Jeden pokojný november

Dnešný článok bude opäť jedným z kecacích, lebo mám pocit, že som sa vám už veľmi dlho neprihovorila v takomto formáte. Úprimne, zdá sa mi, že medzi školskými povinnosťami a brigádou by som si len ťažko našla čas na rozsiahlejší článok, v ktorom by sme pokecali o tom, ako ide život. Vydávala som teraz dosť postov, ktoré boli buď o kozmetike, o jedle alebo o fotkách, v skratke - neboli zrovna deep a nemusela som pri ich tvorbe príliš nazerať do svojho vnútra. Iste mi dáte za pravdu, že to je často neopísateľne namáhavé psychicky aj časovo. Dnes sa však naskytla jedinečná príležitosť, kedy som si po teste v škole naordinovala nerobiť nič iné, ako čítať, písať, pozerať mini dokumenty od CUT a hrať sa. :) Človek niekedy takéto dni potrebuje ako soľ a ja sa stále učím pripomínať si, že svet sa nezrúti, keď každý deň nenapíšem novú stranu v bakalárke a nenaučím sa 10 nových frazémov v ruštine. Hlavné je vedieť si to zorganizovať a naplánovať tak, aby nejaký čas pre seba predsa len vyvstal. ;)

yankee sviecka spiced white cocoa
  V úvode článku síce píšem, že som busy, a aj som, ale rozhodne nie tak veľmi, ako som bola napríklad presne pred rokom o takomto čase. Vtedy som mala príšerácky nabitý rozvrh, nejaké osobné problémy k tomu a bum, depka jak svet bola na svete (#MissFolklórReference). Oproti tomu ťažkému obdobiu mám momentálne v škole pomerne veľkú slobodu a iba zopár povinných predmetov. Vyžadujú si síce starostlivú domácu prípravu, ale aktuálne ma to baví. Dokonca až tak, že som si pred týždňom podala prihlášku na magisterské štúdium, hoci som to predtým nemala v pláne. Možno to do štátnic padne a tejto myšlienky sa predsa len vzdám, ale jeden nikdy nevie. Okrem toho som tiež začala písať bakalárku, ako už som hovorila vyššie, a zatiaľ to ide dobre. Je však nutné podotknúť, že prvé dve kapitoly budú také omáčkoidné a tretia bude veľmi zaujímavá. :D Ešte to nemám na 100% utriedené, ale celkom sa zo svojej témy a predovšetkým výberu vedúcej teším. Plus som mega rada, že som sa odhodlala do toho pustiť ešte tento rok, respektíve nie mesiac pred odovzdaním. Tak mi, prosím, prosím, prosím držte palce, nech mi to s diplomkou vyjde. ;) 

  Odhliadnuc od školy mám pocit, že zažívam neuveriteľne pokojný a mierumilovný november, aký už som dlho nemala. Všetko je v mojom živote tak akosi... naporiadku a ja neviem, či sa z toho radovať, lebo obdobie pokoja je nesmierne vzácne, alebo sa báť, lebo po ňom zákonite príde niečo zlé či ťažké (teda, u mňa to tak je zakaždým). V kľude si prekladám články do školy, pálim pri tom voňavé sviečky (napríklad táto Yankee Candle Spiced White Cocoa je neskutočná! Milujem sladké vône!), hrám sa s Instagramom (kde ma neskutočne baví môj aktuálny cozy feed v teplých farbách jesene - čo naň hovoríte?) a behám po byte vo svojom obrovskom hrubom župane, lebo už prišlo to obdobie. :)

  Pomaličky sa k nám presúva zima a mňa hrozne baví sledovať, ako tu v Brne stavajú klzisko, svetielkujúce ruské kolo, prvé vianočné stánky a svietiace dekorácie. Veľké mestá majú v tomto období obrovské čaro. Avšak musím sa priznať, že som si ani nestihla všimnúť, kedy sa tá zima a najmä vianočný čas dokázali tak priblížiť. Veď ešte teraz som po Brne behala v šatách! Stavím sa, že to tak máte viacerí, lebo s kýmkoľvek sa o tom bavím, každý mi potvrdí, že s vekom ten čas proste letí rýchlejšie. Po mojich októbrových narodeninách to vnímam o to intenzívnejšie. 

  Inak, neviem, ako u vás, ale mne sa s touto dobou vždy tesno spája napchávanie sa mandarínkami. :D Tak som veru už aj začala. A vždy, keď si na jeseň ošúpem prvú, okamžite vidím náš vianočne vyzdobený dom, vôňu vianočných koláčikov, tiché koledy a mám pokoj v srdci, lebo čo ako búrlivé situácie som práve zažívala, na Vianoce som sa snažila vytesniť ich zo seba a užívať si atmosféru. To je môj cieľ aj pre tento rok, hoci sa zdá, že to vyjde aj bez môjho pričinenia. Teda, aspoň dúfam, že zvyšných 36 dní tohto roka bude prívetivých. No, a to isté želám do života momentálne aj vám. ;) 

Ako sa máte vy? Máte aj vy pokojné životné obdobie alebo sa niečo deje? Pokojne sa mi zverte, myslím si, že ľudia (aj celkom cudzí) sa navzájom niekedy dokážu podržať. :) 

P.S.: Ešte pripomínam, že oddnes na Notino funguje akcia Black Friday, ktorá potrvá až do nedele a môžete vďaka nej dostať na vybrané značky 20% ceny dole. ;)

S.

Komentáre

  1. Mne sa ani nechce veriť, že o menej ako mesiac máme zase Vianoce! Ale zase nesťažujem sa, lebo toto obdobie milujem — a čím skôr príde, tým lepšie :D
    A držím palce pri písaní bakalárky! Času máš ešte habadej, ale ver mi, z vlastnej skúsenosti viem, že je lepšie začať skôr ako to potom robiť na poslednú chvíľu a trieskať si hlavu o stenu, prečo si nezačala skôr :D

    SIMPLY BERENICAFacebook PageREAD ABOUT "MOVING, FIGHTING SADNESS AND STARTING OVER"

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne s touto víziou som sa do písania pustila už teraz. :D Respektíve už mám výčitky, prečo som nezačala ešte skôr. :D

      Odstrániť
  2. Já se na Vánoce nehorázně těším! A nemůžu se dočkat ♥
    Jinak ta svíčka je boží!

    All about Candys life

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tuhle svíčku mám hrozně moc ráda. Jinak s bakalářkou držím pěsti, určitě to zvládneš. A obdivuji tvé odhodlání začít brzy. Je pravda, že nám na to moc času nedali. Musela jsem dokončit projekt, bez kterého se nedalo začít a pak nám dali jen dva týdny na sepsání. Hrůza! Ale ta práce se pak vyplatí :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Páni, tak to znie fakt hardcore. Ale zvládla si to. ;)

      Odstrániť
  4. Tu Yankee svíčku ti závidím, už roky mám v plánu si ji pořídit, ale furt se k tomu nějak nemůžu dokopat :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mám to podobně jako ty, jakmile zažívám klidné a podivně pohodové období, tak nevím, zda se nemám bát, co následuje :D Mamka mi říká, že na to nemám vůbec myslet, protože to pak sama přivolám ale já si prostě nemůžu pomoct :D Tak alespoň tobě držím palce, ať je vše nadále v klidu.
    Páni, už jen tak málo dní do konce tohoto roku? Šílenost, opravdu... Mandarinkami se u nás s přítelem cpeme taky, mizí okamžitě a občas i morčáci si kousnou :D

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky