Čo sledovať na Netflixe

Dlho sme tu nemali článok s tipmi, čo sledovať vo voľnom čase, rozumej v čase prokrastinácie, kedy by si mala robiť milión iných vecí, ale zrovna natrafíš na skvelú šou a nedá sa od nej odtrhnúť. :D Nejako takto to bolo aj so mnou, keď mi môj milý počas Vianoc napísal, že si založil účet na Netflixe a rovno založil aj mne. Zo zvedavosti som si klikla, lebo som Netflix nikdy predtým neriešila a tých pár seriálov, čo vychádzali pod jeho záštitou, som sledovala online inde (Orange Is the New Black, The Crown...). Zostala som fakt prekvapená, pretože som napríklad netušila, že sa tam dajú nájsť aj dokumentárne filmy, reality shows apod. Síce odvtedy, čo mám na Netflix prístup, prešiel iba mesiac, mám už pozretých niekoľko zaujímavých televíznych počinov a práve v dnešnom článku by som sa o ne s vami rada podelila. Možno vám to padne vhod, ak sami máte účet na Netflixe, uvažujete nad jeho založením alebo nájdete tieto seriály aj na iných miestach internetov. ;) 

Zdroj
The Most Extraordinary Homes
The Most Extraordinary Homes je dokumentárna miniséria, ktorá vás zavedie do tých najkrajších lokalít sveta, pod strechu tých najskvostnejších architektonických pokladov, aké si dokážete predstaviť. Ja ako laik pozerám na obrazovku v nemom úžase a priznám sa, že sa mi už niekoľkokrát stalo, že som sa na ukazované domy dívala so slzami v očiach. Lebo niektoré z nich sú doslova nebeská nádhera, presne také vily, v akých sa vidím v mojich najtajnejších snoch. Nie všetky vám možno prídu úplne podľa vášho gusta, ale zaručene sú brutálne dychberúce, až nechápete, ako vôbec ktosi mohol taký dom navrhnúť. Moja obľúbená epizóda boli zaručene Coastal Houses, ale zaľúbila som sa aj do lesného domu na úvodnej fotke či do podzemného letného sídla na jednom z gréckych ostrovov. Ak máte vo svojom srdci miesto pre modernú a nevšednú architektúru, toto je miniséria pre vás. Inak myslím, že sa vám zapáči aj moderátorské duo. ;)

Zdroj
Atypical
Tento seriál som registrovala už pár týždňov dozadu, lebo som videla, že ju ustavične niekto zdieľal na Instagrame, že wow, je to pecka. Očakávania som teda mala vysoké a bála som sa, aby neklesli na nulu. Ale nestalo sa. Atypical je krásny, úprimný seriál o stredoškolákovi Samovi, ktorý miluje tučniaky a je autista, a o jeho rodine a priateľoch. O tom, ako veľmi chce byť ,,normálny", ale nijakovsky sa mu to nedarí, čo je možno v konečnom dôsledku vlastne dobre. Veľmi vtipnou a nevtieravou formou si zároveň divák uvedomuje, ako málo je svet pripravený porozumieť ľuďom so špeciálnymi potrebami. A o tom, ako veľmi a v akej miere dokáže jedna choroba poznamenať životy mnohých ľudí. Miestami vyprsknete smiechom, miestami budete cítiť horkosladký smútok a ľútosť. Za mňa jeden z najlepších seriálov dnešnej doby. 

Zdroj
Queer Eye
Oukej. Je mi jasné, že čokoľvek spojené s queer culture dnes mnohých ľudí dokáže silno triggernúť, takže ak patríte medzi nich, v tomto momente asi článok zavrite. :D Ale let's make something clear, henny. Ja queer culture MILUJEM a je môjmu srdcu nesmierne blízka. Kvôli tomu som na Netflixe začala pozerať reality show Queer Eye, z ktorej som pred pár mesiacmi videla kúsok a veľmi ma to neoslovilo, lebo mi neboli zrovna sympatickí hlavní protagonisti. Ale často sa mi potvrdzuje, že keď sa k takýmto prípadom po čase opätovne vrátim, väčšinou zmením názor k lepšiemu a to sa ukázalo správnym aj tu. Queer Eye je typická americká makeover show, kde 5 gayov príde domov k ľuďom, ktorí nemajú svoj vzhľad zrovna na prvom mieste v rebríčku priorít, a pomôžu im zmeniť sa. Koncept je taký meh, už sme to videli 100x, ale na piatich homosexuáloch pokope je z môjho pohľadu niečo strašne príťažlivé. :D Každý z nich sa zameriava na inú oblasť - vizáž, oblečenie, jedlo, bývanie, kultúra, každý má svoj vlastný humor, ale čo je najdôležitejšie - všetci sú hrozne otvorení, accepting a srdeční. Mnohokrát ma už táto reality show dohnala k slzám, lebo milujem vidieť silné emócie (a tých je v amerických shows požehnane :D), ale najmä prerod osobnosti, uvedomenie si svojej hodnoty, boj s vlastnými démonmi a nový životný drive. V dnešnej dobe, keď veľa ľudí iba posudzuje a odsudzuje, je táto šou strašne precious. Also, nedá mi nespomenúť, že Jonathan van Ness je teda turbo gay, ale asi som doňho. :D

Zdroj
AJ and the Queen
Pri queer culture ešte ostaneme. Na blogu už som určite niekoľkokrát spomínala, že som veľkým fanúšikom americkej reality show RuPaul's Drag Race. Začiatkom roku 2020 Ru prišiel s novou šou s názvom Aj and the Queen, ktorá nás zoznámi s Robertom, drag queen, ktorého jeho životná láska obtiahne o obrovské peniaze, a s AJ, ktorá uteká pred sociálnymi pracovníkmi, nakoľko má jej mama problém s drogami. Spoločne sa vydávajú na turné po amerických drag kluboch, ktoré sa má skončiť v Dallase. Práve tam údajne žije AJin starý otec, ku ktorému sa chce AJ nasťahovať. Tento seriál je jedným z tých ľahších, ale aj napriek tomu často nesie silné myšlienky nielen čo sa týka queer komunity, ale aj závislostí či samotnej lásky. 

Zdroj
Glow Up
Na Glow Up som narazila úplnou náhodou a vôbec som dopredu nevedela, o čo v tejto súťaži ide, ale hrozne som sa namotala a myslím, že som si prvú sériu pozrela maximálne za dva dni. :D Spoznáme tam 10 nadaných začínajúcich make-up artistov, ktorí v každom kole dostanú za úlohu inú tému - líčenie na fashion weeku, líčenie celebrít pred večerom na červenom koberci, prosthetics líčenie, black & white... Mňa ako make-up laika toto nesmierne fascinuje a neopísateľne odrovnáva vidieť, akí sú MUAs talentovaní, čo všetko sa dá vymyslieť s troškou nápaditosti a dobrých štetcov. Ak vás súťaže tohto typu alebo len líčenie vo všeobecnosti baví, táto reality show je ako stvorená pre vás. ;)

Máte Netflix? Čo tam pozeráte vy?

S.

Komentáre

  1. Netflix mám moc ráda, zamilovala jsem si The end of the f*** world, pak My country the new age což je K-drama a na zaklínače se díváme. Teď hledáme dobrý seriál, takže děkuji za tip. ♥

    All about Candys life

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja som nedávno začala pozerať Brooklyn 99, ktorý sleduje moja sestra a zbožňuje ho; a namotala i mňa :D Je o policajnom dištrikte, ale nesústredí sa na prípady, ale skôr na ľudí — je to jednoduchý, no vtipný seriál, ktorý je presne to, čo potrebujem po dlhom dní v práci :D Ale Glow Up je na mojom to-watch liste!

    SIMPLY BERENICAFacebook PageREAD ABOUT "SUSTAINABLE CLOTHING MATERIALS"

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Děkuji za svkělé tipy, ani na jeden z těchto seriálů jsem ještě nekoukala, akorát Atypický mám ve svém seznamu :) já momentálně koukám na Ty a Na tenkém ledě :)

    One Loving Girl

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Skvělé tipy, ani jeden seriál neznám a až se budu nudit, určitě na něco mrknu :))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Netflix nemám, lebo cez rok mi to prišlo zbytočné, pretože som nemala veľa času vôbec niečo pozerať. A ak by som si ho platila, tak by som mala výčitky, keby som ho nepoužívala :D a obávala by som sa potom o moje študijné výsledky haha. Inak sa musím priznať, že mňa americké reality shows vôbec neberú, väčšinou ani sitkomy, ak nerátam nejaké staré ako Dva a pol chlapa, HIMYM, Krok za krokom, Alf a tak :D Zaujali ma však tie Homes, ale asi len na toľko, že by som si pozrela fotky a netrávila čas jeho pozeraním. Ale možno sa mýlim.

    Inak momentálne som sa po roku rozhodla pokračovať v pozeraní Vikingov, medzitým si sem-tam pozriem The Crown a rozmýšľam, že začnem pozerať První republiku. Inak moje guilty pleasures sú Susedia a Oteckovia, takže na tom som fičala celé skúškové haha.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. My Netflix také máme, baví nás i filmy z Netflix dílny. Jo a děkuju za ten tip na seriál o domech a vilách, takový žánr miluju. Dokonce jsem ve svém nejnovějším článku na konci zmiňovala jednoho youtubera, který ukazuje něco podobného :).

    TheWayByA

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky