Zákon príťažlivosti

Tento článok plánujem napísať už veľmi dlho, ale chcela som si dať načas a nazbierať zopár čerstvých skúseností, pomocou ktorých budem ilustrovať dnešnú tému. Som totiž presvedčená, že vlastný zážitok (teda hneď niekoľko) je najlepšia cesta, ako niekomu, kto si s danou problematikou veľmi netyká, ukázať, že to má čosi do seba. Ako ste už zistili z názvu článku, dnes sa budeme baviť o zákone príťažlivosti.

  Tento fenomén som registrovala už nejaký čas, ale nikdy som si o ňom nič neštudovala do hĺbky. Potom som však zhliadla video Candy Grant - Ako zhmotniť svoje sny a dosť ma to nakoplo, aby som sa o LoA (Law of Attraction) začala zaujímať. Na akých princípoch teda zákon príťažlivosti funguje? V podstate ide o plnenie svojich snov a vízií prostredníctvom sily myšlienok. Teraz si možno poviete, že okej, ďalej nečítam, lebo je to totálny bullshit. Ako by mi taká myšlienka mohla zaobstarať povedzme auto?! Ja to chápem, sama som možno v minulosti pochybovala o tom, že každý, kto o tomto hlásal, bol v pohode. :D No myslím, že akonáhle tomu dáte šancu a vyskúšate do svojho života pritiahnuť jednu jedinú vec v plnom nasadení, nakoniec sa vám to vyplatí. Ako? V pokračovaní článku nájdete moje tipy a hlavne 5 vlastných skúseností, kedy zafungoval LoA. Tak čítajte ďalej. ;)

  Keďže som v úvode použila príklad s pritiahnutím auta do svojho života, pokúsim sa na tej istej položke vysvetliť, ako funguje proces zákonu príťažlivosti. V žiadnom prípade to nie je o tom, že týždeň úpenlivo myslíte na to, že chcete auto, a ono vám zrazu padne z neba do garáže. Absolútne nie. V tomto prípade sa totiž v základnej téze objavili 2 faktory, ktoré úspešnému LoA vôbec nepredchádzajú. Prvá vec je, že nič v živote človek nedosiahne za hodinu. Musíte byť naozaj trpezliví, pokorní a najmä vďační za akýkoľvek progres, hoci aj nepatrný. A druhá vec - nesmiete sa sústrediť na to, že niečo chcete. Keď sa nad tým zamyslíte, je to pomerne všeobecná definícia túžby, ktorá neutvára celkový obraz toho, aké pohnútky vás vedú k danému cieľu (v našom prípade vlastniť auto). A čo je dôležitejšie, nevyjadruje to pocity, aké budete mať, keď to auto do vášho života pritiahnete. Ukojí to vašu chamtivosť? Alebo budete proste radi? Pri zákone príťažlivosti sú takéto pocity celkom málo, musí to byť o čosi hlbšie. To je najväčšia chyba a často pravá príčina, prečo ľuďom LoA nevychádza a prečo celé snaženie zavesia na klinec. 

  V ideálnom prípade so šťastným koncom by to malo vyzerať nasledovne: zatúžite po aute, pretože vám zjednoduší cestu do práce a budete ním jazdiť aj na služobné cesty a zároveň už ťažké minerálky a mlieka nemusíte vláčiť v plátenke na pleci a aj návštevy rodiny sú zrazu o niečo dostupnejšie (keďže by ste, povedzme, inak museli 3x prestupovať na iný vlak). Skrátka máte veľkú motiváciu a presne viete, ako by ste váš cieľ využili. Ďalej je potrebné si to v hlave neustále pripomínať, hovoriť o tom s ostatnými ľuďmi či napríklad písať o tom do denníka. Ideálne v prítomnom čase či čase blízkej budúcnosti, rozhodne nie chcela by som, mohlo by sa stať, bolo by super, keby... To sú opäť raz tie nekonkrétne vyjadrenia, ktoré ničomu nepomôžu. Doprajte si čas a niekedy veci nechajte na náhodu. Nemusíte si od vesmíru zrovna vymodliť nablýskaný géčkový mercedes, ale ak po tom aute skutočne 100%-ne túžite, možno vám zavolá kamarát, že jeho kamarát práve predáva svoje ojazdené auto a či nemáte záujem. Ak sa ale dlho nič nedeje, nezúfajte. Všetko v živote chce čas. Vy ten svoj zatiaľ investujte do malého snívania o tom, ako sa budete cítiť, keď dosiahnete cieľ - budete šťastní, spokojní, vydýchnete si, bude sa vám lepšie spávať, ušetríte kopec času, peňazí, budete nadšení, vďační, optimistickí a budete mať vieru v ďalšie splnené sny. Vcíťte sa do toho momentu, kedy sa cieľ naplní a predstavujte si jeho každučký detail. Tento faktor je pre mňa osobne najkľúčovejší. Ktovie. Možno vás v práci povýšia a vy si auto budete môcť kúpiť z vlastného platu. ;)

Kedy som sa so zákonom príťažlivosti stretla ja? 

  Prejdime teraz ku konkrétnym prípadom, kedy som si pomocou myšlienok niečo pritiahla do života. Niekomu sa tieto kecy o energiách môžu zdať šibnuté, príliš spirituálne a hlavne nefunkčné. Alebo potom proste náhoda a nič viac. Každý nech v tom pokojne vidí, čo chce. Ja som ale skutočne presvedčená, že vo vzduchu je čosi viac. :)

1. Náhrdelník s mojím znamením zverokruhu
  Začnime niečím malým a v podstate zanedbateľným, no považujem to za prejav LoA vo svojom živote. Moje znamenie - Váhy - ma väčšinu môjho života fascinuje a som naň aj patrične hrdá, pretože na mňa takmer 100%-ne sedí jeho popis. Posledný rok som všade možne hľadala nejakú peknú retiazku s príveskom Váh, aby som mala doplnok, ktorý vyjadruje moju osobnosť, nie zas nejakú vtákovinu za 50 centov z New Yorkera. Nikde som takú retiazku nemohla nájsť, dokonca som prešla aj celý Aliexpress, kde som si skoro jednu objednala, ale nakoniec som to nechala tak, lebo nič sa nepodobalo mojej vízii. Chcela som niečo jemné, zlaté alebo rosegold, tak akurát dlhé, skôr nevýrazné, ale také, aby som sa do toho mohla zaľúbiť. Dlho-predlho som nemala šťastie, pričom som na to neustále myslela, a potom som pri jednej návšteve C&A zamierila k sekcii doplnkov, ktoré boli v zľave. Našla som tam posledné kusy naozaj pekných retiazok so znameniami zverokruhu. Na stojane boli posledné tri a hovorím si, okej, veď sa pozriem, za to nič nedám, ale aká je šanca, že tam budú zrovna Váhy? Prvý náhrdelník - Kozorožec. Druhý - taktiež Kozorožec. A tretí? Neuveríte, ale Váhy. :) Ten najkrajší, aký som si pre seba mohla kedy vybájiť. Odo dňa kúpy som si ho z krku nezložila. ;)

2. Kúpa staro-nového foťáku
  Dlhé roky sme v rodine používali jeden foťák a prostredníctvom neho som aj fotila fotky na blog. Avšak cítila som, že zrejme nastal čas, aby som si zaobstarala vlastný. Bola som otvorená všetkým možnostiam, preto keď blogerka Daniela Slávik na svojom Instagrame uverejnila inzerát, že predáva svoj starý Olympus, hneď som sa jej ozvala. Potrebovala som sa ale poradiť s našimi a pri tomto mojom zaváhaní neváhala iná dievčina, ktorá si ho chcela vziať. Keď som sa to dozvedela, cítila som sa neskutočne smutne a porazene, pretože som už mala v hlave všetky tie krásne fotky, ktoré s novým foťákom spravím a kam všade s ním pocestujem. Viem, že je to maximálne iracionálne, ale mala som pocit, akoby mi ten foťák niekto ukradol. Nechápala som, ako je to možné. Predýchavala som to asi týždeň, pričom som na to neustále myslela, že to je nesprávne, takto to byť nemalo, keď sa mi ozvala Daniela s tým, že predošlá záujemkyňa je z hry von a mám voľnú cestu. Normálne som skoro vyletela z kože! Čo je toto za náhodu?! :D Ako vidíte podľa fotky, viac som neváhala. ;)

3. Najťažšia skúška tento semester
  V jarnom semestri som si v predtermíne dala jednu z najťažších skúšok. Naozaj veľmi som sa na ňu učila, ale svojimi vedomosťami som si nebola 100% istá ani po tom, ako som test odovzdala. Niečo mi však navrávalo, že sa to aj napriek mojim pochybnostiam podarilo. Pred skúšou a aj po nej (ešte predtým, ako som sa dozvedela výsledky) ma prepadali vlny iracionálnej radosti, aká budem šťastná a spokojná sama so sebou, keď mi v indexe zasvieti zelené políčko. Pre niekoho možno šibnuté, no ja som sa v hlave fakt sústredila na ten moment, keď mi padne kameň zo srdca. Prežila som 5 strastiplných dní, keď som na ten šiesty dostala áčko. :)

4. Prax v s.Oliver
  V rámci nášho odboru máme v treťom ročníku štúdia povinnú pártýždňovú prax. Ja som sa jej bála od nástupu na vysokú školu, lebo som si nevedela predstaviť, kde si čo zoženiem. Starší spolužiaci nám navyše podsúvali echá, že prax často vykonávali na nezáživných miestach a stávalo sa, že sa náplň práce ani netýkala nášho zamerania. Bola som teda maximálne vyklepaná, keď mi napadlo, že by som sa mohla poinformovať o tom, či by som mohla vykonávať prax u nás v s.Oliver, kde už rok pracujem. Akonáhle mi to napadlo, mala som vnútri hrejivý pocit, že to určite musí vyjsť a vyjde. A aj to vyšlo, hoci som sa neskutočne bála otvoriť e-mail s odpoveďou garanta nášho odboru. :D Opäť raz verím, že to pritiahla sila myšlienky na to, koľko vecí sa jeho kladnou odpoveďou uľahčí.

5. Ako povýšili frajera
  V tomto prípade buď môže ísť o náhodu, alebo sa LoA vzťahuje aj na ľudí mimo vás. Ktovie. Každopádne sa udialo toto: priateľ išiel v práci asi dva týždne dozadu na testy na povýšenie. Dvakrát predtým mu to nevyšlo, ale tento tretí raz som cítila už vyššie spomínané teplo a šteklenie okolo žalúdka, že hej, teraz to príde. V podstate by sa dalo povedať, že som o tom bola presvedčená a nie, nie je to len ten vzťahový princíp, že zlatko, zvládneš to. Akoby som tomu uverila a tešila sa z toho, aj keď to ešte nebolo skutočné. Možno to isté cítil aj milý a tak nejako to do jeho života nakoniec aj prišlo. :)

Ak ste sa dopracovali až sem, gratulujem vám. :D Čo si myslíte o zákone príťažlivosti? Že je to všetko iba číra náhoda, alebo tam môže byť niečo viac? Máte nejaké osobné skúsenosti? Pracujete na sile svojej mysle?

S.

Komentáre

  1. Pekný článok.. Aj ja mam zaujímavé skúsenosti a je zvlastne ako sa niektoré myšlienky vedia zhmotnit dosť konkrétne a doslova. V niektorých tvojich zážitkoch sa mi to vidí aj na silnú intuíciu ☺️

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Máš pravdu, intuícia u mňa naozaj hrá dosť podstatnú rolu. :)

      Odstrániť
  2. Zajimavej clanek! Taky bych se tim mela zacir ridit :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Really nice blog here! Would you mind giving me advice on how to look better in my clothes? Would appreciate!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. O zákonu přitažlivosti jsem už něco četla i viděla pár videí a celkem tomu věřím. Je to jedno z témat, o které se zajímám a něco na tom skutečně bude :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. You. Look. AMAZING! Where did you get that dress?

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky