Kam na kávu v Brne #2

Zahanbene priznávam, že prešiel už takmer rok odvtedy, čo som pre vás napísala článok s tipmi pre kaviarenských povaľačov v Brne. A to som bola sprvu ohromne odhodlaná vydávať také články pravidelne! :D Fakt som si totiž myslela, že brnenských kaviarní preskúmam neúrekom a skrátka budem mať stále o čom písať. No akosi som... dospela. Uvedomila som si, že peniaze najprv potrebujem investovať do nájmu, jedla a cestovného a ak niečo na konci mesiaca zostane, môžem si spraviť malú radosť. Ale poviem vám, poväčšine to bolo vo forme knižky či dobrého obeda apod. Navyše v posledných mesiacoch už nie je veľa času na kávové výlety, takže je momentálne návšteva kaviarne u mňa skutočne ojedinelý jav. Na druhej strane sa to cez leto možno trošku zmení (v tomto smere) k lepšiemu, lebo mám konečne zaslúžené voľno. :) A na Insta mi už album s kaviarenskou inšpiráciou praská vo švíkoch, takže verím tomu, že niečo poriešim. No a v dnešnom článku predám nejakú tú inšpiráciu ja vám, nakoľko mám preskúšanú ďalšiu trojicu. :) 

brno punkt kaviaren
Punkt, Bayerova 577/7 (kúsok od zastávky Pionýrská)
S priateľom sme sa do Punktu chceli vydať snáď odkedy sme prišli do Brna, čo sú už skoro pekné dva roky. No my trdlá sme sa k tomu odhodlali až tento víkend. :D Myslela som si, že táto kaviareň je konštantne plná, no prišli sme tam v sobotu poobede a vládla tam maximálna pohodička. Ľudí tak akurát pre introverta, čo ľudí moc nemusí, obsluha strašne zlatá a prostredie veľmi príjemné (vnútri navyše ultra Insta friendly). Punktu patrí aj malá teraska pred podnikom a nakoľko tam bol chládok, rozhodli sme sa posedieť vonku. Bolo to skutočne fajn. :) Ja som si objednala osviežujúci ľadový zelený čaj, priateľ ľadovú kávu a spolu sme šérli cheesecake s arašírovým maslom, ktorý bol vynikajúci (a to hovorí človek, ktorý nemá rád arašídy!). Určite sa sem ešte vrátim, lebo zážitok bol skvelý. 
Cenová kategória: ++
Čím nás Punkt dostal do kolien: Priateľ si u nich zašiel aj na wecko a vrátil sa s tým, že namiesto papierových utierok na ruky či elektrického sušiaka tam mali poskladané uteráčiky, ktoré po utretí rúk hodíte medzi použité. Fancyyy!
Moje hodnotenie: 5/5

mymika brno kaviaren
Mymika, Lidická 698/15 (kúsok od Moravského náměstí)
Tento podnik je také moje a priateľovo miestečko, pretože ho máme spojené s jedným z našich prvých rande. :) Je to veľmi milá kaviareň s krásnym interiérom, aký by som si vedela predstaviť aj u seba doma. Pôsobí neopísateľne útulne. Jediné, čo by som vytkla priestorom, je, že často môžu byť nedostačujúce. Práve vďaka polohe (a nepochybne aj dobrej káve) je v Mymike skoro vždy plno, hoci v letných mesiacoch je veľkým plusom aj sedenie na terase. Káva aj drinky sú naozaj výborné, o koláčoch ani nehovorím. Zrovna tam som mala svoj prvý red velvet cake a bol fantastický. :) 
Cenová kategória: ++
Čím nás Mymika dostala do kolien: Súčasťou interiéru je aj malá knižnica, ktorá je celkom plná a hoci som to sama nikdy neskúšala, predpokladám, že si môžete nejaký titul prelistovať nad pariacou šálkou. ;)
Moje hodnotenie: 5/5

brno v melounovem cukru kaviaren
V Melounovém cukru, Františkánská 17 (v zašitej uličke neďaleko Náměstí Svobody)
Túto kaviareň som tiež chcela dlho-predlho skúsiť a jedného dňa som sa tam bez dlhších úvah zobrala na rande. Len tak. Pretože milujem tráviť čas sama so sebou. Spomínam si, že som sa tam vtedy chcela učiť, no prekvapilo ma, že kaviareň bola natrieskaná a nie práve tichá. Okej, bolo tam fakt hlučno. Ako človek, čo miluje ticho, som sa cítila trochu nesvoja a nedokázala som si 100% užiť atmosféru podniku. Dokonca si až tak nedokážem vybaviť interiér. Matne si spomínam, že bol tiež jedným z tých Insta friendly ones, ale úprimne si nepamätám žiadne detaily. Čo je škoda, lebo kaviareň má určite veľký potenciál, akurát si myslím, že asi nie celkom pre mňa a moje potreby. Káva nebola z mojich najobľúbenejších a koláč bol chutný, ale opäť nie najlepší, aký som kedy jedla, navyše za skoro 4€ by som čakala mierne viac. Overall V Melounovém cukru odporúčam, nešliapnete s ním vedľa, ale ak vyhľadávate skôr tichšie miesta na rozhovor, učenie či prácu, neviem, či je toto tá naj voľba. Ak túto kaviareň niekto pozná a boli ste tam, mohli by ste mi prosím dať vedieť, či tam vždy býva tak plno, alebo som len mala šťastie?
Cenová kategória: ++
Moje hodnotenie: 4/5 

Aké podniky v Brne odporúčate vy? Boli ste v nejakom z týchto? :)

S.

Komentáre

  1. Juuuj, to sa mi snáď v lete bude hodiť, ak sa do Brna dostanem! :) Ja mám napríklad v Bratislave svoje kaviarne stálice, ale v posledných mesiacoch som okúsila konečne aj nejaké iné. :D Jedine V Melounovém cukru poznám z Instagramu, inak nemám šajnu o Brne tak nejako celkovo, nieto ešte o kaviarňach.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Děkuji za hezký tip, do Brna se chystám v srpnu, tak alespoň vím, kam zajít :)
    One Loving Girl

    OdpovedaťOdstrániť
  3. do Brna nechodíme, takže nepoznám asi žiadne, ale tie koláčiky vyzerajú parádne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jů tolik úžasných dortíků :-) my do města nejezdíme, jenom vždycky do kina do Olympie, takže škoda no :-(

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Dortíčky, domácí limonády nebo nějaké zákusky - to mám ráda. Ačkoliv do kaváren nechodím, jen na pracovní schůzky😁. Ale všechny fotky vypadají dobře. Hrozně bych jednou chtěla ochutnat red velvet, ještě jsem neměla možnost😦😥.

    Verča ze Ztracena v Praze ║ LET'S BE FRIENDS ANEB JAK NEBEJT SÁM A MÍT NĚKOHO NA POHŘBU

    OdpovedaťOdstrániť
  6. V Brně se moc nevyskytuji, ale je fajn, že tyhle články vznikají :)

    Gabux | Poslední článek

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky