Kláštor Rosa Coeli

S tohtoročným letom a mojimi študentskými prázdninami som dosť spokojná. Mám za sebou veľa oddychu doma, ale zároveň aj veľa výletov a spestrení môjho letného programu. Práve o jednom z výletov by som vám rada povedala čosi viac, pretože je to skvelý tip na cestu pre všetkých, ktorí by si v rámci leta ešte chceli niekam vyraziť a neminúť pri tom majland. :) 

S kamoškami sme sa nedávno vybrali na malú exkurziu do Dolních Kounic, ktoré ležia iba polhodinku autobusom od Brna (nastupovali sme v Modřicích, v buse bez problémov zaplatíte kartou). A čo v Dolních Kouniciach? Cestovali sme tam s cieľom prejsť si pozostatky kláštorného kostola Rosa Coeli (v preklade z latinčiny Ruža nebies). 

Do areálu sa ľahko dostanete autom aj pešo z autobusovej zastávky (asi 10 min). Za vstup na hlavu zaplatíte 80 Kč, znížená cena (napr. pre študentov) je 60 Kč. Ak si želáte v kláštore fotiť, za príplatok 30 Kč môžete ísť smelo na to. 

O celej sa pre nás začal aj výklad k histórii kláštora, ktorý bol ozaj zaujímavý, lebo šiel do hĺbky a bol popretkávaný úsmevnými perličkami. Trochu nám však trhal uši prejav prednášajúcej dievčiny, ktorý by sa skvele hodil do dramatickej dynamiky hlavných večerných správ na Markíze. :D Ale fajn, veď každý máme nejaký prejav. Ak ste však na toto mierne alergickí, je dobré sa na to pripraviť. :D

Areál kláštora bol skutočne nádherný. Keď vojdete dnu, ocitnete sa priamo v impozantnej kostolnej lodi (viď prvá foto). Jedinečná gotická architektúra vás sprevádza celým priestorom. Uprostred budovy kláštora sa nachádza rajská záhrada, v ktorej sa tiež smiete poprechádzať. 

Kláštor Rosa Coeli je vraj nabitý pozitívnou energiou, ktorú sem chodia čerpať turisti z celého sveta. Uprostred hlavnej kostolnej lode je dokonca vychodený malý kruh, kde je energetické pole údajne najsilnejšie. 

Overall túto historickú pamiatku hodnotím skvele, bolo tam krásne, nebolo to príliš drahé, fyzicky ani časovo náročné (ako som spomínala, Kounice ležia pol hodinu od Brna a prehliadka vám zaberie cca hodinu). Za seba rozhodne odporúčam, keď sa niekedy budete túlať po Morave. :) 

Navštívili ste niekedy toto miesto? 

S. 

Komentáre

  1. O tomto mieste počujem prvýkrát, ale vyzerá nádherne! Bývam v Zlíne, takže to nemám veľmi ďaleko, takže hneď si kláštor pridávam na zoznam miest, ktoré chcem navštíviť 😍
    Vďaka za tip!

    SIMPLYBERENICAINSTAGRAMNOVÝ ČLÁNOK: Recenzia na ISOKOR — Sú EKO čistiace prostriedky účinné?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Je to nádherné místo, sama jsem tam nedávno byla a byla jsem okouzlená :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak tu by som hneď išla. Práve som videla fotky na blogu Another Dominika a hneď som si povedala, že to je vážne prekrásne miesto.


    xx Alexandra z 𝕄𝕊 𝔸𝕃𝕎𝔸𝕐𝕊 𝕃𝔸𝕋𝔼

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky