Celebrity, ktoré sledujem na Instagrame

Nad týmto článkom som premýšľala už dosť dlhú dobu, či ho napísať a či nie. Napokon som sa rozhodla, že vám ho sem hodím, koniec koncov je to tu celé o inšpirácii a možno poslúži práve vám v nájdení nových zmysluplných profilov na Instagrame. :) Ako už napovedá názov tohto článku, rozpoviem vám niečo málo o celebritách (ale nakoľko to slovo neznášam, tak ich radšej nazývajme ,,známe osobnosti") na Instagrame, ktoré sledujem. Nie je ich veľa a myslím, že to ani neplánujem nejako meniť. Väčšina známych osobností zdieľa na sociálnych sieťach obsah, ktorý mi absolútne nič do života nedáva a skrátka ma nebaví sledovať ich (poväčšine) holé zadky, fotky z červeného koberca a Insta Stories z party. Vždy, keď dám niekomu na Instáči follow, má to pre mňa trochu hlbší význam a rozhodne intelektuálnejší ráz. 

Zuzana Čaputová, prezidentka SR
Ako prvú musím v tomto článku spomenúť našu pani prezidentku, lebo komu inému by predsa malo patriť také čestné miesto. :) Pani Čaputovú sledujem preto, lebo mi príde nesmierne zaujímavé jej zhrnutie pracovných a diplomatických ciest, pričom sa zakaždým dozviem čosi, čo som predtým zaručene nevedela. Zároveň vždy pripomína významné výročia, upozorňuje na politické a spoločenské problémy. Čo je podľa mňa najkrajšie a najpodstatnejšie, stretáva sa s reálnymi ,,bežnými" ľuďmi a rozpráva sa s nimi o ich životoch. Prezidentka na mňa stále pôsobí ako neopísateľne charizmatický a príjemný človek, ktorý vlastne doteraz neviem, ako sa objavil na slovenskej politickej scéne medzi všetkými tými gaunermi. :D

Mária Patakyová, verejná ochrankyňa práv
Našu pani ombudsmanku som začala sledovať najprv na Facebooku, kde ma veľmi oslovilo, že sa vyjadrovala k spoločenským a politickým kauzám. Svojimi príspevkami poukazuje napríklad na nedávny deň pamiatky obetiam holokaustu, na neústavnosť návrhu zákona o 50-dňovom moratóriu atď. Zároveň sa tiež zaujíma o problémy obyčajných ľudí a s veľkou dôslednosťou sa venuje ich sťažnostiam a žiadostiam o pomoc. 

Veronika Cifrová Ostrihoňová, redaktorka TV Markíza
Veroniku som si bližšie začala všímať, keď som natrafila na jej Youtube kanál Very Veri. Bavia ma jej knižné odporúčania, jej záujem o umenie aj spoločenské dianie. Ako redaktorka veľmi nemôže vyjadrovať svoj názor a prezentovať ho online, ale mám taký pocit, že to mierne (a veľmi šikovne) aj tak robí. Vo väčšine jej názorov som s ňou na jednej vlne a páči sa mi, ako využíva svoju pozíciu osobnosti so 175-tisícovým publikom na Instagrame a napríklad poukazuje na dôležitosť toho, aby sme šli voliť. 

Zuzana Kovačič Hanzelová, novinárka denníka SME
Zuzana tvorí podobný obsah ako vyššie spomínaná Veronika, aj keď je možno trochu viac ladený publicistickým smerom. Pri nej odporúčam najmä jej Top 3 udalosti dňa, ktoré zdieľa vo svojich Stories - často sú to nové politické kauzy a prešľapy, vyšetrovanie okolo Kočnera apod. Najnovšie tiež začala ľudí v Stories vyzývať, aby jej posielali otázky na rôzne témy, ktoré im nie sú veľmi jasné, a potom na odpovedá - nedávno to boli napríklad voľby a fungovanie slovenského parlamentu. 

Mária Švarbová, fotografka
Máriu Švarbovú možno mnohí z vás nebudú poznať, ale niekto ju možno zaregistroval pri predstavení nového dizajnu platobných kariet Tatra Banky (na jednej z nich sa nachádza jedna zo slávnych Máriiných plavárenských fotiek). Má svoj autentický štýl, jej fotky majú retro nádych socializmu. Zároveň je však veľmi inovatívna a jej talent si všimli aj svetové galérie. Napríklad nedávno spolupracovala s newyorským Museum of IceCream. 

Fero Joke, komik
Fera asi budete poznať viacerí, pretože jeho satirické videá sa doslova cez noc stali hitom internetov a dnes je každé jedno hneď po publikovaní virálne. To, čo je na nich pre také masy ľudí príťažlivé, je, že sú neskutočne relatable. Zachytáva presne to, čo sa v bežnom živote deje okolo nás alebo nám a robí si z toho srandu. Často sa vo videách vyjadruje aj k politike na Slovensku, ale robí to komickým a mierne nadľahčujúcim spôsobom, čo je podľa mňa geniálny spôsob, ako upozorniť na to, čo v spoločnosti nefunguje a osloviť zároveň široké spektrum ľudí. 

Ako posledného pána na holenie tu máme prvú a aj poslednú filmovú hviezdu. Mila som začala sledovať iba pred časom, ale dostalo ma, aký krásny estetický instagramový profil má. Nepotrebuje tam otŕčať svoju tvár, svoje telo a promovať svoje filmové projekty, lebo dokáže zaujať aj inak. A podľa jeho príspevkov má úplne, že mega oko a talent na zachytenie atmosféry. :)

Aké celebrity sledujete na Insta vy? Odporučili by ste mi nejakú známu osobnosť, ktorá má prínosný a bezzadkový content? :)

S.

Komentáre

  1. Z těch, které sleduješ ty, znám jen Zuzanu Čaputovou, kterou taky ráda sleduji. Já jsem o lidech, které ráda sleduji, taky psala, článek najdeš zde. :)

    Little Dreamer

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Fero Joke je výbornej :D sice mám občas problém mu rozumět, jak mluví slovensky a rychle, ale jeho videa jsou vážně super. Z vypsaných se ještě občas podívám na profil paní prezidentky, ale pravidelně ji nesleduju :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ani jeden profil z výše zmíněných nesleduji, ale věřím, že u nich lze najít spoustu inspirace! :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky