Brnenské uličky

Viete, čo fakt veľmi milujem? Prechádzky brnenskými uličkami. :) Nezáleží na tom, aké je ročné obdobie (hoci uprednostňujem jar a leto :D), vždy sú úplne čarovné. Samozrejme, nie všetky, no počas môjho takmer už ročného pobytu v Brne som mala možnosť čo-to preskúmať a vyňuchať tie najkrajšie. Zatiaľ som, jasnačka, neprechodila celé mesto - verím, že zopár ulíc ešte len čaká na to, kým ich objavím. Ale mám ich už na konte navštívených dosť na to, aby som si urobila rebríček. :)

  Na prechádzky po Brne sa vyberám hocikedy. Niekedy medzi prednáškami, keď mám voľno v robote, keď sa vraciam z mesta a nevadí mi predĺžiť si cestu... Zväčša je to však cielené. Častokrát sa prichytím pri tom, že som v takom krásnom meste a sedím vnútri na zadku. Vtedy samu seba nakopnem, pobalím foťák, vodu a kľúče a už aj mašírujem. Túlam sa hore-dolu ulicami s tými najkrajšími domami, aké som kedy videla. Staré Brno má dodnes zachované budovy s pôvodným historickým zdobením. Mnohé okrášľujú sochy, symetrické vikiere či honosné balkóny. Je to skrátka pastva pre oči. :) Druhá vec je, či by som v takom starom dome skutočne chcela bývať. Veľa z nich totiž musí byť zatuchnutých a určite aj pomerne drahých. Avšak veľmi by ma zaujímalo, aké majú tieto staré budovy dispozičné riešenie bytov (ak niekto v takom starom dome býva a chcel by mi spraviť prehliadku, pokojne sa hláste :D). 

Vždy, keď sa z takejto pochôdzky vrátim domov, hrozne ma bolí krk od toľkého vykrúcania hlavy nahor. :D Bez všetkej srandy! Pozorovanie brnenskej architektúry dá vážne zabrať!
  Priznám sa, že na takéto mini výlety sa vyberám vždy sama. Jedným z dôvodov je, že ak sa prechádzam s niekým iným, väčšinou sa zakecáme a moja pozornosť sa proste obracia iným smerom. Omnoho pádnejším dôvodom však je, že je to istý druh me-timu. Mám rada, keď sa vyvetrám na čerstvom vzduchu len so svojimi myšlienkami. Keď nasadím tempo, aké chcem ja. Tu zastanem a spravím fotku, tam postojím a obdivujem detaily budovy. Nikam sa neponáhľam, na nikoho nečakám, robím to všetko podľa seba. Niekedy sa prechádzam 20 minút, inokedy 3 hodiny a nič mi nechýba, lebo to ma robí skutočne šťastnou. Nachádzate aj vy takéto potešenie v esteticky príjemných veciach? ;)
S.

Komentáre

  1. Jooj bola som tam raz ale ozaj čarovné mesto a určite sa vrátim!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásne fotky, hoci som Brno nenavštívila, ťahá ma to tam. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. v brne som bola len 2x, ale vždy som sa tam dobre cítila a všetká tá architektúra ma nesmierne očarila! a presne to všetko je vidieť aj na tvojich krásnych záberoch! ♥.

    THE WORLD BY KEJMY | @LADY_KEJMY.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tyhle procházky podnikám i já sama v Praze a též mě vždycky bolí krk! :D Udělala si krásné fotky :)

    TheWayByA

    OdpovedaťOdstrániť
  5. V Brně jsem byla jednou a určitě bych ho znovu ráda navštívila, jako město mě moc zaujalo! Mimochodem fotky se ti povedly! :))

    http://s-hejvi.blog.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  6. To je krásne mesto! :) V Brne som bola len raz, ak nerátame krátke zastávky v Olympii cestou do Prahy. Tento rok tam budem mať zopár spolužiakov, takže sa teším, keď sa tam vydám na výlet. Možno sa v nejakej peknej ulici náhodou stretneme :D Tiež by ma však zaujímalo, ako sú tie byty dispozične riešené.
    Inak me-time je podľa mňa veľmi dôležitý, posledné roky si to stále viac a viac uvedomujem a tiež rada trávim čas v meste aj sama.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Krásné fotky :) Když člověk vnímá jenom architekturu a prochází se uličkami, tak se Brno zdá být opravdu pěkné:) ale jako každé jiné město má aj škaredé části :D

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Tak to je úplne úžasné! Mrzí ma, že z Bran poznám len Olympiu a Vaňkovku :(

    C a n d y G r a n t

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky