Čo sledovať na Netflixe #4

Po dlhšej dobe sa vám opäť hlásim s článkom pre milovníkov netflixového oddychu. Tento post mám rozpísaný už nejaký čas, ale teda publikovať lepšie neskoro ako nikdy, všakže. V rámci mojich dnešných tipov na seriály vám prinášam kúsok apokalyptiky, skutočný príbeh aj polhodinové chuťovky, čiže je vysoká šanca, že si niečo vyberiete. Tak poďme na to. :) 

TO THE LAKE (rusky ЭПИДЕМИЯ)

To the Lake je ruský televízny seriál, ktorý nás uvádza do sveta, v ktorom sa nekontrolovateľne šíri smrteľná a vysoko infekčná epidémia. Všetko sa zatvára, izoluje, ľudia sa stránia ostatných, utekajú preč od nákazy. Funny thing is, že to v mnohých ohľadoch pôsobí ako prorocký obraz, nakoľko niečo veľmi podobné práve zažívame aj my. V To the Lake je to, samozrejme, trochu viac pritiahnuté za vlasy, pretože do hry o život vstupuje aj armáda a zahraniční vojaci (a nevedno, čie záujmy vlastne reprezentujú), peniaze strácajú akúkoľvek hodnotu, všade vládne chaos a bezprávie. Celkovú napínavú atmosféru a bezmocnosť podtrháva krutá ruská zima. V mojom prípade bol toto prvý ruský seriál, ktorý som kedy videla, a celkom som sa obávala kvality, ale neskutočne ma to prekvapilo. Fakt skvelá podívaná, doslova vás priklincuje k obrazovke.


SELF MADE

Táto miniséria je inšpirovaná skutočnými udalosťami zo života madam C. J. Walker, ktorá bola úspešnou černošskou podnikateľkou v oblasti starostlivosti o vlasy a ktorá sa vďaka tomu stala prvou černošskou milionárkou v USA. Self Made je seriál všeobecne kritizovaný za množstvo historických nepresností a je to naozaj len taká oddychovka, ktorá vám určite neprinesie pocit, že je to najlepšia séria na svete, ale je to pekne natočené a nepochybne zaujímavé. Presne do takých chvíľ, kedy chcete relaxovať pri niečom, pri čom netreba úpenlivo premýšľať a sústredene sledovať obrazovku. Odporúčam hlavne tým, ktorí vyhľadávajú seriály podľa skutočnej udalosti.


EASY 

Priznám sa, že tento americký seriál som si pustila bez akýchkoľvek očakávaní len tak do pozadia. Moja predstava bola, že to bude tak hlúpo americky romantické a tým pádom vlastne smiešne a dosť podpriemerné. No nemohla som sa viac mýliť. Easy nám v každej epizóde predstavuje iné postavy, pričom každá z nich práve rieši nejaké vzťahové problémy. Problémy v posteli, problémy s tým, ako sa pre toho druhého (ne)zmeniť, ako do vzťahu zasahuje biznis či staré lásky. Častokrát diely nemajú vôbec jasnú štruktúru nejakého závažného vyvrcholenia a rozuzlenia - ide proste o zážitky daných ľudí v určitom období ich života. A je to veľmi relatable, lebo námety sú doslova z môjho života, z tvojho života, z ich života, čiže nič neskutočné. Nuž a presne takéto real-raw veci milujem. :)


AFTER LIFE

After Life je čierna komédia o mužovi v stredných rokoch, ktorému zomrela manželka a on tým stratil zmysel života. Je zlomený, deprimovaný, doslova na pokraji samovraždy. Svoj vlastný smútok a negatívnu auru si vylieva na ostatných - vlastne úplne nevinných ľuďoch. V každej epizóde sledujeme jeho ustavičný boj s depresiou, so svetom a predovšetkým so sebou samým. Za čo má vlastne bojovať, keď sú všetky jeho dni rovnako čierne, bez perspektívy zlepšenia, lebo jediné, po čom túži, je už nenávratne preč? Opäť raz veľmi reálne, veľmi smutné, no zároveň miestami šialene smiešne. Ak máte radi smiech cez slzy a britský humor, toto je niečo pre vás.


Čo sledujete na Netflixe vy?

S. 

Komentáre

  1. Ze zmiňovaných, jsem viděla jen Easy.
    Já na Netflixu jedu hodně dokumenty, různé seirály...hodně jako kulisu :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Máš nejaký obľúbený? Inak chystám aj článok o netflixovských dokumentoch, tiež ich teraz dosť sledujem. :)

      Odstrániť
  2. Ani jeden ze seriálů neznám, ale jsou to skvělé tipy! Netflix mám v plánu si pořídit, tak pak na něco určitě mrknu. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. To the lake je podla knihy Vongonzero, len aj ta zostala nejako nedokoncena ako serial ...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nepoznám ani jeden, ale Easy vyzerá celkom zaujímavo, musím naň pozrieť, lebo zatiaľ som si ho na Netflixe akosi ani nevšimla 🙊😅

    SIMPLYBERENICAINSTAGRAMNOVÝ ČLÁNOK: Minimalizmus v kuchyni — tipy na skladovanie a organizáciu

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ani jeden seriál nepoznám. Ja dookola sledujem The Crown, Emily in Paris alebo ešte Diana story :D

    RESPECT COCO CHANEL

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Z týchto som nevidela ani jeden, ale odporúčam the Night Stalker ak máš rada true crime 😍
    ⋒ Návrat ku kozmetike z lekárne - ⋒ Instagram

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky