Odmena za skúškové

Týmto článkom sa opäť raz pripájam k prapôvodnému príspevku o tom, ako sa mi vo viacerých oblastiach života zmenil vkus. Samozrejme to neobišlo ani obliekanie, o čom som tu už tiež pár slov prehodila. Vtipné však je, že aj napriek tomu, že sa posledné mesiace dosť menia moje preferencie v odievaní sa, stále nosím tonu vecí ešte z čias základnej školy. Mám toho fakt plnú skriňu, ale nevidím dôvod, prečo by som mala ešte normálne nositeľné veci vyhadzovať. Skôr som ten typ, čo ich po vyradení z nosenia na verejnosti používa len tak na doma, prinajhoršom ich potom využije ako handry. Kedysi sme staré oblečenie zvykli nechávať bezdomovcom a poviem vám, zakaždým bola igelitka do dňa preč. Bol to dobrý pocit, lebo sme vedeli, že im to ešte určite nejako poslúži. Momentálne nemám veľmi potrebu šatník riediť, lebo všetko z neho poctivo nosím, ale... Možno je to veľmi klamlivé práve vďaka tomu, že teraz mám šatníky v podstate dva v dvoch rôznych štátoch. :D Problém by asi nastal, keby som jeden z nich musela zrušiť... :D Ale nie, také zlé to nebude. Všetko toto som presne mala na pamäti aj počas nakupovania nových vecí. Či to stále mám kam dať, či to 100% budem nosiť najbližších 10 rokov (tipujem, že po ich uplynutí už zaručene nebudem mať rovnakú konfekčnú veľkosť) a či som s daným kúskom dokonale spokojná.
  Ako sa zbavujete starého oblečenia vy? Aké máte kritériá pri výbere nových vecí?

reserved saty deichman slapky
  Dnešný haul by som rada začala tými najlepšími úlovkami všetkých čias. Okolo týchto pásikavých midi šiat Reserved som chodila asi mesiac. Mali ich nasvietené vo výklade a ja prisahám, že sa mi prihovárali. :D Tie šaty, nie výklady. (Ha-ha.) Raz som tam potom zo zvedavosti nakukla a hovorím si, Sabína, však za skúšku nič nedáš, aspoň ti už nebude vŕtať v hlave, ako asi sedia. Tak som si ich teda vyskúšala a zostala som ako obarená. Brutálne nádherne sedeli. Odfotila som svoju extatickú rozžiarenú osobu o zrkadlo (princíp ale bol, že som tie šaty mala na sebe, viete) a rozoslala som fotku mamine, frajerovi, kamoškám a ešte som ich ukazovala aj kolegyniam. Ortieľ padol, ber ich. A viete čo? Už dlllho-predlho som sa necítila v šatách tak príjemne. Majú síce výstrih, čo ja nevyhľadávam, pretože to priťahuje pozornosť a tú nemám rada :D, ale aj napriek tomu som bola (a stále som) uveličená. Majú perfektný jemný áčkový strih, takže moje veľké boky, zadok a nohy sú trochu vizuálne eliminované, plus látkový opasok na páse, ktorý ho krásne zúži a vytvára sa tiež pekný dekolt. Pre mňa rozhodne kúpa roka, ak nie života. 

  Šľapky Deichmann boli bez všetkej srandy druhým kúskom, ktorý som pozorovala nejaký ten piatok. Scenár bol pri nich veľmi podobný, ako pri šatách - zrazu som si povedala, že si ich zo zvedavosti skúsim, a bolo rozhodnuté. Je to presne ten kúsok, ktorý môžete nosiť k šatám aj rifliam a vyzerá to peckovo. Obávala som sa akurát pohodlnosti, ale neopodstatnene. Mala som ich už párkrát aj na cca 6 hodín vkuse a výsledkom bola absencia pľuzgierov. Fakt, ani jeden! Šľapky teda môžem jedine odporučiť, jediná nevýhoda je rovná podrážka, ak ste na toto citliví.

biele tielko h&m slamena kabelka biele tielko s.oliver
  Niekto považuje za základ šatníka malé čierne šaty, niekto bielu košeľu, iný zas béžové lodičky. A ja? Jednoznačne biele tielko. Na nich som fakt závislá. :D Nepredstavujte si to však tak, že mám v skrini vyhradenú poličku iba na biele tielka. Nie. Mám ich dokopy asi 4, ale nosím ich každý týždeň. Tieto dve som si kúpila naposledy - to obyčajnejšie je od nás z s.Oliver. Je fakt príjemné, pekne sedí a hodí sa mi ako k nohaviciam, tak k sukni. Rovnaký prípad je to druhé tielko s gombíkmi H&M, ktoré si doteraz ďakujem, že som kúpila, pretože ho nosím aj najčastejšie. Je mierne cropped, čo je ideálne do mojich gatí s vyšším sedom. Zároveň tiež vytvára pekný dekolt a nie je v ňom teplo. 

  Slamenú kabelku som si kúpila v H&M s tým, že som pôvodne hľadala také tie okrúhle prútené, ktoré teraz letia. A hoci sa mi hrozne páčia, uvedomila som si, že ich farba je pomerne dosť obmedzujúca (aspoň pre mňa a moju kombináciu kúskov), tak som zatúžila po niečom minimalistickejšom. Výber padol na tohto slameňáčka a som za to nesmierne rada, pretože ho nosím ako k čiernym šatám, tak k obyčajným rifliam alebo ľanovým nohaviciam, ktoré uvidíte nižšie. Jediné, čo by som možno trošku zmenila, je veľkosť (resp. malosť) kabelky, ale na kafíčko do mesta zase ideálna. :)

lanove nohavice new yorker denimove sortky reserved
  Pripadám si ako taký psycháč, že každý jeden kúsok tak ospevujem, ale aspoň vidíte, že som z nich skutočne a nefalšovane nadšená. Úlovok posledných dní boli aj tieto ľanové nohavice New Yorker. Tento typ som hľadala po minimálne dvadsiatich obchodoch (možno si spomínate na moje pátranie v H&M z tohto článku), ale ani jedny neuspokojili moje túžby (plus mi prišlo vtipné, že som takéto gate - ešte aj v kaki farbe - videla u každej značky). Napokon vyhral obchod, kam už veľmi nechodím, lebo mi pripadá, že tam je väčšina vecí určená vekovej kategórii 13. A to ja už mám dááávno za sebou. Preto ma to skutočne prekvapilo, ale som za toto prekvapenie rada. Nič ľanové som dovtedy nevlastnila, no už môžem potvrdiť, že je to perfektný materiál na leto. Nie je v ňom vôbec teplo a je brutálne príjemný. 

  Čo sa týka svetlých šortiek z Reserved, v podstate to bola asi najmenej premyslená kúpa, no čosi takéto nosím tak 6 dní v týždni. Rifľové kraťasy a ja rovná sa leto. Hodím ich na seba do obchodu, na prechádzku aj do roboty. A kľudne aj na rande s milým. Sú moc moc pohodlné a tiež ich skombinujem s čímkoľvek. Presne na toto som pri aktuálnych nákupoch vždy myslela, aby to nebola iba zábavka na dva mesiace, ale aby som to mohla zo skrine vytiahnuť aj po rokoch a nehanbila sa za svoju hlúposť pri výbere. Presne to mi aj nakoniec vyšlo. :)

Ulovili ste niečo pekné vo výpredajoch? Aký máte vlastne postoj k fast-fashion nákupom v tejto slow-fashion dobe? Zaujímal by vás na túto tému článok?

S.

Komentáre

  1. Já to mám stejně, dobře vypadající věci nosím pořád a je mi líto je vyhodit a pak je případně nosím na doma nebo hadry :D aůe teď jsem musela trochu protřídit šatník a co vypadá pěkně, třeba jsem to nenosila tak dávám potřebným a zbytek těch onošených bude na hadry a nebo do koše :) pořídila sis moc hezké kousky, ty šaty a pantofle jsou super na léto :) věřím že ti všechno udělalo radost, po zkouškovém je to potřeba :)
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Niekedy šatník naozaj treba pretriediť, človek na niektoré veci aj zabudne, že ich má. :D Máš to super vymyslené!

      Odstrániť
  2. Koupila sis nádherné kousky ♥ Na léto úplně ideální :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Všechny kousky jsou krásné a jednoduché, dobře nositelné! Já jsem ve výprodejích nenakupovala, vlastně od zimy jsem si na nákupy ani nevzpomněla, asi jsem nemocná :D
    Já dávám staré oblečení na charitu :)

    Little Dreamer

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krásné kousky. Přesně takový styl oblečení se mi moc líbí! Ty šaty a pantofle jsou naprosto boží! A lenové kalhoty s mašličkou si chci pořídit už asi rok, ale ještě jsem na ně nikde nenarazila ve chvíli, kdy bych měla čas si je zkusit.. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Aké perfektné veci! Chcem určite outfit post v šatách aj v nohaviciach. :D Šľapky sa mi tiež páčia, ale mne by vadila tá rovná podrážka. Inak nové ľanové nohavice mám z Lidl-a a takýto typ je najsuper na také troška chladnejšie letné dni :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jeden s gaťami už mám nachystaný, ale na šaty budem musieť splašiť nejakého fotografa. :D A hlavne o 15°C viac. :D

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky