Random 49

Prvý mesiac nového roku je už skoro za nami máme tu malé januárové zhrnutie posledných niekoľko dní. Svojím spôsobom sa dá povedať, že mám od 7.1., kedy som mala poslednú skúšku, voľno, lenže toto voľno je poznačené celkom vážnou povinnosťou, a síce písaním bakalárky. Budem k vám úprimná - nejdem sa vôbec pretrhnúť, hoci mám často pocit, že by som mala pridať. Najmä teraz, keď prakticky nemám žiadne iné veci, čo by si žiadali moju plnú sústredenosť. Presne takto som si to aj naplánovala - nasekala som si skúšky ešte pred Vianocami, aby som pri písaní bakalárky bola v plnom nasadení a neprerušovala to učením. Avšak mám pocit, že to mierne skĺzlo do prázdninového módu. :D Vždy, keď som doma, sa snažím aspoň niečo do bakalárky napísať, ale priala by som si, aby mi to šlo rýchlejšie/ efektívnejšie. Každopádne dúfam, že do začiatku semestra v polovici februára sa mi podarí začať poslednú kapitolu, tak mi držte palce. :)

Rána takmer vždy začínam veľmi pomaly, pokojne a chutne. Ideálne k tomu pridám ešte knižku - konkrétne tu som začala Madame de Pompadour, ktorú som našla u starkej v knižnici. :)

Veľa slnečných rán sme teraz veru nemali, ak keď, tak som si to fakt užila. A môj fikus očividne tiež. :D

 Nakoniec tá zima nebude tak teplá, čo poviete? Soplík v nose mi síce nemrzne, ale to neznamená, že zvyšok tela tiež nie. Dokonca tu bolo aj pár pokusov o sneh, no nestačím sa diviť.

Zrovna tu mám na sebe rúž, ktorý som aj zabudla, že mám kdesi v skrini zastrčený. Asi by som si inak fakt mala začať kontrolovať trvanlivosť kozmetiky...

 Musím sa takto verejne pochváliť, lebo mám pocit, že mi v januári čítanie kníh šlo nadmieru dobre. Bodaj by nie, keď teraz nechodím do školy a nemusím sa učiť. :D Podarilo sa mi prečítať 6 kníh a hrozne sa z tohto mini nadbehnutia si s čitateľskou výzvou teším, lebo tipujem, že na jar sa to s blížiacimi sa štátnicami trošku spomalí. 

Toto mestooo.

Konečne mi opäť narástli pevné a dlhé nechty. Koncom minulého roka som mala totiž dosť problém s ich lámavosťou a hrozne ma to štvalo. Aktuálne to vyzerá tak, že je kríza zažehnaná, tak držte palce, nech to nie je len zdanie.

Hoci sa zastrájam, že nové knihy už si kupovať nebudem, stále to robím. Ale krotím sa, prisahám! Konkrétne Hanu mám vo wishliste už pekelne dlho a zdolanie všetkých skúšok v rekordnom čase sa mi videlo ako super odôvodnenie podporiť moju knižnú úchylku. :)

S.

Komentáre

  1. S bakalářkou držím palce, já teď dopisuji diplomku a nejtěžší vždy je se k tomu dokopat, samotné psaní už pak není takový problém, takže vím, o čem mluvíš :D :))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já to mám se psaním absolventky stejně, ale jako celkem mi to jde. Když začnu, tak mám problém se od toho zase odtrhnout :D. Knihy teď také čtu více, když nemám zkoušky - třikrát hurá :)!

    TheWayByA

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Och, ja som začala písať bakalárku oveľa neskôr ako ty (presne pred rokom som vo Worde mala iba titulnú stranu), a mala som ju hotovú dávno pred deadlinom, všetko som krásne stihla a obhájila ju na áčko, takže er, nemáš sa čoho báť :D

    SIMPLY BERENICAFacebook PageREAD ABOUT "SOLID DEODORANT BY PONIO"

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jak se ti psaní bakalářky povede, jinak krásné fotky! Rtěnka ti moc sluší, Hana je skvělá kniha a moc se mi líbí ta obálka ♥

    All about Candys life

    OdpovedaťOdstrániť
  5. S bakalárkou ti držím palce! Mňa to čaká o rok, no už teraz si musím vymýšľať tému. A mám takú vidinu, že v lete väčšiu časť napíšem, ale to je možno nereálne želanie haha. :D
    Inak nakupovanie kníh - same here! Minulý týždeň som bola v panta rhei pozrieť knihy, ale nahovárala som si, že si ich nekúpim, veď mám doma toľko neprečítaných. Ale hádaj, ako to dopadlo.
    Teším sa na recenzie o knihách, ktoré si prečítala :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky