Moja aktuálna skin care routine

Opäť sa vám hlásim s kozmetickým článkom, ktorý som chcela spísať už nejakú dobu. Som ale celkom rada, že som chvíľu počkala, pretože som sa rozhodla do článku zahrnúť viac kozmetiky, ako som pôvodne mala v pláne. 

Čo sa týka pleťovej starostlivosti, počas tínedžerských rokov som ju skoro vôbec neriešila. Sem tam pleťová voda, sem tam čistiaci gél. Najčastejšie som používala séra proti akné, ale priznávam, že som sa v tejto oblasti vôbec neorientovala. Úprimne? Ani ma to nebavilo. Bola to pre mňa skôr otrava. Situácia sa však začala meniť asi tri roky dozadu, kedy som si skutočne začala dávať pozor, čo a kedy na svoju pleť použijem. Kozmetiku si teraz kupujem zakaždým inú, rada to striedam, avšak stále som verná obľúbeným produktom, ktoré ma nikdy nesklamali. V tomto článku v súlade s mojou aktuálnou skin care routine uvidíte takmer samé novinky, ale nič to nemení na fakte, že som s nimi veľmi spokojná. Tak sa nechajte inšpirovať. :)

čistiaca pleťová kozmetika
Pleť si čistím každé ráno a niekedy aj večer, ale v tom sa veru musím ešte polepšiť. Najčastejšie používam čistiace gély, ale cca každý tretí deň siaham po pleťovom peelingu. Potom ešte pleť ošetrím pleťovou vodou alebo tonikom. Z čistiacich gélov momentálne používam antibakteriálny Dermedic pre mastnú problematickú pleť. Vďaka nemu je moja pleť krásne zmatnená a dodáva mi príjemný pocit čistoty. Dermedic striedam s Astrid Detox, ktorý obsahuje čierne uhlie a nááádherne vonia. Pre zmiešanú až mastnú pleť tieto dva odporúčam všetkými desiatimi. Z peelingov teraz používam Niveu s ryžovými čiastočkami (majú 3 rôzne intenzity - o všetkých rice scruboch bude v blízkej budúcnosti článok). Čo sa týka pleťového tonika, aktuálne používam Saffee Acne Skin, o ktorom som vám písala v predošlom článku. 

pleťová kozmetika
HYDRATÁCIA PLETI
Prechádzame k druhému kroku pleťovej rutiny. Ak sa na to zrovna cítim, po čistení použijem pleťovú masku. Veľmi často používam masky z Avonu, Ryor alebo Himalaya, momentálne však mám najradšej biely íl Saloos, o ktorom som tu tiež nedávno písala. Po ňom nasleduje moja najväčšia kozmetická láska tohto leta - hydratačná hmla Ziaja, ktorá krásne pleť prebudí a navodí úžasne svieži pocit. Potom prichádza na rad ďalší miláčik, ktorého si však šetrím a nepoužívam ho úplne každý deň (nejde totiž o lacný špás :D). Pleťové sérum Vichy 89 Mineral pleť krásne hydratuje, extrémne rýchlo sa vstrebáva a nezanecháva na tvári nepríjemný pocit. Skôr je ľahučký a nenápadný, no opäť sa s ním cítite sviežo. 

pleťová kozmetika
PLEŤOVÁ STAROSTLIVOSŤ
Po čistení, maske a hydratácii pleti hydratačnou kozmetikou svoju pleťovú rutinu završujem krémami a lokálnou starostlivosťou. Najčastejšie teraz používam Saffee denný a nočný krém pre problematickú pleť. Z tohto dua sa mi o čosi viac pozdáva denný gél, ktorý je na pleti priam lahodný. Nočný krém je trošku mastnejší a tento pocit na pleti obyčajne nevyhľadávam, no vidím, že má na moju pokožku veľmi fajn vplyv. Krém na mastnú pleť od Green Pharmacy používam už aspoň dva roky. Odkedy som ho objavila, nenašla som žiadny iný krém, ktorý by mi vyhovoval viac. Pleť hydratuje, ale zároveň zmatňuje a v značnej miere redukuje lesknutie. Mojím posledným pomocníkom v boji o peknú pleť je lokálna starostlivosť Saffee proti akné. Bližšie som o ňom tiež písala v Saffee recenzii, no v skratke - na vyrážkach neštípe, nebolí, veľmi rýchlo sa vstrebe do pokožky a účinkuje zvnútra, takže len nesedí na pokožke. Akné eliminuje spoľahlivo, ale odporúčam používať ho pravidelne. 

Ako vyzerá vaša skin care routine? Máte nejaký zaujímavý tip na kozmetiku pre mastnú a problematickú pleť? 

Pri tejto kozmetickej príležitosti by som vám rada oznámila, že oddnes (13.7.2020) až do 19.7.2020 na Notine beží SUMMER BLACK FRIDAY. Vďaka tejto akcii máte 20% zľavu na vybrané značky - medzi nimi napríklad Vichy, Bioderma, Saffee, Ziaja, Nivea, Dermacol, NYX, Maybelline, Wella, Foreo, Gucci, Lancôme, Marc Jacobs, Victoria's Secret a ďalšie. :)

Článok vznikol v spolupráci s Notino.sk.

S.

Komentáre

  1. Používám zelený jíl (jako ty máš bílý) a to od Ziaja mám taky, pak občas plátýnkové masky :).

    Pak mám klasické každodenní čistění pleti jako je klasické odlíčení, buď micelárka nebo gel, potom nějaké sérum a krém. Nejsem moc náročná a naštěstí netrpím na problematickou pleť, ťuk ťuk.
    Michaela Blog || Instagram

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Když jsem byla mladší, taky jsem péči o pleť neřešila. Sérum od Vichy mám taky a velmi jsem si ho oblíbila.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ten peeling od Nivea mám taky, jen ten s těmi malinami. :) Ale vypadá to zajímavě všechno.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky