Náš nový bytík

O bývaní na priváte som snívala odvtedy, čo som si poslala prihlášku na vysokú školu. Vždy som mala v hlave tú myšlienku, že raz budem žiť v nejakom príjemnom bytíku s kamarátmi a bude to úplne mega fantastické. Minulý september mi to tak celkom nevyšlo, keďže som svoju brnenskú púť započala na internáte, ale sna som sa nevzdala. Od prvého dňa tam mi bolo jasné, že ja nie som veľmi internátny človek. :D A že od druhého ročníka by som rada bývala niekde inde. Vec sa dokonca vyvŕbila tak, že som si našla frajera a prirodzene sme sa dostali k tomu, že by sme radi bývali spolu. Akurát, že nájsť si v Brne, kde dopyt vysoko prevyšuje ponuku, byt, sa javí priam nemožné. Na ponuky sme sa pozerali od jari, ale od konca júla už naozaj intenzívne. Pôvodne sme chceli trojizbový, kde by sme žili piati alebo aj šiesti a podelili si lepšie nájom. To však bolo skutočne nereálne. Bol to boj. Buď boli byty až príliš predražené, alebo boli nevybavené, alebo tam z nejakého dôvodu nechceli povoliť kombináciu pracujúci/ študent, alebo už boli rezervované, alebo to, alebo ono. Keď prišiel september a s ním fakt, že máme posledné 2 týždne na nájdenie toho pravého orechového, začala ma chytať panika. Nič nebolo v dohľadne a aj ponuky už redli. Vedela som, že sa to nakoniec porieši, lebo to tak proste vždy je, no poviem vám, tá nervozita a tony stresu, čo sme pozažívali, fakt neboli príjemné. 
  S o to väčšou radosťou vám však dnes predstavujem náš nový bytík. :)

  Byt našiel jedno septembrové ráno môj frajer a hneď aj vybavil prehliadku. Ja som vtedy musela ísť do roboty, takže som ani len netušila, kde je, ako vyzerá, koľko stojí... Večer som len dostala od neho telefonát, že ho máme. Nebudem vám klamať, stálo nás to nemalé peniaze. Ozrutná suma šla realitke, k tomu kaucia a prvý nájom. Bolo to až tak vypäté, že som chvíľu fakt rozmýšľala nad tým, z čoho si zaplatím jedlo a cestovné na zvyšok mesiaca. Ale opäť raz sa nejako veci spravili, hoci by som stále brala, keby sme z vreciek nevysypali až toľko grošov...

  Každopádne je byt naozaj pekný. Čo je hlavné, je tu základný nábytok, spotrebiče a slušná kúpeľňa, takže si nemusíme obliekať životuvzdorný oblek, keď sa ideme sprchovať. V našej posteli sú rozprávkové matrace a naozaj dobre sa tu spí, čo je podľa mňa gigantické plus. Máme Wifi, takže konečne nemusím s notebookom všade prenášať aj internetový kábel. Veľmi sa tiež teším z normálneho kuchynského drezu, pretože som si riad rok umývala v internátnych umývadlách a skrátka to bolo hrozne o držku. :D Máme tu pračku, takže predpokladám, že výjazdy domov za čistým oblečením sa teraz trošku okrešú.
   Veľkou nevýhodou však je, že panelák práve zatepľujú a ešte sú len v polovici, ak vôbec. Osobne sa ma to až tak netýka, lebo predsa len som skoro celý deň v škole alebo robote, no je mi ľúto frajera. Chodí totiž na nočné a spať cez deň pri zvukoch vŕtačky a pokrikovania robotníkov nie je veľmi príjemné. Ja by som to asi na jeho mieste nezvládala, lebo som neuveriteľne náchylná na budenie sa pri hlasných zvukoch pri spaní. :D Ale teším sa na tie momenty, keď s tým skončia, odpracú sa preč a konečne tu bude pokoj (a žiadna rumunčina a nadávky!). :)

  Bývame totiž vo veľmi kľudnej, tichej sídliskovej lokalite a také ja môžem. Dostupnosť do centra je super, trvá to síce tak polhodinku mestskou, ale v Brne je to vlastne celkom fajn. Priznám sa, že jazdy trolejákmi a električkami si užívam aj po tom roku, čo som tu strávila (jasné, že mačkanice ale zrovna nemusím... :D). Ešte vždy sa z toho dokážem tešiť ako malá.


  V obývačke, ktorá je domovom frajerovho kolegu, máme takúto obrovskú horčicovú sedačku. Ja tam teda veľa času netrávim, ale sem-tam sa tam zvalím, lebo je to mega pohodlné. Navyše je tá farba ideálna na fotenie jesenných Insta príspevkov a ako vidíte, už som sa do toho s vervou pustila. :D Samozrejme, nemám na takéto aktivity veľa času, ale keď mám chvíľu voľno, veľmi dobre si odpočiniem aj pri čomsi takomto. :) Máte to aj vy tak?
  No a toto tu je čisto moje kráľovstvo. Nakoľko v našej spálni nemáme pracovný stôl so stoličkou, uložila som sa so všetkými svojimi pakšamentami na jedálenskom stole. Som ten typ študenta, čo neznáša robiť si úlohy na posteli alebo kdekoľvek inde ako za stolom. Nedokážem tak písať (nieto ešte pekne) a rýchlo sa mi zunujú polohy tela. Preto mám úradovňu v kuchyni. Navyše je to strategické miesto, pretože mám blízko na vecko, do kúpeľne, do chladničky aj do skrine po pamĺsok. :) Nie je to síce úplne ideálne, ale v rámci daných podmienok som to takto vymyslela najlepšie, ako som mohla.

  Poviem vám, mám dosť. Prenájom bytu fakt nie je sranda. A o vedení domácnosti ani nehovorím... :D Najmä, keď bývate s dvomi chlapmi, čo sú celú noc v robote a celý deň potom spia... :D Ale asi by som už nemenila. Je tu nenahraditeľné súkromčo a sloboda. Byt je pekný, majiteľ sa pri zariaďovaní snažil (hoci ja by som ho teda zariadila ináč :D). Na druhej strane som však toho názoru, že pre študenta je to stále veľký luxus a pokojne by som momentálne brala aj čosi jednoduchšie a hlavne lacnejšie.

Bývate v prenájme? Kde ste bývali počas študentských rokov? Máte dobré spomienky alebo skôr nie?

S.

Komentáre

  1. Juuu to vypadá krásně:)) Tak útulně:))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Byt vypadá moc hezky a moderně :) ať se vám dobře bydlí :)
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť
  3. I z těchto útržků vypadá moc pěkně :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Podle mě to vypada faajn :) ať se vám hezky bydlí a všechno zvládnete v pohodě :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Byt vyzerá super!! Mám teraz zopár bývalých spolužiakov v Brne, takže keď sa tam vydám, možno budem otravná a začnem s tebou plánovať stretko :D :D ♥
    Inak keby študujem mimo domu, tiež by som sa snažila silou mocou nájsť byt, ten intrákový život by som asi nezvládla :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zo stretka s tebou by som sa teda tešila. :) Kľudne ho môžeme naplánovať aj inokedy. ;)

      Odstrániť
  6. No to vypadá krásně. Já teď končím bakaláře a doufám, že po státnicích už se taky posunu někam dál do vlastního. :-)

    JannieBel

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja som bývala len na priváte, najskôr s kamoškou, potom s frajerom u brata a potom už vo vlastnom. Intrák by som nedala. My sme ale ten privát s kamoškou nemali taký luxusný :D bol to malý jednoizbák no hoci bol neprerobený, bol čistý, dobre vybavený a mal vaňu :D Stačilo nám to. U brata to potom už bolo skoro ako vo vlastnom, takže to bola parádička. Ale viem, čo je to bývať s dvoma chlapmi a viesť im domácnosť, zvykneš si :D A máte to tam veľmi pekné, sedačka je parádna.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Pěkný byteček :).
    Já jsem popravdě ráda, že jsem se nemusela stěhovat na kolej/internát a školy jsem měla dá se říct blízko. Do pronájmu mě to taky vůbec neláká a s přítelem plánujem snad příští rok společné bydlení konečně, když nám vše vyjde:).

    Shard of Dreams

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Taky bych ráda šla na nějaký privát spíše než kolej, to mi opravdu nevyhovuje. Ale je pravda, že něco dostupného je taky poměrně těžké, asi záleží, kde kdo studuje. :) No ale byt je i tak pěkný, rozhodně na pouhý pronájem je zařízený hezky. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Jeeeej, to je skvelé! Vyzerá naozaj veľmi pekne, srdečne blahoželám! ♥ Prajem vá, aby ste v ňom prežili len tie najkrajšie spoločné chvíle!! :)

    C a n d y G r a n t

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky