Random 41

Ako ste prežili veľkonočné sviatky? Ja sa hrozne teším, že vtedy vyšlo také krásne počasie a stihla som si užiť aj trochu slnka, hoci sme mali skôr pracovný víkend. Vo veľkom sme sa pustili do umývania okien, čo je na našom dome vždy makačka, nakoľko ich máme 30. :D Okrem toho sme však toho veľa chystali na veľkonočný obed, hoci vôbec nie sme veriaci. U nás doma je to skrátka tradícia z čias, keď sme ešte na sviatky chodievali k starkým. Zišli sme sa tam vždy celá rodina a mali sme bohatú hostinu, pričom sme museli mať zapnutý prenos Urbi et Orbi z Vatikánu. To sa opakovalo každý jeden rok pokiaľ až moja pamäť siaha. Preto mi vôbec nepríde zvláštne, že tieto tradície dodržiavame dodnes, hoci možno z iných dôvodov, ako kresťania. Ako to máte vy? Oslavujete Veľkú noc z náboženských dôvodov alebo beriete tieto sviatky ako voľníčko, oslavu jari a čas vybehnúť na čerstvý vzduch? :)


Nakoľko sme veľa (a tým myslím sakra veľa :D) jedál vyrábali doma, zákusky sme si dali vyrobiť u jednej šikovnej pani z Levíc. Bolo to fakt pestré, od lineckých koláčikov s veľkonočnými motívmi cez karamelové košíčky, medové rezy, ananásové rezy, opitých Izidorov až po punčové guličky. Po týchto sviatkoch asi prechádzam už iba na rastlinnú zdravú stravu. :D Ale za to plné brucho to teda stálo. :)

Pri obede sme už tradične mali syrovú a špenátovú roládu, varené koleno, starkého vychýrený chren, syry, zeleninu, plnené vajíčka a aj klasické varené, parížsky a zemiakový šalát a určite som ešte na niečo zabudla. :D No úplné obžerstvo, čo vám poviem. Ale páči sa mi, že sme to robili so spomienkou na starkých a to, že sa na nás určite zhora spokojne pozerali. :)

Magnólie (a vlastne všetko) tento rok rozkvitlo hrozne skoro, ale naozaj sa teším, že vonku boli vysoké teploty už od konca marca. :)

Milujem jarné prechádzky. Ten pocit teplého slnka na pokožke, svieži vzduch a to, ako delikátne je presýtený vôňou kvetín.

Veľkonočná sezóna je už síce za nami, ale aj tak som vám chcela ukázať jednu z mnohých mamininých Samireli dekorácií, ktoré tento rok vytvorila. No úplne úžasná, čo poviete? Ja som sa do nej zaľúbila, no myslím, že zrovna táto je už aj predaná. :D

Čítam neustále, lebo makáme na #CandyGrantChallenge, no s blížiacim sa skúškovým to trošku začína stagnovať. No verím, že keď tak v lete všetko doženiem!

Verili by ste tomu, že každý jeden je tulipán? Ten fialový pripomínajúci zvonček je môj all-time-favourite, ale aj biely s ružovým nádychom, ktorý vyzerá ako malá pivonka, je super. Vlastne všetky. Naša predná záhradka teraz vyzerá ako z rozprávky. Ak po takých túžite aj vy, mám pre vás malý tip - skúste sa mrknúť do Lidla, tam majú vždy veľmi zaujímavé cibuľky na predaj. ;)

Už kvitnú aj tieto moje voňavé lásky, ááách. :)

Z nejakého dôvodu mi býva v posledných mesiacoch mega zima a predtým tomu tak nebolo. Skoro vždy som bola medzi prvými, čo vonku nosili krátke rukávy, a teraz nosím kabáty aj všetky, keď ostatní už sukne a šortky. :D Najradšej by som bola stále v niečom zabalená a dvakrát do dňa si dávala horúce kúpele... Netušíte prosím, z čoho môžem byť taká zamrznutá?

S.

Komentáre

  1. krásne jarné fotky! :) mne ešte tiež býva zima a hlavne ráno do práce nosím ešte kabáty, takže nie si v tom sama :) ale pomáha mi ranné cvičenie na zahriatie tela, tak možno skús to :)
    MakeupbyVeo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vďaka za tip! :) Aj keď, asi by som to mala praktizovať po celý deň. :D

      Odstrániť
  2. Já Velikonoce neslavím, ale musím říct, že na ty fotky se kouká dobře😁. Strašně se mi líbí to cukroví z první fotky a jak se znám, tak bych se bála to sníst, protože to je hrozně roztomilý🙈. Takhle hezký cukroví jsem dlouho neviděla.

    Verča ze Ztracena v Praze

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Celkom ti závidím, že Veľkú noc neoslavuješ, aspoň nemáš žiadnu robotu s pripravovaním toľkých jedál. :D A hej, koláčiky sme mali tento rok super! :)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky