5 tipov na pútavé seriály #5

Dnes tu pre vás mám pokračovanie obľúbenej série článkov s mojimi tipmi na seriály, ktoré sa oplatí zapnúť. Myslím si, že sme sa postupne prehupli do obdobia, kedy sa väčšina z nás rada vo voľnom čase váľa v posteli či na gauči pod dekou. Vonku je pochmúrne, že by sme ani psa nevyhnali, a tak si radi zapneme nejakú show a oddávame sa bohapustému bing-watchovaniu. Presne pre tento prípad vám o chvíľku predstavím moje najnovšie objavy, tak poďme na to. :)

FLEABAG
Túto jednohubku zaručene odporúčam všetkým tým, ktorí majú radi suchý britský humor či humor s absolútne dark a nevhodnými prvkami. Hlavnou hrdinkou je sarkastická mladá Londýnčanka, ktorá sa hľadá vo vzťahoch s mužmi, sestrou, otcom aj samou sebou. Všetko je to podmienené smrťou jej najlepšej priateľky, s čím sa vyrovnáva po svojom a najlepšie, ako vie, ale veľmi jej to nejde. Tento seriál je skrátka smiech cez slzy, pretože je skutočný, je o reálnom živote, o veciach, čo sa dejú nám a všade okolo nás. Tiež musím vyzdvihnúť perfektnú Phoebe Waller-Bridge, ktorá na mňa sama o sebe pôsobí strašne komicky a parádne umocňuje atmosféru seriálu, a ktorá bola za Fleabag ocenená napríklad BAFTou alebo Zlatým glóbusom. 

THE GOLDEN GIRLS
Tento seriál pochádza z 80. rokov a uvádza nás do prostredia domácnosti štyroch starších dám, priateliek žijúcich v Miami, ktoré majú naozaj odlišné povahy, ale zamilujete si každú. The Golden Girls možno považovať za absolútnu americkú klasiku, sitcom, ktorý dodnes ospevujú starí aj mladí, celebrity nevynímajúc. Mojou osobnou favoritkou je rázna Dorothy Zbornak, ktorá pôsobí neprístupne a každého vždy neskutočným spôsobom zotrie. :D Tento seriál určite odporúčam každému, kto sa rovnako ako ja cíti dušou ako dôchodca. 

YOU
Chvíľu som rozmýšľala, či mám tento seriál zaradiť do článku, ale rozhodla som sa povedať vám o ňom, veď niekoho možno zaujme. Hlavným hrdinom je Joe, mladý muž, ktorý si po útrpnom detstve so sebou nosí veľký kríž. Práve jeho minulosť významne vplýva aj na súčasnosť, na jeho myslenie, pohnútky a pudy. Joe je totiž brutálny vrah a manipulátor, ktorý sa však snaží nájsť nehu, lásku. Osobne mám s týmto seriálom taký love-hate vzťah, pretože prvá séria mi prišla hrozne klišé a často veľmi crindžoidná a dopozerala som ju iba preto, lebo nerada nechávam seriály opustené v polovici. Som však rada, že som to nenechala len tak, lebo druhá séria sa mi zdala oveľa kvalitnejšia, hoci si však nie som 100% istá, či budem pokračovať aj treťou. 

DERRY GIRLS
Opäť ďalšia oddychovka, tentokrát z prostredia Severného Írska. Dej sa sústreďuje okolo skupiny  svojských kamarátok navštevujúcich katolícku školu. Každá jedna postava, od mníšky-riaditeľky cez rodičov, starého otca, tetu až po bratranca z Anglicka je perfektne napísaná - neskutočne som sa pri pozeraní smiala. Miestami je humor sitkomu suchý, miestami temný a miestami fakt hlúpy, ale mne to veľmi sadlo do rany. Je to taká jednohubka, ktorú skuknete veľmi rýchlo. 

THAT 70s SHOW
Podľa tohto zoznamu to vyzerá, že sledujem len sitkomy, ale verte mi, nie je to tak. :D Ďalším americkým sitkomom uzavriem tento článok len čírou náhodou. Každopádne. Dej je zasadený do 70. rokov - rokov trvalej, zvonových gatí a klasickej rockovej hudby. Sledujeme osudy partie stredoškolákov, ich prvé lásky, prvé práce a problémy všetkého druhu. Scenár je, ako inak, zase raz ladený na veľmi sarkastickú nôtu, hoci je mi jasné, že to asi nebude pre každého. Ak však chcete ľahkú oddychovku na 20 minút, určite si zapnite. :)

Aké seriály momentálne sledujete?

S.

Komentáre

  1. Nesleduju žádný seriál, protože na to nemám moc času. Radši si lehnu s knihou do postele, ale zaujal mě The golden girls. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ani jeden zatím neznám, ale jsou to super tipy! Já jsem teď závislá na La casa de papel. :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja som cez vikend pozerala The Sinner, ale nejak sa mi omylom podarilo pozriet si ho od konca (od poslednej serie po prvu) :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Derry girls su super . Zijem v Anglicku a vacsina z tych forikov je naozaj zo zivota (napr.kolko porcii hranoliek sa objednava v piatok vecer z donasky ). Videla som niekolko krat a placem pri tom :D

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky