5 úžasných Sloveniek z Instagramu

V nedávnom článku o mojom obsahovom posune v rámci blogu a trošku aj Instagramu som mierne naznačila, že by som rada spracovala blogpost o ľuďoch, ktorých rada sledujem na sociálnych sieťach, lebo zdieľajú real-life témy. Neboja sa nahlas povedať svoj názor, hoci majú potom veľa skúseností s nesúhlasnými komentármi a spätnými väzbami. Popri tom, že majú silný hlas a stoja nohami pevne na zemi, sú to ešte aj veľké kočky oplývajúce kreativitou. To je moja obľúbená kombinácia kvalít a na základe nich okamžite klikám na Sledovať. V dnešnom článku vám predstavím 5 úžasných Sloveniek z Instagramu, ku ktorým v týchto dňoch vzhliadam najčastejšie a ktoré ma bavia úplne najviac. 
@ifonka_
Ivka je nesmierne zaujímavá osoba, o čom sa presvedčí každý, kto zavíta na jej IG profil či na blog. Ide si svoje nielen čo sa týka vzľadu (milujem jej vintage inspired outfity, líčenie či nelíčenie i úpravu fotiek), ale aj tém, ktorým sa venuje. Je to úplne moja krvná skupina, pretože často vyjadruje svoju podporu LGBTQ komunite, poukazuje na dôležitosť boja proti rasizmu (za čo si nedávno vyslúžila aj kopec negatívnych ohlasov) apod. Je to extrémne milá, rozhľadená a silná osobnosť, ktorá neváha podeliť sa aj o tip na dobrý film či knihu. 

Natáliu mnohí z vás už určite poznajú. Ide o dúhovú pizza kráľovnú žijúcu v Londýne, ktorá sa nebojí experimentovať s farbami, materiálmi a rada vymýšľa nové originálne pózy pri fotení. Extrémne sa mi páči jej otvorená myseľ a odhodlanie robiť si veci po svojom. Uvediem príklad. Hoci ma absolútne nezaujíma content okolo detí, zapáčilo sa mi, že keď Nat ohlásila svoje tehotenstvo, vykašľala sa na zhrozené správy matiek, čo zjedli všetku múdrosť sveta, a aj naďalej sa kŕmi pizzou. Okrem jej jedinečného zmyslu pre módu musím vyzdvihnúť aj zmysel pre interiérový dizajn, ktorý sa mi páči asi ešte viac. Jej dom vyzerá presne ako všetky tie parádne bývaníčka z Pinterestu, nad ktorými sme vždy slintali. :D Našťastie pre nás má Nat aj profil venovaný jej hniezdočku, ktorý vám tiež odporúčam sledovať. 

Mirku sledujem už roky, hoci ju pôvodne poznám skôr vďaka jej blogu. Mnohých určite osloví svojimi farebnými veselými outfitmi, avšak ja ju sledujem hlavne pre to, čo robí. Je novinárkou a veľmi často sa vyjadruje napríklad k politike (veľmi si vážim jej prácu pred tohtoročnými parlamentnými voľbami) či kauzám, ktoré otriasajú Slovenskom. Z môjho pohľadu robí veľmi záslužnú robotu a je skvelé, že vždy má čo povedať. Pravidelne tiež zdieľa tipy na zaujímavé články, videá či podcasty, tak ak chcete začať sledovať o čosi hodnotnejší content ako len pekné obrázky, určite si kliknite k Mirke. 
Dominika je tiež jednou z dievčat, ktoré registrujem už roky, dokonca sme pred časom bývali aj kolegyne v rámci jedného internetového portálu. Milujem jej lifestyle content, ktorý je vždy rôznorodý, ale neskutočne calming a príjemný na pohľad. Vždy si rada prečítam jej knižné tipy a v poslednom čase tiež sledujem jej kecacie videá na Youtube. Venuje sa témam ako zdravé návyky, minimalizmus, kozmetika a zakaždým sa popod fúzy smejem, ako veľmi podobné názory máme. Domi má inak veľmi príjemnú auru a niečo mi hovorí, že by sme boli fakt dobré kamky. :)

Radka je mladá pani učiteľka, ktorá sa otvorene venuje feminizmu, sexualite a s pánom manželom má svadobné fotky z vane. Teraz, keď už máte obraz, určite vás neprekvapí, že táto žena na mňa pôsobí ako dokonalý femme fatale vzor. Skláňam sa pred ňou, že si v týchto pohnutých časoch vybrala povolanie učiteľky, že si rovnako ako dámy spomenuté vyššie robí veci po svojom, má jedinečný zmysel pre humor a ešte k tomu všetkému je proste strašne nádherná. 

Aké real-life blogerky/ influencerky (-ov) sledujete vy? Kto a čím vás inšpiruje?

S.

Komentáre

  1. Tak úprimne poznám z nich 2, ale nesledujem ani jednu. Nedávno som prestala na instagrame sledovať veeeľmi veľa ľudí, pretože som tam zbytočne trávila veľa času a uvedomila som si, že ich sledujem a ani ma obsah ich príspevkov veľmi nezaujíma. Najviac ma momentálne baví dominika.po , Karolína Koščová Stach a Nikol Štíbrová :D Inak chcem veľmi pochváliť tvoj knihomolský profil!!

    Inak máš zlý preklik na @radkamiksik . Otvára mi youtube channel Candy Grant.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jednoznačne súhlasím s tým, že IG žerie kopec času. :/ Z tvojich tipov poznám len Domču a za pochvalu aj upozornenie ďakujem, idem to opraviť. :)

      Odstrániť
  2. Ivka je i pre mňa obrovskou inšpiráciou — nielen že sa vyjadruje k dôležitým témam a nebojí sa vyjadriť svoj názor, ale je neskutočne milá a dobrosrdečná 🧡

    SIMPLY BERENICAFacebook PageREAD ABOUT "MY HONEST THOUGHTS ON ZERO WASTE"

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Skvělé tipy na inspirativní lidi, určitě na jejich profily mrknu! :))

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky