Zelený íl Saloos

Dnes mám pre vás prichystaný článok o zelenom íle značky Saloos, ktorý som vám už spomínala v poslednom favourites článku. Už v ňom som avizovala, že tento produkt ma zaujal natoľko, že mi to jednoducho nedalo nenapísať o íle samostatný článok. Ani nedokážem porátať, koľkokrát som okolo neho chodila v drogérkach či čítala rôzne recenzie na blogoch a uvažovala, že ho jedného dňa musím vyskúšať aj sama. Objednala som si ho napokon asi pred mesiacom z Notino, takže ho používam pomerne krátko, ale už pri prvej aplikácii si ma získal. Všetko vám dopodrobna spíšem v pokračovaní článku, ale už na úvod hovorím, že si ho na 100% kúpim znovu, lebo je to bomba, a rozhodne budem rozmýšľať aj nad jeho bielym súrodencom. A ktovie, tento vegánsky produkt možno po prečítaní mojej recenzie dokope ku kúpe aj vás. ;)

zeleny il saloos
Na začiatok sa pozrime na to, pre koho je zelený íl určený a aké má účinky:

  - vegáni si určite prídu na svoje, pretože ide o vegánsky produkt,
  - je možné využiť ho ako pleťovú masku či napríklad prísadu do kúpeľa,
  - je vhodný pre všetky typy pleti,
  - použiť ho však môžete aj na celé telo,
  - ideálny je pre všetky vekové skupiny,
  - sľubuje hydratáciu pokožky, vyhladenie pleti a pomocnú ruku v boji proti nadmernej tvorbe kožného mazu.

praskovy zeleny il saloos
  V balení sa nachádza 80g jemného práškového ílu, ktorý má typickú zemitú vôňu a bledučkozelenú farbu. Ak ho chcete použiť ako pleťovú masku, odporúča sa zmiešať ho s vodou v pomere 1:1. Osobne som v tomto bode videla spočiatku najväčšie mínus, lebo (aspoň pre mňa a zopár internetových recenzentov, čo ale vôbec nemusí byť aj váš prípad) bolo dosť ťažké trafiť to správne množstvo jedného či druhého. Poviete si, že veď 1 lyžička vody a 1 lyžička ílu predsa musí poskytnúť uspokojivý výsledok, ale z mojej perspektívy to bola alchýmia. Mám totiž radšej konzistenciu hustej pasty, preto sa mi často stávalo, že som do zmesi ešte prisypala trochu ílu. No asi to musíte dostať do ruky/ do oka a s každým ďalším použitím je to jednoduchšie. Keď ste s pomerom spokojní, všetko poriadne premiešate a aplikujete na vyčistenú tvár.

maska na tvar zo zeleneho ilu saloos
  Zmes po nanesení na tvár začína okamžite schnúť.  V závislosti od množstva pleťovej masky sa môže celkový čas schnutia líšiť, ale u mňa je to tak do 15 minút. Už popri tom cítite, ako vám íl začína sťahovať póry. Ak máte na pleti väčšie množstvo pasty, odporúčam veľmi nepoužívať mimické svaly, v opačnom prípade sa môže maska drobiť. Po zmytí ílu z tváre okamžite nastáva úžasný pocit vypnutej a sviežej pleti. Poviem vám, že som ju už extra dlho nemala tak rozprávkovo jemnú ako po použití zeleného ílu. Ľudia s citlivou pokožkou by sa možno mohli sťažovať na to, že je pre nich príliš drsný a štípe ich na pokožke (tu sa viac odporúča práve biely íl, ktorý tiež vyrába značka Saloos). Niekoľko takých recenzií som aj sama čítala, no ak s týmto nemáte výrazný problém, bude to len a len príjemný zážitok. Oproti iným maskám tu skutočne badám aj zníženú tvorbu mazu v zmysle dlhšieho časového úseku bez lesklej pleti. Viem si predstaviť, že keby som tento produkt používala skutočne pravidelne, bola by moja pleť krásne žiarivá, čistá a vypnutá, nakoľko íl má aj protizápalové účinky. Momentálne sa snažím minúť staršie pleťové masky, ktoré mám doma, ale potom sa naplno vrhnem len na ílové zmesi a možno vám sem potom postnem malý update, či som si všimla nejakú zmenu. :) Overall však zelený íl Saloos odporúčam všetkými desiatimi.

  Na záver tu pre vás mám malý tip, keď už sa bavíme o tej kozmetike. :) Notino si pre nás opäť pripravilo svetoznámu akciu Black Friday - bude prebiehať nielen počas víkendu, ale rovno počas celého týždňa od 25.11. do 1.12. Na vybrané značky parfémov a kozmetiky získate 20% zľavu, čo je ideálna príležitosť uloviť medzi iným aj nejaké vianočné darčeky. Nepremeškajte. ;)

Skúšali ste niekedy zelený alebo iný íl? Používate ho ako pleťovú masku alebo máte iný spôsob? 

S.

Komentáre

  1. Vyzerá to zaujímavo. Ja mám bahennú masku od Nuskin a je skvelá. Inú okrem tamtej som neskúšala

    PLETENINY SÚ TU!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Raz som mala jednu masku s obsahom ílu a bola skvelá, krásne čistila pleť :) Aj tento zelený íl od Saloosu sa mi zapáčil :)
    What A Fancy World

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jee, to je vtipný. Já jsem zvyklá na "jíl" a vy řikáte "íl". To jsem vůbec nevěděla. Jsem si myslela, že máš chybu v nadpisu.

    Jinak jíl mám ráda, mám pár masek od Freemana a tam jíl je. Jinak bych si právě chtěla koupit sypanej jíl, abych si sama mohla mixovat a zkoušet. A na saloos jsem koukala, protože jsou i dobře hodnocený.

    ZAJÍMAVOSTI ZA ZÁŘÍ A ŘÍJEN 2019 I OBLÍBENCI

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Já měla od Saloos bílý jíl a celkově mám tuto značku moc ráda, hlavně jejich pleťové a koupelové olejíčky :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Vždycky jsem chtěla zkusit tento produkt a asi do něj půjdu, masky mám moc ráda.

    Od této značky mám balzám na nehty a super!

    All about Candys life

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Já mám bílý a marocký jíl a jsem s nimi moc spokojená, ráda bych zkusila i ten zelený. :)

    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Zelený jíl si přeji k Vánocům, jsem na něj zvědavá a snad budu spokojená :))

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky