Čo sledovať na Netflixe #6

Dlho sme tu nemali netflixovskú seriálovú inšpiráciu, tak poďme na to! Dnes tu pre vás mám dosť rôznorodé tipy na seriály. Bude aj sitkom, aj biografická miniséria, vintage seriál z prostredia psychiatrickej liečebne či aktuálna miniséria o pálčivom probléme, ktorý sa skrýva za dverami mnohých domácností. Teaser znie dosť zaujímavo, no nie?

netflix series maid
MAID
Maid je relatívne nová miniséria americkej výroby, ktorá nás zavedie do malebného prostredia štátu Washington, a práve ten neskutočne veľa pridáva celej atmosfére seriálu. Hlavnou hrdinkou je Alex, ktorá je obeťou emocionálneho domáceho násilia. Kvôli absencii modrín sama sprvu nedokáže prijať fakt, že aj psychické týranie je týranie. So svojou dcérou sa odhodlá na útek od partnera, ktorý má problém s alkoholom, a my sledujeme jej neuveriteľne strastiplnú cestu za šťastím - od problémov so súdom cez umývanie špinavých záchodov, autonehodu a opakovanú stratu strechy nad hlavou až po vykročenie za svojím snom na univerzite. Alexino postavenie sa na vlastné nohy bolo úžasne vygradované, skvele zahrané a výborne napísané.

Poviem vám, už dlho som nevidela nič tak emotívne a silné. Od prvého momentu Alex držíte palce a máte chuť niečo hodiť po obrazovke, keď jej stále niekto hádže polená pod nohy. Za mňa absolútna topka posledných netflixovských programov a binge-worthy séria.

HALSTON
Halston je biografická miniséria o americkom módnom návrhárovi pôvodom z Iowy, ktorá sa odohráva od jeho detstva až po smrť. Sledujeme výslnie aj úzadie, zrod ikonických módnych momentov, ako napríklad hranatý klobúčik, ktorý navrhol pre Jackie Kennedyovú a ktorým sa preslávil. Halston bol známy svojimi minimalistickými líniami a používaním kvalitných materiálov ako kašmír či ultrasemiš. Zároveň popri pracovnej sfére jeho života sledujeme aj súkromnú - osobne sa mi strašne páčilo vykreslenie jeho priateľstva s Lizou Minelli či inými osobnosťami v ikonickom Studiu 54. Hlavnú úlohu si tu strihol Ewan McGregor a bol úplne fenomenálny. Ak máte radi módu a biografické seriály podľa skutočných udalostí, určite si pozrite.

RATCHED
V tomto seriáli sa stretávame s novou ošetrovateľkou v psychiatrickej liečebni, sestrou Ratchedovou. Na prvý pohľad pôsobí uhladene a slušne, ale jej zámer zamestnať sa v danom sanatóriu sa postupne ukazuje ako veľmi dobre premyslený a opodstatnený. Sestra Ratchedová sa postupne odkrýva ako zákerná ženská, ktorá hľadí len na svoje osobné záujmy. Seriál je zasadený do prostredia Ameriky 40. rokov minulého storočia a jemný creepy retro feeling umocňuje príťažlivosť tohoto seriálu. Toto určite nebude pre každého, mne samotnej sa seriál nepáčil až na 100%, ale určite je to zaujímavý výtvor. Tak ak sa práve nudíte... Viete, čo robiť. ;)

SEINFELD
Posledný môj netflixovský tip na dnes je americký sitkom Seinfeld, ktorý určite niečo hovorí fanúšikom amerického komika Jerryho Seinfelda. Sitkom je sústredený na skupinu štyroch priateľov, ktorí spolu prežívajú úplne bežné aj celkom netradičné životné situácie. Veľmi pri týchto starších sitkomoch z konca 20. storočia oceňujem ich minutáž (20 min/epizóda), lebo toto mi pri tých nových chýba, táto "jednohubkovitosť". :D Verbálny, mimický aj fyzický humor postáv mi neskutočne sedí a Seinfelda zapínam vždy, keď si chcem oddýchnuť a trochu sa vypnúť. Aké sitkomy pozerávate vy?

Poznáte tieto seriály? Sledujete teraz na Netflixe niečo dobré?

S.

Komentáre

  1. Skvělé tipy! Už se těším, až o víkendu na něco z toho mrknu! :) Netflix je hrozný žrout času. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Děkuju za tipy :) Zrovna dneska jsem brouzdala na Netflixu a nevěděla, co si pustit.. Nakonec jsem zapla seriál Alexa a Katie, což je celkem fajn seriál :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky