Júlový food diary

Je to už nejaký ten piatok, čo som naposledy vydala food diary článok. Pravdou je, že počas semestra nebola moja strava taká rozmanitá a hlavne ani ukážková, aby som to sem vešala s tým, že vás chcem nejako inšpirovať. :D No cez prázdniny sa to konečne trochu zlepšilo. Konečne mám aj viac času na to, aby som si niečo pripravila doma či zašla niekam do mesta. Navyše je práve moja obľúbená zeleninová sezóna v plnom prúde a snažím sa jej konzumovať čo najviac. V čo najprirodzenejšej podobe. Hlavnou zložkou môjho jedálnička sú momentálne šaláty a jemne podusená zelenina. Pri vyšších teplotách na teplomeri si presne takýto jedálniček moje telo samo pýta. A vďaka tejto strave naozaj uznávam, že vegáni či vegetariáni sa musia cítiť fyzicky fakt dobre, lebo rastlinná strava je ľahká a výživná. :) 

Prejdime však rovno k prvému tipu na jedlo. Ak sa niekedy ocitnete v širšom centre Brna, zájdite sa najesť do bistra Botanic. Myslím, že sú tam plant based, ale nájdete tam aj nevegánske jedlá. My sme si s frajerom na obed dali veľkú mňamku. Ja som mala brunchový tanier s volským okom, avokádom, šalátom, vege páročkami a opečenou zeleninou, frajer shakshuku s vajíčkom (úplne laicky - čosi ako paradajkový prívarok). 

Nie som zrovna veľký fanda varenia, preto si čarujem iba jedlá, ktoré sú mega rýchle a mega jednoduché. Napríklad taká omeleta je skvelá z viacerých dôvodov. Môj najobľúbenejší je, že do nej môžete nahádzať fakt čokoľvek, najmä potraviny tesne pred dátumom spotreby a aspoň sa ich chutne a efektívne ,,zbavíte". ;)

Ocino je rybár a z rybačiek nám zvykne nosiť zubáče. Majú krásne biele mäso, v ktorom sú kosti dosť dobre viditeľné, takže sa pri jeho konzumácii nemusíte báť kaprích zákerností. :D Mäso krátko pečieme posypané iba vegetou a hoci to nie je najzdravšia alternatíva, robíme k nim pečené zemiaky. Tie sú moja guilty pleasure a dokázala by som ich jesť na kilá. Plus paradajkovo-cibuľový šalát z vlastnej záhradky nesmie chýbať. 

Tak presne tento syr je dôvod, prečo nikdy nebudem vegánkou. :D Syry sú moja najväčšia závislosť a úplne najviac hermelíny. Dokonalé sú na grile, ale niekedy si ich rada spravím len tak na panvici. A počas horúcich dní ich jem len tak so zeleninou. 

Nedávno som sa stretla v Bratislave s kamoškou a poobede na nás prišla hrozná chuť na kávu. Nachádzali sme sa práve v Starom meste a povedali sme si, že skúsime kaviareň Zeppelin. Najviac ma na nej prekvapilo to, že hoci je to turistická oblasť, ceny mi pripadali normálne. Macchiato za cca 3€, koláč asi 3,50€ (a mali širokánsky výber!). Plus mega milá obsluha. Určite odporäčam. 

Nie, tie palacinky nie sú prihorené, iba som do nich naposledy skúsila dať kakao. A budem to asi robiť častejšie. Mám totiž veľmi rada, keď kakao stiahne sladkú chuť jedla, pridá horkosť a vytvorí zaujímavú kombináciu chutí. 

Posledným pánom na holenie je tento... dajme tomu šalát. V princípe ide iba o to, že na panvicu hodím kúsok z každého druhu zeleniny, čo nájdem v chladničke. Základ však vždy tvorí cukina, kukurica, paradajky a cibuľka. Všetko to podusím, pridám soľ a provensalské bylinky. Úplne úžasné letné jedlo. ;)

S.

Komentáre

  1. Mňam, všechno to vypadá naprosto úžasně! Jen ta ryba mě neláká, mám na většinu alergii :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. mňam! hermelín mám tiež takto rada :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nielenže máš s jedlom naozaj pekné fotky, ono ešte aj vyzerá strašne chutne. Aj ja som párkrát skúšala tieto ľahšie vegetariánske stravy a tiež som sa cítila lepšie, no myslím si, že by sa to malo striedať-všetko vyvážene <3
    Simple but significant

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mňam, tolik dobrot najednou! Z těchto článků mám vždycky hlad :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. MŇAM! :D Už len pri tých fotkách mi tečú slinky. :D Ďakujem ti za typy. Taktiež sa cez leto snažím jesť viac zeleniny ale aj ovocia. ;)

    Blog of Sunflower ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Všechno vypadá úžasně! :) Úplně si mi udělala chutě na to, co bych si mohla o víkendu udělat :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Až jsem dostala hlad. Mňam, tolik dobrot. Taky mám ráda takové rychlé jídla a hermelín taky miluju.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky