Letní favourites

Po nejakej dobe tu opäť máme článok z rubriky beauty, pretože som zase nahromadila nejaké kozmetické prípravky, ktoré by som rada odporúčala ďalej. Nie je ich veľa, ale myslím, že o to zaujímavejšie sú. Všetky sú navyše ľahko dostupné, čo (ak ste ako ja :D) snáď oceníte. Osobne milujem ten pocit zabehnúť si len tak do déemky a túlať sa voňavými uličkami, sledovať, aké novinky im stoja na regáloch a sem-tam si aj nejakú z nich odniesť domov. Nebudem klamať, niekedy tam proste len tak chodím zabíjať čas. :D Práve preto v dnešnom článku nájdete klasické drogérkovské produkty, medzi nimi napríklad dvakrát kozmetiku Alverde (čo je značka prírodnej kozmetiky spadajúca pod DM spoločnosť) aj značku Balea, ktorú hrozne rada skúšam, hoci nie vždy je to zrovna sláva. Skôr taký hit or miss. Ale ako to už býva pri favourites článkoch, zameriame sa radšej na to lepšie. ;)

garnier pletovy gel pre zmiesanu az mastnu plet
  Ako prvý tu máme čistiaci pleťový gél Garnier pre zmiešanú až mastnú pleť. Na trhu je to v podstate novinka, no veľmi ma oslovila, pretože čistiace gély Garnier som skúšala už predtým a vždy mi sedeli. No tento svojím zložením mojej pleti sedí najviac, preto mám pocit, že mu ostanem verná. Konzistencia nie je príliš hustá, ale ani tekutá - taká zlatá stredná cesta. Na pleti začína takmer okamžite peniť, ale je k nej veľmi jemný a šetrný. Môj obľúbený aspekt pri kozmetike je vôňa a tá je pri tomto produkte nádherná. Svieža (cítiť tam, samozrejme, dosť čajovník, takže ak vám táto vôňa prekáža, mohol by to byť problém), no zároveň nie tak silná ako iné čajovníkové kozmetické prípravky. Pleť je po čistení krásne prebudená. Za mňa tento gél ideálne používať na jar a cez leto. :)

prirodny dezodorant alverde s mentolom a bergamotom
  Tento (alebo nejaký podobný od Alverde) prírodný deo roll-on s mätou a bergamotom som prvý raz videla niekde na Instagrame a povedala som si, že by som ho mohla vyskúšať, lebo niečo prírodnejšieho charakteru som na podpazušie zatiaľ neskúšala. Veľmi mi vyhovovala aj svieža vôňa, tak som šla do toho. Gulička má krémovejšiu konzistenciu a nevstrebe sa do pokožky na 100%. Viditeľnosť bielej farby môže niekomu prekážať, napríklad pri nosení tielok alebo šiat bez rukávov. Dezodorant je ľahší a ak máte problém s nadmerným potením, v tomto prípade by som ho neodporúčala. V mojom prípade napríklad nie je ideálne nosiť ho do horúcich letných dní, lebo sa vôbec necítim sviežo, skôr naopak a je to potom veľmi nepríjemné. Aj napriek tomu som sa ale rozhodla nosiť ho počas tých dní, ktoré trávim skôr doma a to som robila odjakživa - nosiť menej silné produkty vnútri, keď viem, že ma nečaká nejaká mega fyzická aktivita. Ale aj na jeseň a zimu si myslím, že to bude tak akurát. 

  Ďalšia vec ale je, že možno, keby som ho skúšala dlhú dobu, moje telo by si na prírodnejšie zloženie privyklo. Ale na to nemám nervy. :D Neznášam totiž, keď v MHD musím premýšľať nad tým, či bude dobrý nápad zdvihnúť ruky a chytiť sa tyčky. Čo sa inak týka tohto roll-onu, dvakrát sa mi s ním stalo, že ma z neho štípalo podpazušie. Prvý raz som to pripisovala tomu, že som si ho deň predtým depilovala a bolo podráždené, no druhý raz to pre mňa ostáva záhadou. Nemáte niekto podobné skúsenosti? 

prirodne kaktusove mydlo
  Mnohí z vás na tento článok určite klikli s cieľom vidieť niečo iné než mydlo, ale mne to naozaj nedá nespomenúť ho tu. Myslím si totiž, že také mydlo je úplne perfektným darčekom pre človeka, čo má rád voňavé prkotinky. A presne preto som toto kaktusové mydlo dostala od rodičov ako suvenír z dovolenky v Grécku. Je skutočne obrovské a presne viem, že ho budem používať minimálne do októbra, ak nie dlhšie. :D Ale to je super. Hrozne sa z neho teším, lebo nádherne vonia. Len čo som ho vyložila do kúpeľne, celá miestnosť je vďaka nemu úžasne prevoňaná. Obsahuje tiež drobné peelingové čiastočky, čo fakt oceňujem, akurát dúfam, že časom nebudú príliš drsné. Každopádne však perfektný handmade darček a rozhodne si myslím, že toto sa na dovolenkách oplatí kupovať. ;)

ogx sampon a kondicioner na vlasy
  O značke OGX som tu už písala dávnejšie, keď sme doma testovali tú modrú vlasovú kozmetiku (na fotke za fialovou). Je to skutočne jedna z tých kvalitnejších značiek a o tom som sa presvedčila aj pri tejto kolagénovej dvojici. Šampón a kondicionér s kolagénom vlasy posilňujú a vyživujú, čo je teraz cez leto asi to, čo potrebujú najviac. A myslím, že sa to týmto dvom kamošom aj celkom darí., lebo moje vlasy po ich použití nie sú vôbec ako slama. Sľubujú tiež väčšiu hustotu a objem, ale to neviem veľmi objektívne posúdiť, lebo ich nepoužívam sústavne. Ďalšia vec je, že tomu neverím pri žiadnej značke vlasovej kozmetiky. :D Čo sa týka vône, tá je z môjho pohľadu trochu mínus, lebo sa mi zrovna nepáčia sladkasté ,,olejčekové" vône, no niekto to možno miluje, tak je to veľmi individuálne. Overall ale naozaj kvalitka, super na regeneráciu vlasov po lete. 

balea termalna voda v spreji s vonou kokosu
  Niekoľko rokov dozadu som fakt letela na termálnych vodách v spreji. Bolo to hlavne cez leto, kým sme doma ešte nemali bazén a fakt sa v našom dome potili. To bola brutálna spása, hoci v podstate len krátkodobá. No a potom dlhodobá spása to bola na Grape tak 4 roky späť, kedy sme tam vychytali 36-stupňové horúčavy a naozaj ocenili každý spôsob, ako sa schladiť. Tento rok som si konečne zaobstarala termálnu vodu v spreji s vôňou kokosu od Baley, ktorá býva v déemke konštantne vypredaná. :D Ja som na ňu natrafila zrovna vtedy, keď sme v júli zaznamenali ochladenie a nebol po nej taký dopyt. Vonia úplne geniálne - ak ste milovníci kokosovej vône v kozmetike, toto je niečo pre vás. Rozprašovač je veľmi jemný, takže budete príjemne osviežení a hlavne nebudete schnúť tri roky. Voda je vhodná na telo aj tvár, čiže opäť raz na leto paráda. :)

  Posledným obľúbencom tohto článku sa stal prírodný sprchový gél s mangom a figou od Alverde. Nikdy predtým som sprcháče tejto značky neskúšala, preto som ani nevedela, čo čakať. Prekvapila ma pomerne dosť hustá konzistencia, ktorá sa ale dobre rozotierala po pokožke. Gél aj normálne penil a celá sprchovacia skúsenosť bola skutočne príjemná. Pokožka voňala tak polhodinku po umytí, neskôr sa vôňa úplne stratila, pretože bola veľmi jemná. Sladká a pekná, ale skôr slabá. Ak máte záľubu v šetrnejšej kozmetike, tento sprcháč môžem iba odporučiť. :)

Čo pekného ste si cez leto obľúbili vy?
S.

Komentáre

  1. TO kaktusové mýdlo vypadá hodně dobře! :) Jinak tu kokosovou vodu musím vyzkoušet, pokud na ní někde narazím - přesně takové produkty miluju! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já si úplně zamilovala arganový olej na vlasy :)


    Little Dreamer

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Používam momentálne alverde deodorant, len inú vôňu. A kúpila som si od nich aj citrónový v spreji, ktorý je na leto podľa mňa ideálny. Inak od nich mám rada sprchové gély a sem-tam aj šampón je príjemná zmena oproti tým, čo bežne používam. :) Mám inak pocit, že s Garnierom nemám nejaké super skúsenosti, ale včera som v dmke pozerala nejaký gél od nich, tak uvidím, ako si to rozmyslím :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ozaj, a Alverde šampóny nezvyknú vysušovať vlasy? Ešte som ich neskúšala, ale dala by som si povedať. :)

      Odstrániť
    2. S každým šampónom používam aj Aussie kondicionér a nemám vôbec problém:) Len alverde šampón zvlášť som asi nikdy nepoužila, ale mamina áno a je spokojná. Ale treba to po čase striedať. No to asi každý šampón :)

      Odstrániť
  4. Garnier je pro mě jednička, co se péče o pleť týče. Používám čistící gel, tonikum i micelárku. Jsem s nimi moc spokojená! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Miluju příchuť kokosu, takže tu vodu os Baley určitě vyzkouším, hned co se vypravím do Brna :D vážně jsi mě nalákala :)

    Belle âme

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Garnier je za mňa úplná topka! Nedávno som tiež vyskúšala ich prírodnú 98% masku na vlasy a ostala som ozaj prekvapená, ako mi pomohla :) A taktiež ma zaujalo aj to kaktusové mydielko, keďže na podobné hlúposti som fakt úchyl :D
    Super článok :)
    Brinora.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Škoda, že de roll-on od Alverde asi nebude tak účinný, jak bych si představovala.. Nějaký funkční přírodní deodorant scháním už dlouho, ale většinou všechny skončí jako deodoranty na doma ;)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ten sampon a kondicioner je super! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ten alverde roll on som kedysi používala, je fakt skvelý :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Tu kokosovou vodu od Baley mám taky a je super <3 Ještě od nich mám dvě termální vody (nějakou růžovou a modrou), ale ty jsou na těle hodně lepivý.. Super článek! :)

    GrünHauz
    Š.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky