, aké ste jedli v júli? :)

S.

Komentáre

  1. Já mám tyhle články s jídlem u tebe moc ráda, protože ho máš hezky nafocené a vždy mám po něm chuť na něco dobrého. Nejvíce mě zaujaly ty jedlé květy, jen škoda, že byly bez chuti.
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ach, bože, mňam! Určite s týmto typom článkov pokračuj, Sabi! ♥

    C a n d y G r a n t

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Určite pokračuj v sérii týchto článkov! Na jedlo sa vždy dobre pozerá, pokiaľ nie je tak desať hodín v noci a človek by už bol rád, aby ho nič nepokúšalo (povedala tá, čo po večeroch pozerá všetky food instagramové profily). Ja som si dosť zvykla toto leto robiť takmer stále sladké raňajky. Mojím pôvodným plánom bolo, že sa naučím toto leto variť, ale skutek utek, viac som preč ako doma, takže možno to aspoň troška ešte dobehnem :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja sa priznám,že mi pri článku tiekli slinky dole bradou. :D Naozaj krásny článok ktorý ma určite baví. Spravíš recept na to melónové smoothie? ;)

    Blog of Sunflower

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vieš čo, nie je to nič zložité. :) Jednoducho si zmixuješ melón, akurát ja tam rada pridávam čistú vodu, nech to nie je také husté, a sem-tam pár bobuliek hrozna alebo kúsok broskyne. ;)

      Odstrániť
  5. Všechno to vypadá úžasně! Moje jídlo takhle nikdy nevypadá:D čím to bude...:D.
    Windy pink style

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Mňam, to všechno vypadá nádherně! Hned bych ráda něco ochutnala! :)
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Food diary mám ráda, když to zrovna nečtu hladová :D Haha. Ty květinové lístky jsem chtěla také vyzkoušet, ale jak píšeš, asi budou jen na fotku :D :)

    TheWayByA

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Tyhle články jsou super! Jsou inspirativní a vždycky po nich mam na něco chuuť :) a máš krásné fotkyy

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Moje fotky s jídlem tak pěkně nikdy nevypadají :D

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky