December

Tieto Vianoce prileteli a aj odleteli veľmi rýchlo. Obyčajne sa na sviatky veľmi teším a silno ich prežívam, ale tento rok ma to akosi obišlo. Tá pravá vianočná atmosféra nie a nie sa dostaviť. A to som sa snažila. Nosila som vianočné svetre, pila som klasický zimný čaj s pomarančom a klinčekom, počúvala vianočné piesne, ale napokon som si radšej aj tak pustila Queenov. Som si istá, že to má veľký súvis so školou, nakoľko som dlhé hodiny trávila pri písaní semestrálky, príprave prezentácií na ukončenie niekoľkých predmetov a učila som sa na predtermínové skúšky. Bola to makačka, ale povedala som si, že toho chcem pred prázdninami zvládnuť čo najviac, aby som potom mala ľahší štart do nového roka. A podarilo sa. Všetkých 5 predmetov, ktoré som si zaumienila dokončiť ešte tento rok, som aj dokončila. Za čo som naozaj rada, ale, bohužiaľ, padlo to na úkor radosti z Vianoc. Aj napriek tomu som sa aspoň snažila pozerať na svetlú stránku tohto mesiaca a poviem vám, že pár pekných momentov sa veru našlo. :)


Mojím dlhoročným snom bolo mať pekný vianočný hrnček. Tento som zohnala v Butlers a som z neho skrátka nadšená. Tá vianočná káva sa hneď lepšie pije. :D
 Mamina tento rok kúpila nejaké nové ozdoby na vianočný stromček a bola medzi nimi aj táto nádherná zlatá hviezda. Je to jednoznačne jedna z mojich top domácich vianočných dekorácií. :)
S milým sa stále bláznime, smejeme, túlime, zdôverujeme a ľúbime. Koncom novembra sme mali naše prvé výročie, čo je úplne šialené, ale s ním ten čas proste letí. :)
 V Brnku sú vianočné trhy a stromčeky naozaj bohaté, miestami až príliš gýčové, ale tu mi to akosi nevadí. Skôr by som bola veľmi prekvapená, keby to budúci rok nebolo. :D
 Novinkou na jednom z brnenských námestí bolo ruské kolo, na ktoré som veľmi chcela ísť, ale akosi nebolo buď času, alebo nálady, alebo spoločnosti. No milovala som okolo neho dňom aj nocou jazdiť električkou do školy. Vždy som sa musela podvedome usmievať, lebo krásne svietilo a bolo to čarovné. :)
Na spomínané prvé výročie ma milý prekvapil kyticou a ideálnym darčekom pre čajomila - kazetou zeleného čaju s pribaleným ružovým hrnčekom. Mám to ale zlatíčko, však? :)
To sa pozná, že v jednom byte žije baba a chalan... :D
 Aj tento rok sme veľa piekli. Je to u nás už tradícia, aj keď sme trošku upravili množstvá. Každý si však našiel to svoje. :)
Keď prišla zima, tvrdohlavo som bojovala proti tomu, aby som si v Brne kúpila nové rukavice, nakoľko mám doma poriadnu zbierku, ale zabudla som si so sebou do Čiech jedny vziať. Hovorila som si, že si nejaké vezmem pri ďalšej návšteve našich, ale... zima bola silnejšia a tieto krásky som si napokon kúpila v Croppe.
Toto je snáď najviac Brno fotka na svete. :D Katedrála sv. Petra a Pavla, veľký gýčový vianočný strom a bohaté vianočné trhy.
 Aké ste mali Vianoce vy? :)

S.

Komentáre

  1. Krásný článek! Já to měla před Vánoci taky trochu krušné kvůli škole :) na vánočních trzích jsem taky byla, mám ráda Vánoce, je pravda že tu atmosféru jsem letos tolik necítila, ale nevadí :)
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne, tá škola si vyžaduje hromadu energie, ktorú sme mohli investovať aj do voľného času. :/ No veď snáď nabudúce. :)

      Odstrániť
  2. Krásné dekorace, ta hvězda je opravdu super!:) Jinak je pravda, že v Brně byly letos ty Vánoce takové přezdobenější, ale on ten kýč k tomu patří:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ruské kolo v Brně bylo kouzelný ♥ Celkově jsem byla hrozně mile překvapená, jak krásné trhy v Brně jsou :) Máš můj obdiv, že si ještě před Vánoci zvládla 5 předmětů.. já jsem chtěla aspoň jednu zkoušku před Vánoci zvládnout, ale nakonec jsem byla už tak unavená, že jsem ji radši vzdala a odjela domů načerpat vánoční atmosféru a odpočinout si :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Brno je ozaj krásne. :) No vidíš, aspoň si si užila domácu pohodičku. ;) Mne to teraz trochu chýba.

      Odstrániť
  4. Na ruské kolo bych hned šla, musí být z toho krásný výhled. Já mám vánoční trhy ráda, i ozdobené stromečky na náměstí a docela mě mrzí, že u nás v Levicích to je docela slabé. Malý stromek, na trzích max 10 stánků.... Jinak taky jsem nedokázala navodit tu pravou vánoční atmosféru.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No, v LV je to naozaj slabé, aj my sme sa o tom s maminou bavili... Ale na druhej strane lepšie ako nič. :)

      Odstrániť
  5. úplne sa stotožňujem s tvojimi pocitmi z tohtoročných vianoc. čakajú ma síce už len 3 skúšky, ale učiť som sa začala už cez sviatky. verím však, že si to vynahradíme aspoň po skúškovom :D inak tá sobíková vykrajovačka je úplne super!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zimný semester je proste vždy ťažší ako letný, už len tým, že sa treba učiť cez sviatky, plus minimum slnečných lúčov... Držím ti palce!

      Odstrániť
  6. Pro mě jsou Vánoce také ve znamení zkoušek, ale řekla jsem si, že letos tomu dám volnější průběh. Ten nejtěžší zápočet jsem zvládla a zkoušky mám prostě až v lednu, předtermíny jsme ani neměli :/ :D Fotky jsou moc krásné, hlavně ta vaše společná, jak se smějete je boží.

    TheWayByA

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Snáď si si Vianoce užila. ;) So skúškami držím palce!

      Odstrániť
  7. Opravdu to šíleně uteklo, každopádně i tak jsem si Vánoce užila a přeji ti do nového roku jenom to nejlepší! :))

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky