Suché šampóny: Aussie vs. Batiste

Suché šampóny sú moja spása a zároveň taký malý nepriateľ. Dokážu zachrániť deň, ale nikdy v živote mi nemôžu nahradiť ten skvelý pocit z klasického umývania vlasov vodou a normálnym šampónom. Po druhom spôsobe dosahovania sviežeho účesu siaham omnoho častejšie ako po suchých šampónoch, takže sa rozhodne nepovažujem za odborníčku, ale predsa len by som sa s vami rada podelila o pár poznatkov, ktoré som nadobudla pri používaní produktov Aussie a Batiste. Ktorý je z mojej skúsenosti účinnejší a ktorý príjemnejší? 

suché šampóny Aussie a Batiste
V dnešnom porovnávání proti sebe stoja Aussie Clean Supreme a Batiste Eden Blossom. Čo si o každom z nich myslím po mesiacoch používania? 

suchý šampón Aussie Clean Supreme
AUSSIE 
S týmto suchým šampónom sa pracuje veľmi dobre. Do vlasov nastrieka primerané množstvo produktu a nezanecháva na nich biely povlak (možno trochu, ale pri jemnej masáži sa rýchlo stráca a hlavne s tým netreba bojovať). Vlasy sú instantne zbavené mastnoty, majú super objem, pomerne fajn sa potom dajú ďalej upravovať. Vôňa je príjemná, svieža. Pri tomto šampóne mám pocit, že spokojnosť s výsledkom trvá o niečo dlhšie ako pri šampóne Batiste. Na druhej strane za mínus považujem výrazný pocit tvrdších vlasov. Zaručene viete o tom, že máte na hlave nejaký produkt, čo mi teda dosť prekáža, hoci som sa stretla už aj s názorom, že niekomu sa to vyslovene páči. :D Tak ak tiež patríte do tejto druhej skupinky ľudí, Aussie len a len odporúčam, vlasy s ním vyzerajú naozaj ako čerstvo umyté. 
Batiste je v mnohom presný opak Aussie. Pri aplikácii vypúšťa naraz dosť veľa produktu (aspoň na môj vkus). Zároveň tiež zanecháva na vlasoch dosť hustý biely poprašok. Dobrá správa je, že masážou zmizne, ale trvá do podstatne dlhšie ako pri Aussie. Vôňa je kvetinová, veľmi pekná. Vlasy s týmto šampónom vyzerajú sviežo, možno ešte viac ako pri Aussie, ale mám pocit, že sa na rozdiel od predošlého šampónu zase rýchlejšie mastia. Za najväčšie plus Batiste Eden Blossom šampónu ale považujem to, že na hlave vyčaruje super prirodzený pocit - skoro ho necítite, vlasy nie sú zaťažené ani stvrdnuté. 

Aby som to zhrnula... Ťažko mi to zhrnúť. :D Oba produkty majú svoje pre i proti. Aussie je podľa mňa určite účinnejší, ale menej príjemný vo vlasoch. Batiste na druhej strane v príjemnosti rozhodne vyhráva, ale zdá sa mi menej účinný, plus ma často štve jeho aplikácia. Na základe týchto hlavných záverov priznávam, že najbližšie si asi opäť kúpim suchý šampón od Aussie. 

Používate suché šampóny? Ktorú značku máte radi vy? 

Článok vznikol v spolupráci s Notino.sk

S. 

Komentáre

  1. Ja už dlhý čas zvažujem kúpu suchého šampónu, keďže to je obrovská záchrana ak sa človek niekde chystá a jeho vlasy vyzerajú ako "pekný olejový úliz." :D Táto recenzia bola pre mňa veľmi užitočná, takže ti za to ďakujem a pri kúpe budem zvažovať po čom siahnem. ;)

    Blog of Sunflower ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jedna z výhod kučeravých vlasov je to, že aj keď už sú mastné, tak to až tak veľmi nevidieť ako pri rovných 😅 Ale občas nastane situácia, kedy suchý šampón jednoducho treba; a pár rokov dozadu som používala práve Batiste a bolo to také "meh" — nebola som úplne nadšená, ale svoju úlohu to splnilo a nejako som prežila ďalší deň bez umývania 😅

    SIMPLYBERENICAINSTAGRAMNOVÝ ČLÁNOK: Čo je GOTS certifikát a čo znamená v praxi?

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já jsem ráda, že jsem si v mytí vlasů našla takový balanc, že suché šampony vůbec nepoužívám a vlastně je ani nemám. Jediné co, tak když jedu na dovolenou pod stan, tak si kupuji malé balení suchého šamponu od Batiste :)

    Little Dreamer

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Suchý šampon od Batiste je pro mě nutnost, nedám na něj dopustit. :))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Skúšala som oboje ale oveľa viac preferujem Aussie, príde mi že na rozdiel od Batiste z neho nejde priamo prášok ale skôr tekutina ktorá sa na vzduchu mení. Oveľa jednoduchšie sa mi s ním taktiež pracuje :D
    ⋒ Návrat ku kozmetike z lekárne - ⋒ Instagram

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky