Kam na kávu v Brne #3

Verím, že každý milovník kávičkovania teraz spozornie, pretože som tu s novým, v poradí už tretím článkom o brnianskych kaviarňach, ktoré sa oplatí navštíviť. Z nejakého dôvodu mi jeseň príde ako ideálny čas zaliezť si niekam na horúci nápoj a niečo sladké, ticho sa zhovárať so sprievodom alebo si osamote čítať knižku. Viem, že toto nie je úplne najvhodnejší čas na podobné výjazdy, ale s ohľaduplným správaním by návšteva kaviarní snáď mohla fungovať približne tak, ako pred pandémiou, tak na to nezabúdajme. :)

  Cafe Momenta, Zelný trh 314 
Momenta je v rámci Brna rozhodne jednou z najznámejších a najnavštevovanejších kaviarní. Nachádza sa v samom srdci mesta a v letných mesiacoch je možné posedieť si na terase. Na mojom zozname bola extrémne dlho a konečne sme ju s priateľom navštívili až po mojich septembrových štátniciach v rámci môjho potrebujem-sa-konečne-zrelaxovať stavu. Posedenie bolo fajn, koláč aj káva výborné, obsluha milá. Zážitok to bol veľmi pekný, akurát teda pár dní na to daná kaviareň na ich facebookovej stránke zdieľala jeden anti-korona  a anti-opatrenia status, čo mi prišlo extrémne neprofesionálne a nezodpovedné. Nie som si istá, či sem ešte zablúdim, nakoľko sa zdá, že majitelia majú odlišnú filozofiu ako ja. Druhá vec však je, že na základe jednej osoby, čo sa rozhodla prezdieľať tento nevhodný status, ťažko môže robiť meno celému zvyšnému tímu. Je to zvláštne, ale nechám to na uvážení každého. Osobne asi radšej nabudúce skúsim inú brniansku kaviareň.
Cenová hladina: ++

Cukrové nebe, Úvoz 120 (zastávka Čápkova)
Veľmi príjemná kaviareň, ktorá zároveň pečie vlastné zákusky a torty. Ja som u nich raz mala čokoládový cheesecake s pomarančovou kôrou, ktorý vidíte na fotke, a musím povedať, že to bol jeden z najlahodnejších dezertov, aké som kedy ochutnala. :) Hoci sa Cukrové nebe nachádza pri rušnej hlavnej ceste, dnu skoro žiaden hluk nepočuť. Interiér je príjemný, atmosféra a obsluha tiež. Google mi však dnes vyhodil informáciu, že toto miesto je zavreté, čo ma dosť nemilo prekvapilo - dúfam, že to nie je pravda, budem to musieť ísť niekedy omrknúť na vlastné oči. Po prípade, ak niekto z vás vie o tejto skutočnosti niečo viac, veľmi rada si to nechám vysvetliť v komentároch. :)
Cenová hladina: ++

Fabrik Urban House, Rooseveltova 9 (blízko zastávky Moravské náměstí)
Maličké hipsta miestečko zariadené v industriálnom štýle, kde si okrem príjemnej kávy môžete objednať aj výborné jedlo. Ponúkajú pekné raňajkové menu a dáte si tam napríklad aj burger (určite odporúčam mrknúť sa na fotky na sociálnych sieťach, všetko to vyzerá neskutočne dobre!). Vizuálne je to určite jedno z miest, kde si viem predstaviť influencerov ťukajúcich do svojich MacBookov a cvakajúcich fotečky na Instagram. :D No je to pôsobivé, musím uznať. Plus poloha skoro v centre - to chceš. 
Cenová hladina: ++

Navštívili ste niekedy nejakú brniansku kaviareň? :)

S.

Komentáre

  1. O Cukrovom Nebe som viac krát počula, respektíve často sa opakuje ešte SKØG u mojich brnenských priateľov :)
    ⋒ Budúcnosť blogu a ateliéru ⋒
    - BarsAtelier na Instagrame ⋒ - Etsy Shop ⋒

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja môžem zase pridať na zoznam Mandlárna Brno, na Dominikánskej. Ich koláčiky sú priam závislosť. A ktorú navštevujem najviac? Asi Coffee Trail na Štefánikovej.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Brno je mi ako mesto sympatické, bola som tam asi 2krat v živote aj to pracovne, ale určite sa ešte vyberiem. Kaviaren som žiadnu neokusila, no vdaka za tipy. Ak tam raz pojdem, tak budem vediet, kde na kavu.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krásné kavárničky. V Brně jsem ještě v žádné nebyla, ale velmi ráda je u nás navštěvuji.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tak Cukrové nebe už zní samo o sobě jako dokonalá kavárnička a ten dortík - mňam! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Krásné kavárničky, až jednou budeme zase v Brně určitě se chci do jedné z nich podívat. Jednou jsme byli v Provázku, snad se tak volá a byla opravdu krásná. Brzo je krásné a pohodové město. :)
    All about Candys life

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky