Recenzia značky Dulcia

V dnešnom článku som tu opäť s recenziou, a to slovenskej značky prírodnej kozmetiky Dulcia. Túto značku som registrovala na trhu už nejaký ten piatok, ale nemala som vôbec silné intencie hneď ju skúšať aj napriek tomu, že som videla, že si ju chvália kvantá ľudí. Som ten typ človeka, čo zbytočne nevymýšľa a drží sa skôr toho, čo má osvedčené. Toto zmenila mamina, ktorá si nedávno od nich objednala 4 produkty, no veľmi jej nesadli (nesadli je však v tomto prípade asi slabé slovo... veď čítajte ďalej), preto ich posunula mne. Jedným z nich bol aj krém proti vráskam, ktorý som, prirodzene, používať nezačala, myslím, že mám na to ešte čas. :D Okrem neho som však začala testovať 3 výrobky, ktoré vám priblížim v pokračovaní článku. Konkrétne sa jedná o pleťovú kozmetiku - hydratačný krém a dva očné krémy. Bez ďalších rečí teda poďme priamo k recenzii, lebo veru mám čo povedať. :D

dulcia pletova kozmetika
  Ako som už spomínala v úvode, k produktom som sa dostala vďaka mamine, ktorá ich kúpu trpko oľutovala. Už pri prvom kontakte s jej pleťou bolo zjavné, že niečo nie je v poriadku. Každý jeden z týchto krémov jej totiž spôsoboval silné začervenanie pleti, pálenie a miestami aj svrbenie. Čo sa týka očných krémov, z oboch sa jej zapálili aj oči. Skúšala ich dokopy dvakrát, no tam prišla konečná, lebo nech za tie krémy dala hockoľko peňazí, netreba ich nasilu míňať za cenu zdravia. Z môjho pohľadu je toto skutočne zaujímavá reakcia pleti, nakoľko mamina používa fakt veľa rôznorodej kozmetiky, ale toto sa jej doposiaľ nestalo. Určite je teda alergická na nejakú zložku v Dulcia kozmetike, ale ani za svet netušíme, na akú. Dokonca som si v tejto veci cez Instagram písala so zástupcami Dulcie, no boli veľmi prekvapení, že sa niečo také stalo, a podľa ich vyjadrenia neevidujú iné takéto prípady.

  Nuž, čo sa dá robiť, nie vždy všetko všetkým sadne. Avšak je celkom od veci, keď je celý internet zaplavený samou chválou na istú značku, a realita vo vašej kúpeľni je napokon diametrálne odlišná. Vždy však treba myslieť na svoje zdravie, tak ak sa vám aj niečo takéto stane tiež, nenúťte sa do používania čohosi, z čoho vám na druhý deň odpadne hlava.

dulcia hydratacny pletovy krem s marulovym olejom
  Prejdime však k mojej skúsenosti, ktorú vám budem môcť priblížiť o čosi lepšie. Tento hydratačný pleťový krém s marulovým olejom je určený pre normálnu pleť, no mne sa javí ako ideálny pre pleť extrémne suchú. Je totiž brutálne mastný. Ja mám pleť normálnu s mastnejšími miestami, preto som sa s týmto krémom až tak nepohodla. Chcela som ho používať ako klasický denný krém, ale neopísateľne veľmi mi prekáža lepkavý a ťažký pocit, ktorý po ňom mám na tvári. Preto som ho zaradila výlučne k nanášaniu na noc. Sprvu sa javí, že sa krásne vstrebe, ale opak je pravdou. Na pleti ešte aj ráno po prebudení cítim mastný film a mám stále nutkanie si poriadne umyť celú tvár.

  Čo sa týka dávkovania, pumpička je dosť praktická. Na jedno stisnutie dostanete tak akurát na jedno nanesenie na tvár, možno o trošku viac. Vôňa je taká prírodnejšia, ale nemôžem tvrdiť, že by bola moja obľúbená. Skôr si také arómy spájam so staršími ženami až dôchodkyňami. Krém som začala používať začiatkom februára, keď som si hovorila, že tá mastnosť pomôže pleti prekonávať záťaž tuhých mrazov, ale úprimne som nič extra zázračné nespozorovala. Na oficiálnom e-shope je hromada recenzií, aký je tento krém ľahučký a hydratujúci a ja neviem, či som z inej planéty, ale ja mám úplne opačnú skúsenosť. :D

Moje hodnotenie: 2/5

ocne kremy dulcia sedmokraska a kofein
  Na očné krémy už nebudem taká prísna, prisahám. :D Jednoznačne sa mi páčia viac, ako pleťový krém s marulou, no ich opätovnú kúpu asi nebudem realizovať. Sedmokráskový očný krém celkom zaujímavo vonia. Môjmu nosu určite lepšie, ako krém s marulovým olejom. Po nanesení na pleť sa správa veľmi podobne ako ten spomínaný vyššie. To znamená: spočiatku príjemné rozotieranie, no po kontakte s pokožkou sa stáva hutným. Je to síce denný krém, ale tiež ho používam skôr na noc, pretože inak sa viditeľne lesknem (ako klasicky na T-zóne napríklad) pod očami a je to veru zvláštne miesto pre takýto jav. :D Avšak všimla som si, že opäť raz je ho aj na druhý deň pod očami riadne cítiť. A účinok? Možno trošilinku zmiernil moje kruhy pod očami, ale na toto vyhlásenie by som ho asi musela používať každodenne, aby som to mohla tvrdiť s určitosťou.

Moje hodnotenie: 2,5/5

  Najviac ma oslovil očný krém s kofeínom, ktorý je oproti ostatným dvom o dosť menej mastný (no na moje pomery stále hojne). Ak máte radi vôňu kávových zŕn v kozmetike, týmto produktom budete nadšení. Aróma je totiž poriadne výrazná, ale príjemná. S týmto krémom som, zdá sa, mala najočividnejšie výsledky. Nebolo to nič preborné, ale o niečo sa zmiernil opuch a tmavosť kruhov pod očami.

Moje hodnotenie: 3/5

  Overall by som to zhrnula asi tak, že aj zlá skúsenosť je skúsenosť. Nebola to teda úplná katastrofa (aspoň v mojom prípade), ale myslím, že od Dulcie si už nič nekúpim. Z týchto 3 produktov ma žiaden neoslovil natoľko, aby som zvažovala opätovné použitie. Najradšej mám totiž kozmetiku, ktorú na pokožke ani necítim. Toto bol presný opak a často som pre to šla vyskočiť z kože (hoci mnohé recenzentky tvrdia, že krémy používajú hlavne v lete a sú spokojné, ale toto si ja neviem predstaviť ani v najdivokejšom sne :D). U mňa to nezachránila ani vôňa, ani výsledky, ani cena. Čiže tak. Ale aby ste túto recenziu nebrali úplne negatívne, ja Dulcii, samozrejme, želám mnoho spokojných zákazníkov a to, aby len rástli. ;) Akurát s nimi nie som na jednej lodi.

Máte skúsenosti s Dulciou? Ak áno, aké?

S.

Komentáre

  1. S touto značku vůbec zkušenost nemám, ani jsem o níc moc neslyšela ... to je škoda že tě produkty takhle zklamaly ... :)
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tiež som o nej nepočula ale podľa hodnotenia zrejme sú aj lepšie výrobky :)
    Recenzie-Kozmetiky

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Taky jsem překvapená, jakou máte zkušenost s touhle značkou. Já měla ten oční krém s kofeinem a řadím ho mezi mé oblíbené.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Prekvapuje ma to, lebo na Dulciu som počula len samé chvály (ešte aj na ich produkty pred tým, ako sa premenovali na Dulcia. len si neviem spomenúť na názov). Vždy ma, samozrejme, odrádzala cena, a teraz už používam výborné produkty od iných značiek a aj na nejaké ďalšie číham, takže nemám potrebu si od nich niečo kupovať. Škoda no, je to dosť individuálne pri kozmetických produktoch. :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru je to individuálne, ale celkom ma zaráža, že v niektorých prípadoch až takto. :D

      Odstrániť
  5. O značce jsem zatím neslyšela, ale tvé hodnocení není nic moc. Dám na tebe a raději vynechám :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Zkušenosti s Dalciou nemám, ani ji neznám, ale jsem ráda za recenzi, aspoň se jí kdyžtak vyhnu :D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. OSobnú skúsenosť nemám, no mňa osobne táto značka ani nezaujala. Je super, že si spravila takúto úprimnú recenziu. Všade sú len pozitívne recenzie na čokoľvek, takže je super, že niekto zdieľal aj negatívnu skúsenosť.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, veľmi si to cením. :) Mamina ma aj odhovárala, lebo sa bála, že za to dostaneme spŕšku kritiky, ale ja si proste stojím za tým, že nemá cenu klamať a zahmlievať.

      Odstrániť
  8. naozaj zaujímavé, ako môže nejaká kozmetika niekomu sadnúť 100%-ne a byť z nej nadšený a druhý má z nej pomaly zdravotné problémy :O žeby to bolo tým, že je prírodná ? značku Dulcia som tak nejako registrovala, po prečítaní tohto článku https://www.activebeauty.sk/sk/rozhovor-s-luciou-a-robom-o-kozmetike-dulcia-natural-active-beauty-magazin/ si dokonca aj získala moje sympatie, že ju vytvárajú poctiví ľudia a tak. Asi treba len vyskúšať. Mne sa tiež stalo podobné, ale s tuhým deodorantom Ranná rosa od značky Navia, lebo každá známa/kamarátka/blogerka ho mala a veľmi si pochvalovala. LENŽE - po prvé, tá vôňa bola na míle, ak nie aj na svetelné roky vzdialená rannej rose (čo si ja predstavujem ako jemnú vôňu, ktorú slabulinko cítiť po kvetoch). Naopak, mne to voňalo príliš silno a ani nie zrovna príjemne. Proste divočina všetkých možných kvetov v 1 produkte. Po druhé - účinnosť. Keďže je to prírodný deodorant, píšu, že pri prechode z "normálnych" môže chvíľku trvať, kým si telo zvykne a začne zaberať. Síce som už predtým prírodný deodorant používala, dala som tomuto čas a čakala, kedy začne zaberať. Nezačal, ani po "prispôsobovacej" dobe a to nezaberal ani len v bežný deň, cvičiť som sa ani neodvážila, lebo to, čo nastalo po zmiešaní ľahkého spotenia sa a tej silnej vône by som nepriala zažiť nikomu. Takže všetko je veľmi individuálne a treba sa riadiť vlastnými pocitmi.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. O tých prírodných dezodorantoch som počula aj ja, ale čítala som aj negatívne recenzie. Určite vás takých bude viac. Inak ale súhlasím, že je to individuálne a hlavne treba skúšať. Keď nevyskúšaš, nevieš. :)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky