3 recepty s keksíkovou nátierkou Lotus

Po menšej odmlke sa vraciam s článkom nie veľmi typickým pre prostredie môjho blogu. Pár inšpirácií na chutné jedlo som sem už síce postla, ale ešte stále jedlo radšej jem ako pripravujem. :D To sa veru nezmenilo a myslím, že tak ľahko sa ani nezmení. Každopádne sa dnes s vami chcem podeliť o veľmi zaujímavé zistenie uplynulých niekoľko mesiacov. Na vyskúšanie som si kúpila keksíkovú nátierku Lotus. Môj pôvodný zámer bol asi taký, že veď budem si ju klasicky natierať na rožok ako Nutellu. Ibaže je táto nátierka veľmi sladká. Mega sladká. Extrémne sladká. Z tohto dôvodu sa teda na papanie s obyčajným rožkom veľmi nehodí. Nechcela som ale, aby skoro 4-eurová sranda vyšla navnivoč, tak som začala tuho premýšľať, kde by som ju mohla zužitkovať. Úpenlivo som dokonca gúglila a pinterestovala, ale nič ma neoslovilo natoľko, že by sa to trafilo aj do mojich kulinárskych zručností. :D Preto vám teraz predstavím 3 tipy na sladké raňajky, ktoré som skúšaním a hrajkaním sa sama ,,vynašla". ;)

  Prvý ,,recept" je najnovším objavom, ktorý vznikol veľmi náhodne. Skrátka som prehľadávala kuchyňu, čo mi poskytne na raňajky, a skončila som s nasledovnými ingredienciami: 2 banány, grécky jogurt, Lotus nátierka (veľmi dobre ju zastúpi klasický med), ovsené vločky, po prípade mlieko, ak náhodou máte radšej tekutejšiu konzistenciu. Všetky prísady som hodila do mixéra a rozmixovala úplne nahladko. Keď som bola so stavom spokojná, naliala som kašu do misky a ozdobila ovocím s chia semienkami. Úprimne som ani nečakala, že to bude tak dobré. Ako som už spomenula, bol to len náhodný zhluk ingrediencií, ale v tomto prípade zafungoval veľmi dobre. :)

  Banánové palacinky sú moja raňajková klasika už nejaký ten piatok. Najnovšie som sa ale rozhodla okoreniť ich Lotus nátierkou, ktorú som pridala priamo do cesta spolu s rozmačkanými banánmi, pomletými ovsenými vločkami, vajciami. Potom som ich rutinne upiekla na panvici a podávala. Ako iste tušíte, palacinky boli vďaka banánom a hlavne vďaka nátierke dosť sladké, tak ak preferujete niečo s neutrálnejšou chuťou, papajte ich samotné. Ja si však z času na čas rada pomaškrtím na extra sladkých jedlách, tak pridám lekvár (no v tomto prípade skôr nejaký kyslejší, napríklad marhuľový alebo ríbezľový). Super ale budú aj s čerstvým horúcim ovocím.

  Na záver recept, ktorý bol na jeseň mojím najobľúbenejším, pretože mi to prišlo ako ideálne jedlo do cozy obdobia. Jedná sa o prostú ovsenú kašu, akurát s pridaním keksíkovej nátierky. Potrebovať budete mlieko, ovsené vločky, nátierku, ovocie (s týmto typom kaše mi osobne najlepšie sedia jablká alebo hrušky) a keď tak nad tým uvažujem, výborne by k tomu sadla aj škorica. Kašu si vždy robím v mlieku, ale vo vode by to asi tiež bolo fajn. Zatiaľ, čo sa kaša varí, nakrájam si na malé kocočky jablká a polovicu rovno nasypem do misky. Keď je zmes hotová, polovicou zalejem jablká v miske a pridám za čajovú lyžičku Lotus nátierky. Na tieto vrstvy vylejem zvyšok kaše a následne zvyšok jabĺk. Pýtate sa, prečo mám takýto postup? :D Zistila som, že takto sa mi kaša omnoho lepšie mieša a zároveň jej teplota spôsobí, že nátierka sa uprostred krásne roztopí. Osobne z toho mám priam orgazmické zážitky. :D

Poznáte túto nátierku? V akých receptoch si ju viete predstaviť?

S.

Komentáre

  1. Tohle mi nedělej! Teď mám opravdu nutkavou potřebu se sebrat a jít se podívat do Billy jestli ji tam nemají!

    Gabux

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nó, nechcem ťa, samozrejme, nahovárať, ale podľa mňa by si mala. O:D

      Odstrániť
  2. Mnaaam. Ja som ju ešte nikdy nemala, keďže nemôžem pšenicnú múku. Ale keksíky som kedysi úplne milovala😀aaach

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne, tie keksíky sú úžasné! Určite by si písala aj nátierka.

      Odstrániť
  3. Lotus nátierka je úplne úžasná, no nikdy som s ňou neskúšala nejaké recepty. Tú ovsenú kašu musím určite skúsiť. :)
    Simple but significant

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Já mám Lotusky nejradši jako základ pro nepečený cheesecake <3

    TheWayByA

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jo, presne tam sa skvele hodí! Ja som raz mala aj taký koláčik, kde bola táto nátierka navrchu. :)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky