Random 53

Minulý rok o tomto čase som už po vonku pobehovala v šatách, spávala s oknom dokorán a pomaličky sme otvárali bazénovú sezónu, kdežto tento rok počasie tak rozprávkovo nevyzerá. (Je však pravda, že tento rok nevyzerá rozprávkovo vôbec nič.) Každopádne som trošku rozčarovaná z tých prudkých búrok, každodenných dažďov a čiernych mračien, čo sa valia po oblohe. Posledné týždne to zo mňa vysáva energiu, pretože s týmto počasím na mňa prichádza aj bolesť hlavy. Čo je celkom nepríjemné, keď sa učíte na prijímačky a dokončujete bakalárku, am I right? Ale bojujeme. O tom asi skrátka život je - prekonávať prekážky, hoc aj malicherného charakteru. Kým sa však zamotám do hlbokých úvah, poďme rovno k najnovšiemu photodiary. ✌

Po 3 celých mesiacoch sa mi podarilo konečne vrátiť do Brna, kde som si hneď zašla do milovanej botanickej záhrady, a dobre som spravila. Kvitli tam zrovna skoré letné kvety a kríky a presne to zbožňujem úplne najviac. 

Ak sledujete môj Instagram, určite ste si všimli, že som sa v júni pustila do čítania série Anny zo Zeleného domu, nakoľko sme si s maminou splnili sen a kúpili celú kolekciu (na Martinuse mali zrovna na všetky tie tituly zľavy!).

V rámci spolupráce s Alkohol.cz som si vybrala tieto dve polosuché vína - rosé frankovku Trávníček a Kořínek a biele víno Kraus Hibernal. S objednávkou som extrémne spokojná - balíček prišiel do dvoch dní a bol perfektne zabalený (bublinková fólia + asi tona papierových stružliniek, takže som v nich musela fľašky chvíľu hľadať :D). Obe vína sú s kovovým uzáverom, takže nepotrebujete vývrtku (s ktorou to proste neviem - skúšala som to raz a skončilo to ostriekaním bielych stien červeným vínom... v Paríži... v cudzom Airbnb... Odvtedy si kupujem už iba šróbovacie vína.). Čo sa týka chute konkrétnych vín, nie som žiadny odborník, preto len poviem, že sú obe naozaj chutné a prídu mi skôr také babské. 

Toto mesto, to je láska.

V rámci Instagramu som si struhla aj jednu kozmetickú spoluprácu s Astrid. Priznám sa, že túto značku som ešte nikdy predtým neskúšala a práve preto som bola naozaj rada, keď ma oslovili. Hromada ľudí si ich cenovo dostupné produkty chváli a teraz už konečne viem prečo. Sú naozaj lacné, ale veľmi príjemné na pokožke. Krásne voňajú, čistia pleť a nový rad Aqua Biotic dokonca hydratuje pokožku namáhanú častým nosením rúšok. Moje poznatky boli asi také, že pre citlivú a suchú pleť je táto kozmetika fakt dobrou voľbou, keďže je jemná a šetrná. Osobne sa mi najviac zapáčila micelárna voda, pleťová voda, odličovacie mlieko a čistiaci gél Detox. :)

Som človek, ktorý zaryto odmieta skúšať akékoľvek trendy, ak sú práve na vrchole. Keď ma daný trend aspoň trochu osloví, v tichosti si počkám a vyskúšam ho až po tom, ako masový ošiaľ opadne. Neviem, prečo to tak je, ale vždy som to robila a nakoľko viem byť dosť tvrdohlavá, tak to ani neplánujem meniť. Nejako takto to bolo u mňa aj so slávnou #dalgonacoffee. ☕ Správny čas vyskúšať ju u mňa nastal až po tom, čo na mňa prestala vyskakovať z každej Insta story. Hlásim, že je to naozaj chutné, hoci asi ostanem pri klasickej horúcej káve.

Po 3 mesiacoch znova v mojej alma mater pri milovaných nahých antických sochách na našej Filde. :)

Po prijímačkách, na ktorých výsledky stále netrpezlivo čakáme, sme sa s K. vybrali na zaslúženú kávu do obľúbenej Marinády, ktorú máme pár metrov od fakulty (veľmi strategická poloha). Ani som nevedela, ako veľmi mi tento normálny život po karanténe chýbal. 

S.

Komentáre

  1. Taky jsem si říkala, že minulý rok byl mnohem teplejší, co se týká počasí. Mě to teda nevadí, protože nemám horka ráda. Ty knihy musí být super i kosmetika a taky mi chyběl ten "normální" život. Takže si ho teď maximálně užívám. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To my tady v Anglii máme počasí zase naopak nádherné a je opravdu hodně teplo, málokdy zaprší. Akorát je tu pro změnu samozřejmě ještě vše zavřené, věřím, že ošklivo přijde hned, jak se vše zas vrátí k normálu :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Och, mám v Londýne kamošku, ktorá mi už o tom počasí referovala. :D Musí to byť krása!

      Odstrániť
  3. mám to stejně - nesnáším vlny zájmu týkající se nějaké novinky, nějaký hit, málokdy mě to strhne, většinou mě spíš odradí ta masovost a já se obracím a nejdu s davem ... a někdy se zase otočím, abych to prozkoumala, až když šílenství opadne. co si pamatuju, měla jsem to tak třeba se starbucksem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krásny random ♥ Takéto čriepky života z rozličných odvetví mám najradšej ❤

    Blog de la Licorne * Instagram * We♥It

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Počasí je letos šílené, prakticky skoro celý červen jenom prší. Doufejme, že červenec bude jiný, už bych konečně chtěla to pravé léto. :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. i really appreciate this. What blogger template you are using pls?

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tohle počasí je na nic. Už bych chtěla ty krásné letní dny, kdy každý den vyjdu v sukni nebo šatech a nemusím se bát, že mi bude zima :) Jinak vína Kraus a konkrétně Hibernal, miluji! Už jsem ho párkrát měla a vždy spokojenost :))
    Inspiration by Linda

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Nádherné fotky. Keby moje deti boli väčšie tak by som určite chcela cestovať

    TEHOTENSKÉ ÚTRAPY ALEBO ČO NEZNÁŠAM NA TEHOTENSTVE

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Hi! I would like to pitch a project you might be interested. How can I contact you?

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky